rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Ton Problemy! Potrzebujesz pomocy, aby dowiedzieć się, jakie to jest problem!

Reply

Narzędzia wątku
Old 14 kwiecień 2009, 02:22
Członek grupy

Default Ton Problemy! Potrzebujesz pomocy, aby dowiedzieć się, jakie to jest problem!

Hey everyone, W mojej drugiej PC (2.8GHz P4, 512MB RAM, GMA900) I'm getting ton obecnie problemów, myślę, że to płyta główna i RAM, ale nie mam pojęcia, co jest rzeczywiście źle. Oto problemy, mogę dostać Bluescreen atleast 2-4 razy dziennie większość Blue Ekrany są "Memory Management", niektórych gier nie należy instalować, moje grafiki PCI 6200 nie działa, ale działa w innym komputerze (I Załóżmy, PCI Slot jest spalona lub Południowej mostu jest pijany), podczas próby zainstalowania XP na nim, to albo mówi, niektóre pliki nie mogą być kopiowane lub uzyskać Bluescreen podczas instalacji. Jej aktualnie wykorzystuje Vista gdyż jedynym systemem operacyjnym, który można zainstalować prawidłowo. I'm getting planowania nowej Mobo z 2GB RAM i X1650 około 80 funtów, ale I'm gonna zachować P4 theres, ponieważ nie ma potrzeby, aby uzyskać nową procesora podczas pracy, że naprawdę dobrze, a jego bratem, który z niego korzysta a on tylko gra War Rock and WoW również I sprawdzeniu Mobo stronie i P4 jest obsługiwana. Przed zrobić dostać wszystko to, muszę wiedzieć, jest to naprawdę Mobo i pamięci RAM problem przed splash 80quid się to naprawić. Proszę może ktoś mi pomoże ...
Old 14 kwiecień 2009, 02:39
Grupa dawcy

Default Ton Problemy! Potrzebujesz pomocy, aby dowiedzieć się, jakie to jest problem!

Może być tylko kwestią Ram ..... Pan próbował różnych Ram? .... 512mb również nie jest wystarczające.

Jakie są dokładne komunikaty o błędach, gdy niebieskie ekrany?

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 14 kwiecień 2009, 02:41
Grupa dawcy

Problemy najprawdopodobniej próbujesz uruchomić Vista na tego typu spec ..

Jednym z kopalni ma 1GB (minimum) i jest koszmar z Vista.

2GB RAM shouold sortować je.

EDIT: phil Niestety, to nie wysłana gdy zaczęłam piśmie

My System: FordyPC

Procesor (y):
Quad Q6600 Kentsfield 2,66 @ 3.45GHz
Płyta główna:
Asus P5Q / L PRO (Intel P43, ICH10)
Pamięć RAM:
PNY XLR8 4GB @ 1066MHz
Karta graficzna (y):
PNY nVidia GeForce 9400 GT 512MB
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
Seagate HDBarracuda 1x 1 TB 1x 250GB
Optical Drive (s):
LG (HD) GGCH20L / LG GH22NP20AUAA50B
Case / PSU:
Antec Sonata III 500W & Earthwatts
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Gigabit LAN, FireWire & WG111v2
Monitor (y):
2 x Acer P193WAd
Operating System (-y):
XP PRO x86/XP PRO x64/Win7 RC1 x64
Old 14 kwiecień 2009, 04:24
Członek grupy

Większość z Bluescreen I'm getting są zarządzania pamięcią ale ani poziom IRQL równa lub mniejsza, również Chyba wadliwy Ram nie powinny powodować mojej karty graficznej się nie powiedzie? i chciałbym uruchomić definatley XP na komputerze, że jeśli kiedykolwiek ma zainstalowane bez błędu. Próbowałem też wprowadzenie innego komputera, ale w pamięci RAM karty graficznej nadal nie działa. Mój brat nie może współpracy z GMA900, więc myślę, jeśli mam nowe Mobo i Ram to pomóc? czy też inne problemy, takie jak dysk twardy lub procesor?
Old 14 kwiecień 2009, 04:42
Grupa dawcy

Istnieją 2 problemy tutaj ... RAM i karta graficzna.

Skoncentruj się na jednym naraz ..... tj. dodać godnej Ram i sprawdzić, czy rozwiązuje niebieskie ekrany i alows o zainstalowanie XP.

Wtedy będziemy mogli spojrzeć na problem z karta graficzna.

Jeśli wolisz, aby kupić nowy Mobo i Ram, że prawdopodobnie będzie rozwiązać, ale bez prowadzenia niektórych testów nowych Ram itp., nie ma realnego sposobu wiedząc gdy problem leży ..... jest to proces eliminacji, testowania i najprawdopodobniej mniej kosztowne rzeczy.
Old 14 kwiecień 2009, 04:49
Członek grupy

Problem z Ram jest Bluescreen problemy, I've także prowadził memtest86 i mam ton błędu. Jego 2x 256mb i wiem, który jest wadliwy. Karta graficzna jest w 100% działa na moim komputerze, ale nie inne na other.I 'll usunąć błędne 256mb i zobaczyć XP instaluje.
Old 14 kwiecień 2009, 09:47
Członek grupy

Prawo XP bez problemu na pracy 256mb ale grafika nadal doesnt work. And I havent got any Bluescreen tak daleko. I'll przetestować 6200 oraz
Old 14 kwiecień 2009, 10:47
Członek grupy

faktycznie faceci, jej sortowania. Byłem zły po wszystkim, w 6200 został spalony, to didnt pracy w innych PC. RAM problem został posortowane, ale nadal jestem gonna uaktualnić, tak aby mógł on wsparcie dual / quad rdzeni w przyszłości oraz PCI-E grafik pomoże partii.
Old 14 kwiecień 2009, 12:25
Członek grupy

Ostatni problem, jeśli mogę zainstalować nowe Mobo, pamięci RAM i karty graficznej będzie trzeba ponownie zainstalować system Windows XP?
Old 14 kwiecień 2009, 14:38
Grupa dawcy

Chyba tak.

Po odinstalowaniu wszystkich kierowców Mobo do wymiany (w tym sterowniki chipsetu), może uciec z nim, ale nawet jeśli nie, to będzie prawdopodobnie potrzeba reaktywacji.
Reply

Register

Zakładki