rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Procesorów, pamięci RAM i Motherboards

Register

Co Best Cooler For A Intel Socket LGA 775 Q6600 G0

Reply

Narzędzia wątku
Old 20 lutego 2009, 07:40
Grupa dawcy

Default Co Best Cooler For A Intel Socket LGA 775 Q6600 G0

Cześć wszystkim, tamy i missed to miejsce

Anyhows, i zdecydowałem, że będę inwestować w nowy cooler dla procesora Q6600 jak moja jestem dość słuchania moje gówno domyślnie biadać na to jak ma kilka poważnych problemów.

Nie patrząc do overclockingu jako takich, ale może chciałbym poruszyć to znaczy 2.7Ghz lub może nawet 3Ghz czasami, ale nie ciężkie clocking ponad 3Ghz.

Cóż mam spędził całe rano na kilku stronach internetowych patrząc na zakup procesora Radiator i wentylator kontroli krzyżowych, a także z wszelkimi opinii mogę znaleźć głównie pochodzących z frostytech.com

Myślę, że mam znaleźć kilka chłodnic, który może działać, ale jest kilka rzeczy gospodarstwa mnie od ostatecznego kliknij kupić.

Ok, znalazłem niektóre są dobre interms jak głośne są uruchamiane pod obciążeniem itd., ale nie są one ponownie przy użyciu tych crappy plastikowe nogi

Czy ktoś może mnie pokierować do dobrego Heatsink, że oni wiedzą, że zmniejszy mój czas i tak bardzo jest miły i spokojny. Niektórzy już się na to ....

Akasa AK-961 CPU cooler Intel LGA 775

Akasa AK-965BL cooler CPU Intel LGA 775

Akasa AK-965 CPU cooler Intel LGA 775

OCZ zwycięzca CPU Cooler - OCZTVANQ

OCZ Vendetta CPU Cooler - OCZTVEND

Są to pewne i zostały patrząc na czytanie i opinie frostytech. Przeglądy są miłe, ale idź do pewnych szczegółów, a niektóre - punkty oddawania mnie z podjęciem decyzji na każdym z nich.

So I was wondering ma ktoś tutaj dostał jeden z tych wymienionych i czy wiedzą oni o wszelkich dobrych chłodniejsze, że będzie miła i doesnt sprawy, nawet jeżeli została ona te plastikowe nogi, aslong gdyż pasuje, al być szczęśliwym

Mój obecny zarząd isnt bardzo dobry, ale zostaną zastąpione w kolejnych nadchodzących miesiącach.

7366 MSI P6NGM-FD

Mam inny, z których jedna jest Asus P5KPL-CM ale złej czujnik i umieścić z powrotem w MSI jeden.

Jego standardowe ATX przypadku micro ATX Mobo z MSI w nim.

Przepraszam za długi post, mam nadzieję, że ktoś może mi w dobrym kierunku, nie widzę, aby wydać nie więcej niż powiedzieć na max £ 30 £ 25 lub, jeżeli to możliwe.

Kind Regards

My System: Fred

Procesor (y):
Q6600 G0@2.5GHz 1.088v
Płyta główna:
Asus P5B Premium Vista Edition
Pamięć RAM:
4 GB Corsair XMS2 DDR2 @ 280Mhz
Karta graficzna (y):
Nvidia Gainward GTX260 GoldenSample
Karta dźwiękowa:
Wkrótce:)
Hard Drive (s):
WD 250 GB 16MB
Optical Drive (s):
LG DVD RW SATA
Case / PSU:
CM Elite/OCZ780MXS
Chłodzenie:
Xigmatek Dark Knight
Sieć / Internet:
3.6Mb / s ADSL
Monitor (y):
Targa 19 "TFT Widescreen 16:9
Operating System (-y):
XP64Bit
Old 20 lutego 2009, 11:09
Grupa dawcy

Nie rozumiem dlaczego nie tylko kupić Xigmatek który jest na górze listy Frostytech i niedrogie.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 20 lutego 2009, 13:18
Grupa dawcy

Nigdy nawet nie myśleli o sprawdzenie faktycznego stronie

Miałem się, że nie wygląda zbyt zły zbyt Byłem w takim ślepym paniki po kilka godzin, najbardziej podstawowych odpowiedzi przeszły mnie hehe.

