![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hi, I'm rozważa modernizacji mojego komputera CPU z e6300 (1,8 GHz Core 2 Duo) do e8400 3.0 GHz Core 2 Duo. Moja płyta to MS-7301, PC był zbudowany stanie Packard Bell, które I've dodany do 500W PSU i zamówić jeden dla 8800GTS 512MB. Czy moje Mobo jest kompatybilne? Co BIOS? I ", w sumie nowicjuszem w procesorach i tylko szukają kilka rad! Thanks in advance. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Twoja pokładzie jest zgodny ze E8400 tak powinno być jedynie prostą przehandlować
Jeśli budowniczowie budowy budynków sposób programiści pisał programy, a następnie pierwszy Woodpecker że przyszedł wraz zniszczy cywilizacji. Komputer raz pokonać mnie w szachach Ale to nie pasuje do mnie kick boxing. ![]() My System: redden137
|
|
| |||
| |||
| Czy muszę zaktualizować BIOS? Lepsze niż bezpieczne przepraszam? Its a Phoenix 3.03 atm. Najnowsze uaktualnienie 3.7. |
|
| |||
| |||
| Więc w zależności od specyfikacji stwierdza, że można uruchomić anE8400 ale nie wspomina o uaktualnić BIOS, dlatego w tym mo intime id say no
__________________ Jeśli budowniczowie budowy budynków sposób programiści pisał programy, a następnie pierwszy Woodpecker że przyszedł wraz zniszczy cywilizacji. Komputer raz pokonać mnie w szachach Ale to nie pasuje do mnie kick boxing. ![]() |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| MS-7301 natywnie wspiera FSB 1066. Powinien działać dobrze na polu.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| Mam dokładnie taki sam setup i właśnie uaktualnione z Core 2 Duo 6600 (2.4mghz) do e8400. Tak szybko, jak umieścić e8400 i rozpocząć, system zawiesza się od razu. Umieścić z powrotem w 6600 i wszystko jest w porządku. Czy to chip problem myślisz, lub niezgodności podstawowych problemów? dzięki za pomoc Bob |
|
| |||
| |||
| Niezgodność, najprawdopodobniej. Throw w 6600, systemu BIOS i sprawdź, czy nie można uruchomić 8400.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| To nie będzie działać w płycie głównej bez pewnych messing temat. Pulsuje BIOS w tym przypadku będzie sortować vrm ustawienia procesora (prawdopodobnie - sprawdź u producenta), ale nie będzie on działał bez FSB jest overclocked z jego zasobów 266mhz (quad wypompowanych - 1066MHz) do 333mhz (quad wypompowanych - 1333MHz ). Więc w obecnej formie, nie, nie będzie działać w płycie głównej.
|
| |||
| |||
| Cytat:
W 6600 jest 1066MHz FSB procesora. Niniejsza płyta główna natywnie działa, max, a FSB 1066MHz. W E8400 działa na FSB 1333MHz. Dlatego nie działa. Jeśli to możliwe, musisz overclockingu z FSB z 266mhz na 333mhz.
__________________ wysłuchane wow jest lepszym pigułki antykoncepcyjne, to nie żart Grałam RS za 2-3 lat i 2 tygodnie po zatrzymaniu Zgubiłem moje dziewictwo. -Kanoakavirus |
|
| |||
| |||
| Zgadzam się z Alex. |