rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Aktualizacja BIOS-u

Reply

Narzędzia wątku
Old 3 września 2008, 10:34
Członek grupy

Default Aktualizacja BIOS-u

Mam Jetway M26GT3-płyta SVP i niedawno zmodernizowane moim procesorów AMD Sempron do AMD Athlon 64. Muszę zaktualizować BIOS niech rozpoznaje nowy sprzęt, gdyż tylko czyta "nieznany procesor AMD" na zyski w górze ekranu w systemie Windows. Znalazłem do plików BIOS daty na stronie Jetway "AWD893" i Narzędzie niezbędne określone na stronie "AWDFLASH". Ale nie mogę znaleźć żadnego opisu, jak użyć tych plików? Czy muszę zrobić bootowalną płytę CD i uruchomić go na starcie? Dyskietka jest obecnie pytanie dla mnie, ponieważ nie mam stacji dyskietek tylko napęd CD.

http://www.jetway.com.tw/jw/motherboard_view.asp?productid=309&proname=M26GT3-SVP

A jeśli tak, to możesz dać mi jakieś pomocne wskazówki, która pomogłaby partii.

Old 3 września 2008, 10:35
Administrator Group

Tak, zrobienie startowego CD i uruchomić narzędzie z wiersza polecenia.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 3 września 2008, 10:41
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by Dave Hybrid View Post
Tak, zrobienie startowego CD i uruchomić narzędzie z wiersza polecenia.
Alright I'll try, że dzięki za szybką odpowiedź!
Old 3 września 2008, 11:32
Członek grupy

Darn it! Używam CDBurner XP Pro 3.0 abd kiedy nagrać pliki i wybierz opcje uruchamiania wybrałem 1,44 dyskietki, ponieważ wszystkie inne opcje show "nie mógł znaleźć DOS" w wierszu polecenia. Jeszcze nigdy 1,44 opcji emulacji wydaje się załadować zaczyna i nigdy nie dojdzie do jej końca i daje mi żadnych opcji do wyboru. pokazuje Caldera-DOS i symbol i nie ma nigdzie iść stamtąd?
Old 3 września 2008, 11:48
Administrator Group

http://www.bootdisk.com/
Old 3 września 2008, 12:03
Członek grupy

Proszę być bardziej szczegółowe?
Old 3 września 2008, 12:14
Administrator Group

Przewiń, istnieją opcje wobec zrobić bootable CD.
Old 3 września 2008, 12:30
Członek grupy

Gdzie mogę dostać flashcd.iso?

Nevermind I got it
Old 3-cia Wrz 2008, 13:21
Członek grupy

Więc to jest bezużyteczne Próbowałem niemal wszystko, a ja po prostu nie mogę tego do pracy, myślę, mój mały siostry nie idą do opieki i tak nie tylko z komputera do przeglądania stron internetowych i gier. Chyba nie będzie aktualizacji "cały" pakiet z BIOS i wszystko, ale komputer działa bez żadnych problemów i rozpoznaje nowe prędkości procesora. Ale muszę przyznać, że Jetway zrobiły nic, aby ułatwić ich aktualizacji systemu BIOS płyty główne, z którym stwierdzono, że chcę podziękować Ci Dave "stara się pomóc pewni, I won't let to bother me anymore, który troszczy się, jeśli BIOS / Wndows rozpoznaje model procesora, kiedy pracuje bezbłędnie na pierwszym miejscu.
Old 3 września 2008, 13:26
Administrator Group

Czy flash BIOS wtedy? Co poszło nie tak?
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.