Czy mój P4 520 obsłużyć jeden overclockingu? Hi NathanNP,
Można overclockingu procesora.
Musisz wziąć pod uwagę chłodzenie, które aktualnie są w komputerze, a co jest FSB?
Można uaktualnić procesor do wyższego FSB, przez co najmniej na góra dwa kroki. Powiedz to 400 FSB może wydostać się z 533. Procesory tylko koszt 10-20 funtów stearling (w przeliczeniu z USD).
Czy można uciec z FSB zwiększenie Twojej pamięci?
To jest to, co jest obecne pamięci? Czy PC2100? Czy płyta podjęcia wyższego FSB?
Możesz dowiedzieć się, przechodząc do płyty głównej / komputera produkuje Webadres i patrząc na to, sprawdź to spec. Następnie przejdź do Kinston witryny internetowej i sprawdzenie pamięci wykresy, które są bardzo dobre.
I moje zmodernizowane IBM T-30 z laptopa pamięci FSB 400 do FSB 533. I was just looking for 1 gig DDR RAM, gdy go widziałem wykres miały FSB 533 RAM, cool.
My System: Ouch Procesor (y): Core 2 Quad@3.05 GHz | Płyta główna: ASUS P5K D / WiFi | Pamięć RAM: 4 Gig | Karta graficzna (y): Nvidia 8500 GT | Karta dźwiękowa: Dwa wbudowane, SoundBlaster PIC 512 | Hard Drive (s): SSD 64 Gig, 370 Gig, 400 Gig | Optical Drive (s): 2 DVD - + RW | Case / PSU: Antec 500W | Chłodzenie: Thermalake, Pociąg 3 Ton | Sieć / Internet: Zapór ogniowych sprzętu i oprogramowania | Monitor (y): Princeton 19 "LCD - Potrzeba nowego. | Operating System (-y): XP, Win 7 32, 7 64 Win | |