rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Aktualizacja Motherboard

Reply

Narzędzia wątku
Old 3 lipca 2008, 09:31
Członek grupy

Default Aktualizacja Motherboard

Hej wszystkim - mam na myśli modernizację mojej płyty głównej.

to płyta główna AM2 obecnie mieszkania AMD 64 x 2 6000 + @ 3.0GHz z 4GB 677 RAM i 8500GT.

I'm not a gamer, więc karta graficzna jest całkowicie grzywny dla moich potrzeb - SecondLife, Aero, compiz itp.

Jednak moja płyta ma tylko 2 sloty DIMM dla pamięci RAM, a ja jestem przyzwyczajony do po 4 ... [do edycji wideo. skutki] i miły jestem skłonny, aby uzyskać AM2 + płyta tak, że jeśli uaktualnienie Phenom w pewnym momencie nie będzie trzeba nową płytę.

What I'm wondering Chyba to, czy jest on bezpieczny / łatwe do podjęcia procesora z płytą główną i stcik ją w nowej?
Old 3 lipca 2008, 09:36
Administrator Group

Cytat:
Originally Posted by d0od View Post

What I'm wondering Chyba to, czy jest on bezpieczny / łatwe do podjęcia procesora z płytą główną i stcik ją w nowej?

Tak, po prostu upewnij się nowa płyta główna obsługuje zarówno stare i nowe CPU i że jesteś uziemiony podczas dotykania elementów.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 3 lipca 2008, 09:55
Grupa dawcy

Tylko skrzypce bit łączy prawo przewody między mobo i przednie przypadku włącz / wyłącz / reset przełączniki i głośnik sprawy. Gniazda są zazwyczaj stłoczeni i niedostępne!

Old 3 lipca 2008, 09:59
Grupa dawcy

i będzie to prawdopodobnie najlepiej zakup nowego tubkę pasty termoprzewodzącej Po otrzymaniu pokładzie procesor, jak będzie lepiej niż ponowne usuing co jest obecnie na CPU.

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 4 lipca 2008, 18:41
Członek grupy

I zbudował komputer mam na myśli modernizację tak wiedzą wszystko o ciasnych mobo's!

w tej kwestii, my CPU przyszedł z termicznego "pad" rzeczy typu, że już na radiator tak nie trzeba używać pasty termoprzewodzącej.

będzie to jeszcze będzie dobrze, czy powinienem trochę pasty termoprzewodzącej aby się upewnić.

penom są AM2 + Am I right? i AM2 + mobo nic zdają się potwierdzać AM2 ... a niektóre z nich AM2 wsparcia AM2 +, ale przy zmniejszonej prędkości lub szczytu.
Old 13 lipca 2008, 13:33
Grupa dawcy

Podkładka jest wszystko, czego potrzebujesz.

Reply

Register

Zakładki