To ma plastikowe nogi i wielu CPU support, a nie, że jej problem, ale i was kinda szukasz cpu cooler, który będzie działać tylko w gnieździe LGA 775 i nic poza tym. Nie istotną kwestią anyhows.

Wiwaty
Old 20 lutego 2009, 18:23
Grupa dawcy

Najlepszym rozwiązaniem chłodzenia powietrza jest Thermalright Ultra 120 eXtreme.
Szukasz CPU cooler, że tylko popiera Socket 775 nie ma sensu w ogóle.

My System: Krlll

Procesor (y):
Intel Q9550@4.33Ghz
Płyta główna:
Gigabyte GA-EP45-UD3P
Pamięć RAM:
4x2GB OCZ Platinum PC8500
Karta graficzna (y):
Gainward 4870X2 (840 Core 940 pań)
Karta dźwiękowa:
Onboard HDA
Hard Drive (s):
Kilka lol 1650GB oddanych
Optical Drive (s):
1xDVD PHILIPS DVD +-RW
Case / PSU:
Antec 1200/Enermax Infiniti 720W
Chłodzenie:
Tuniq Tower 120
Sieć / Internet:
Dual Gigabit Ethernet
Monitor (y):
Acer 22 "widescreen
Operating System (-y):
Vista x64 Ultimate
Old 21 lutego 2009, 05:48
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Krlll View Post
Najlepszym rozwiązaniem chłodzenia powietrza jest Thermalright Ultra 120 eXtreme.
Szukasz CPU cooler, że tylko popiera Socket 775 nie ma sensu w ogóle.
Dlaczego nie No i dont mind jeśli obsługuje wielu ustawień, ale jestem tylko będzie użyciu Intel LGA775 anyhows, więc nie widziałem sensu uzyskanie takich multifit cierpienia i być może niektóre klęski próbuje go zainstalować na Mobo, gniazda LGA775 są wystarczająco skomplikowane aby dopasować jeszcze bardziej na budżecie Mobo i posiadające multifit Radiator to może spowodować jeszcze więcej problemów do mnie, hehe ..... z moim wielkim clumsy ręce

To jest Xigmatek tad drodzy na stronie , Ale może jestem najlepszy do inwestowania w dobrej chłodnicy i wycinane w tanich rzeczy.

Otrzyma lookie na 120, że zbyt skrajne, dzięki
Old 21 lutego 2009, 06:29
Grupa dawcy

I dnot wiedzieć, czy posiadające wieloletnie wsparcie gniazda uczyni go bardziej trudne do zainstalowania Radiator może być tak dużo kłopotów z 775 tylko HSF.
Masz rację na temat ceny tego damn PRAWDA i choć może to Overkill jest dla ciebie?
Uważaj, niezależnie od tego, który z nich wybrać zwłaszcza korzystania płyta mATX i niektóre lepsze Heatsinks są gigantyczne.
Dobre luick.
Old 21 lutego 2009, 23:46
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Krlll View Post
I dnot wiedzieć, czy posiadające wieloletnie wsparcie gniazda uczyni go bardziej trudne do zainstalowania Radiator może być tak dużo kłopotów z 775 tylko HSF.
Masz rację na temat ceny tego damn PRAWDA i choć może to Overkill jest dla ciebie?
Uważaj, niezależnie od tego, który z nich wybrać zwłaszcza korzystania płyta mATX i niektóre lepsze Heatsinks są gigantyczne.
Dobre luick.

Tak prawda, hmm well i poszedł dalej i got one w końcu do jej tańsze niż tanie hehe, więc jeśli doesnt pracy i obecnie może podjąć sam i przejść się właściwego ATX pokładzie, a następnie uzyskać dobry chłodnicy.

Mam na Kühler procesora Arctic Cooling Freezer 7 Pro PWM Sockel 775 w końcu nie jest zbyt ciężki do kieszeni, więc jeśli dont praca obecnie to wont być poważną

Dobry punkt o mATX pokładzie Mam nadzieję, że pasuje

poważaniem
Reply

Register

Zakładki