![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Ostatnio, gdy byłem gra online FPS, mój komputer został upaść partii. Wcześniej byłem w spojrzeć na moje BIOS i stwierdziliśmy, że czas mojej pamięci został skonfigurowany do 5-7-7-20. Moja pamięć jest oceniane na 5-5-5-15. Czy mogę zmienić BIOS mecz mojej pamięci czas? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jeśli nie jesteś overclockingu chciałbym ustawić go na auto.
| |||
| |||
| Więc zabawy z terminami do overclockingu? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Ustawianie taktowania pamięci RAM, co producent ma na tym polu, tak długo, jak napięcie jest takie samo, powinny być dobrze. To nie będzie dużo różnica albo sposób tbqh.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| Brzmi nieźle:) Jaki jest mój obecny problem (miałem ten problem na dłuższą chwilę - Zrobiłam inne stanowisko tego gdzieś miesiąc temu na computerJuice) jest to, że mój komputer zawiesza się, kiedy jestem gier. Moja pamięć (OCZRPR10664GK OCZ Reaper 1066 DDR2 2X2Gb) jest przypuszczać, aby uruchomić na 2,15 V z 5-5-5-15 czas. Mój BIOS domyślnie został ustalony na poziomie 1,80 V na 5-7-7-20. Zmieniłem go do mojej pamięci, ale mój komputer zaczął zamrażanie w ciągu kilku minut w Left4Dead. Zacząłem deceasing napięcia przez przyrostach -0,02 wolt. Ja jestem obecnie na 1,96 V i mogę się ostatnio na ~ 30 minut w Left4Dead. Jak zauważyliśmy, że kiedy napięcie jest powyżej 2,00, cały mój system crash (tzn. mój komputer będzie zamrażać i musiałby wykonać restart życie przez gospodarstwa w dół przycisk zasilania w moim przypadku). Kiedy mój napięcia jest poniżej 2,00, moja gra będzie tylko crash i mogę CTRL + ALT + DEL i koniec procesu. Ponadto, ten system wydaje się być bardziej stabilne, kiedy napięcie jest niższa. Czy to przypuszczenia się wydarzyć? Jestem obecnie z prośbą o pomoc w sprawie OCZ tech support forum, ale chciałbym otrzymać drugiego i trzeciego zdania. Wsparcie techniczne powiedział, że możliwe jest, że moje rady wysyła więcej napięcia do mojej pamięci, aby określić (i prosi ją, aby wysłać 2,00 V ale wysyła 2,10 V). To wyjaśnienie brzmi trochę dziwne dla mnie. |
|
| |||
| |||
| Tak, to jest bardzo dziwne, biorąc pod uwagę, jeśli coś może być niższa * * ze względu na zjawisko nazywane vdroop. Chciałbym założyć OCZ nie ma pojęcia, co oni mówią o, już nie mają dużo wiary w nich firmy. Chciałbym spróbować sprawdzanie aktualizacji BIOS-u i reflashing BIOS. Jeśli pamięć ma być zwalniane i niższe napięcie do prawidłowej pracy i już w obecnych BIOS tylko RMA że RAM.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| |||
| |||
| Właśnie zakończył się powrót do mojego pośrednika i miał je zastąpić mojej pamięci za darmo (to nie memtest). Kiedy mam moje nowe miejsce w pamięci, I moje aktualizacja BIOS i pobiegł memtest i przeszły! I poszedł do odegrania niektórych Left4Dead, ale potem zacząłem dostawanie niektórzy naprawdę wzburzony grafiki i mój komputer będzie zamrażać na kilka sekund w czasie. |
|
| |||
| |||
| Zamrożenie to jest znany problem - spróbuj mat_queue_mode 0 w konsoli.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| |||
| |||
| Dziękuję. Próbowałem i to działa! Zagrali na godzinę i nie ma awarii:) Just wondering, co do tego kod zrobić? |
|
| |||
| |||
| L4D ma problemy z wielordzeniowych wątki synchronizacji, że ogranicza go tylko do jednego rdzenia. Jeżeli nie widzę żadnego spadku FPS chyba że procesor jest starożytnych.
![]() |
|
| Zakładki |