rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Uaktualnij Ram Pomocy!

Reply

Narzędzia wątku
Old 30. kwietnia 2009, 04:05
Nowe państwa grupy

Default Uaktualnij Ram Pomocy!

Cześć, To jest mój pierwszy raz próbuje zaktualizować mój sprzęt (za każdym razem jest mój brat robi wszystko). Więc mam podjąć decyzję o aktualizacji mojej pamięci RAM, ale mam mało nie znajomość komputera hardware.I com mają dwie pierwsze płyty głównej do upgrade.The jest P5B-E Plus i ma 1gb ram.The sekund płyta jest 865PE Neo2-P i to ma 2 512mb ram.I jestem myśleć o modernizacji do 3GB RAM, ponieważ Windows XP może korzystać tylko tyle.

Jestem pewien, wiele rzeczy, takich jak płyta główna nie moje potrzeby instalowania barana w powiązywaniu par? czy wsparcie dual-channel pamięci i jakiego typu DDR potrzebuję?
Old 30. kwietnia 2009, 13:20
Grupa dawcy

Windows XP 32-bitowy (x86) wykorzysta approximatley 3.5GB pamięci RAM.

Windows XP 64-bitowy (x64) będzie korzystać więcej niż kiedykolwiek, które chcą, i mają większe szanse zostać ograniczone przez płytę główną. (patrz poniżej)

ASUS P5B-E obsługuje Dual-Channel DDRII RAM. Tylko do 800MHz choć, co warto zauważyć.

MSI 865PE Neo2-Platinum obsługuje maksymalnie 4 GB. DDRIII Ram jest obsługiwany, ale nie dobrze - trzymaj się DDRII.

Nie spędzają dużo w pamięci RAM, szczególnie nie do MSI - nie jest to wielkie marki comaperd dla innych wiodących producentów, i jest bardzo przestarzałe.

Jeśli nadal potrzebujesz pomocy marki z pamięci RAM, aby przejść do - Carbon's your man, zobacz jego Sprzęt wyborów wątku tutaj.
Old 1 maja 2009, 05:23
Nowe państwa grupy

Czy Dual-Channel oznacza, że muszę kupić barana w parach identycznych lub nie będzie działać? jeśli nie można po prostu kupić DDR2 2GB RAM 800MHz dla mojej Asus P5B-E jest moje okno xp 32bit?

Miałem przejść do witryny połączenia crucial.com i wykonać skanowanie do płyty głównej 865PE Neo2-P i to powiedzieć, że tylko wykorzystanie pamięci RAM DDR1?

thx za szybką odpowiedź btw
Old 1 maja 2009, 08:45
Grupa dawcy

Jeśli zamierzają wykorzystać tylko 1 stick to that's fine.

Ale jeśli używasz 2 paluszki z 1GB powiedzieć, wtedy można uruchomić w kłopoty, jeśli są różne. (np. zakupu 2GB teraz, ale w przyszłości można kupić innego Stick 2GB)

Zasadniczym tester jest zazwyczaj dość poważny .. ale kiedy spojrzał na kilku różnych miejscach wszystkie wskazane było DDR2.

Na podstawie, że choć jeśli byłeś I'd kupić DDR, jak to stary Mobo, i nie jest warte więcej na wydatki. Wystarczy pójść na pewne ogólne DDR .. it'll opakowanie albo wszystkie razem lub być tak przestarzały, że nie na wszystkie warto szybko.

Jeśli fancy to można uaktualnić Mobo w tym samym czasie.
Old 1 maja 2009, 13:25
Grupa dawcy

DDR sposób jest droższe niż DDR2 ...
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 1 maja 2009, 17:18
Nowe państwa grupy

Cytat:
Jeśli zamierzają wykorzystać tylko 1 stick to that's fine.

Ale jeśli używasz 2 paluszki z 1GB powiedzieć, wtedy można uruchomić w kłopoty, jeśli są różne. (np. zakupu 2GB teraz, ale w przyszłości można kupić innego Stick 2GB)

Zasadniczym tester jest zazwyczaj dość poważny .. ale kiedy spojrzał na kilku różnych miejscach wszystkie wskazane było DDR2.

Na podstawie, że choć jeśli byłeś I'd kupić DDR, jak to stary Mobo, i nie jest warte więcej na wydatki. Wystarczy pójść na pewne ogólne DDR .. it'll opakowanie albo wszystkie razem lub być tak przestarzały, że nie na wszystkie warto szybko.

Jeśli fancy to można uaktualnić Mobo w tym samym czasie.
ok thx for you help!

Cytat:
DDR sposób jest droższe niż DDR2 ...
huh? Dlaczego tak jest? I choć jego wolniejsze i starszych?
Old 1 maja 2009, 17:34
Grupa dawcy

Fakt, że nikt nie sprawia, że już jest prowadzony w górę cen dwukrotnie potrójne cen pamięci DDR2. Nie może być warta.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 2 maja 2009, 10:32
Grupa dawcy

Tak, ale można znaleźć używane DDR łatwo i tanio od ludzi, którzy nie zdają sobie sprawę, że naprawdę.

Jednak moim punkcie, że nie warto się dla DDR2 lub cokolwiek nawet zdalnie nowoczesny, w którym ma być lepiej modernizacji Mobo zanim to zrobisz, albo będziesz musiał zrobić wszystko od nowa bardzo szybko.

Register

Zakładki