![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Mój laptop siostry jest bardzo powolna i mam na myśli wolno go taeks ponad 30 minut dla systemu Windows do załadowania. I choć pierwotnie to dlatego, że miała wiele rzeczy na temat, ale wzięliśmy wszystko poza nim i wciąż bardzo powoli. Teraz im dziwić zalecane jest uaktualnienie RAM jak tylko aktualnie posiada 128 MB pamięci RAM. Więc chce uaktualnić do około 1GB. I mówił do przyjaciela racjonalnie knowledgable który powiedział, że muszę sprawdzić, co jest zgodne z proccesor. Więc im bassically dziwić ifyou może polecić mi jakieś laski RAM preoccsor jest procesor Intel Pentium 4. Ive got sam procesor w swoim komputerze PC, tak powinno być w stanie podjąć 1GB jak ive got 1GB w kopalni. Tak więc im po prostu zastanawiasz się, co sprawia, że są zgodne, a które są najlepiej mam kilka opcji sorta thing tanich cenach średnich i więcej exspensive jeden. IM dobre na PC, ale nie im dobre z większością technicznym. ![]() ![]() ![]() A |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Hi Ashley and welcome!
30 min to bardzo długi czas na okna do obciążenia. Miałem wolny laptop w przeszłości z małą ilością pamięci RAM, ale nigdy nie miał tak długo. Czy można sprawdzić maszyny w poszukiwaniu wirusów i spyware? Jego możliwe, że nie może być problemem w związku z tym ów dlaczego czas rozruchu jest tak długa. Także jeśli nie miałaś już jej dobry pomysł, aby zdefragmentować dysk twardy, a także pobrać i uruchomić CCleaner - uruchamianie "czystsze" i "Opcje" problemów ". Myślę, że można go pobrać z działu download tutaj. Więcej pamięci RAM to zdecydowanie dobry pomysł, ale pamiętaj, że laptopy są zróżnicowane pod względem pamięci do komputerów stacjonarnych - fizyczny rozmiar jest inny. Najpierw musisz znać typ pamięci RAM zajmuje - powinieneś być w stanie znaleźć to obecnie z instrukcji obsługi dołączonej do komputera. Podręcznik powinien być w stanie powiedzieć, ile gniazd pamięci RAM są i jakie kwoty maksymalnej ilości pamięci RAM. Na przykład, jeśli masz dwa sloty pamięci RAM to jest likley że istniejące 128MB siedzi na jednym z gniazd, więc jeśli musisz wykupić jeden Stick 1GB, aby przejść w inne gniazdo, które daje 1128MB lub podjąć obecnie istniejących 128MB i dodać dwie laski z 512MB pamięci. Inną możliwością jest, aby zachować istniejące 128mb i dodać kolejne 512 MB. Jeśli pójdziesz do http://www.crucial.com/uk/ a także mają narzędzie do wyszukiwania, co masz pamięci. Znalazłem to bardzo przydatne, kiedy w Wielkiej Brytanii. Następnie można sprawdzić i porównać ceny gdy wiesz, czego szukasz. Ale na pewno (jeśli wcześniej nie miałaś) uruchomiony przed wirusami i spyware / malware wyboru. Jest bardzo przydatny program o nazwie "Hijackthis" (myślę że w dziale download tutaj). Można również uruchomić to, a następnie wkleić do dziennika, że tworzy się stanowisko na "anty-wirusami i spyware" części forum tutaj. Będziesz wtedy mógł uzyskać poradę na temat, czy istnieją rzeczy tam shouldnt być i jak się go pozbyć. Jego możliwe, że masz już wiele z tych rzeczy, ale wyobraziłem jego wspomnieć tylko w przypadku nie. Hope it helps. My System: The Elephant
|
|
| |||
| |||
| Spyware Run / wirus skanuje również. |
|
| |||
| |||
| Znalazłem to rzeczywiście ma pulpitu wbić ją posiada jedno gniazdo w lewo i jest to DIMM. Im doing spyware search and destroy wyszukiwania na to teraz. Tak będzie i zobaczyć, co okaże się. Dzięki za pomoc. Również im znać im trochę off topic w tym wątku, ale mnie uratować od nowego. Czy istnieje powód, dla którego byłoby uzyskanie bardzo ciepłe i switiching poza jej na biurko z książki pod plecy, by zapewnić więcej powietrza i gdy robi się bardzo gorąco po prostu wyłącza jej laptop ma kilka poważnych problemów, normalnie ona wont let mi blisko, ale ona będzie uni w kilka tygodni, moi rodzice chcą mnie do sortowania, że to dla niej ![]() A |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| RegCure może spróbować, reg klucze spowalniając się może, pracował również dla mnie!
| |||||||||||||
| |||||||||||||
| Cytat:
To będzie bardzo powolny (spyware itp. bok), ponieważ próbujesz uruchomić systemu Windows z tylko 128MB RAM. XP wymaga co najmniej 256 MB uruchomić, musisz więcej dla każdej aplikacji uruchomić. Chipy P4 działają bardzo toasty na pulpit komputera nie mówiąc już o laptopie. Mój stary HP miał P4 3GHz CPU i stale pobiegł 60c, czasami trafiając 70c. Chciałbym zasugerować, że: 1) Uzyskiwanie większej ilości pamięci RAM będzie złagodzić problem, ponieważ procesor jest o pracę dodatkowych twardych biorąc pod uwagę brak przepustowości (RAM) w systemie. 2) Jeśli masz Norton tam go usunąć, a avast. Czy zarówno dzieje tu . Norton ciągle pracuje w tle, jedzenie runtime CPU. 3) Jeżeli czujesz się komfortowo wystarczy robić to usunięcie z tyłu obudowy i sprawdzić gunk / kurzu. Laptopy są susceptable pyłu budować niż desktopów ze względu na małą powierzchnię obudowy, głównie laptopa obudowy jest wypełniona po brzegi elementów w pobliżu bardzo blisko odnosić się do każdego gunk jest dużo większy problem. Jeśli nie tia i nie ma gunk następnie zakupu niektórych sprężonego powietrza (około £ 5) i nadać jej tryskać. 4) można także próbować coraz laptop cooler, czynnej odmiany (znaczenie ma fanów wbudowane Te substancje zwykle chłodnice powietrza cios na bazie laptopa więc przed zakupem (i jeśli twój laptop ma wentylatora wyciągowego) zapewnia, że wentylator chłodnicy nie będzie w takiej samej sytuacji jak wentylator wyciągowy, ponieważ będzie to kolidować z laptop pozbyć ciepła odpadowego Chciałbym zaproponować to zamykanie pod wpływem ciepła, spróbuj informacji podanych powyżej i zobacz czy aleviates problemu. Dobry wybór chodziła do 1 GB pamięci RAM, thats sweet spot dla XP.
|
| |||
| |||
| can u give me laptopa marki i typu? |
![]() |
|
| Zakładki |