rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Removable Media Drives &

Register

1 TB HDD Uznane ale niedostępne

Reply

Narzędzia wątku
Old 23 cze 2009, 07:47
Członek grupy

Default 1 TB HDD Uznane ale niedostępne

Witaj. I've western cyfrowe 1 TB HDD Sata, który był stosowany przez dość długi okres czasu. Dziś zdecydują się podjąć to składowania dysk, ale wydaje się niedostępne w "moim komputerze". Kiedy po raz pierwszy podłączony ją z powrotem do Vista chciał przeskanować go przed oknami rozpoczął, a wszystkie te zgłaszane nieczytelne / nieodwracalne błędy. Vista wydaje się, aby zobaczyć partycji ale kiedy kliknij je prawym przyciskiem myszy Mój komputer dostaje naprawdę bardzo powoli, a ja jestem zmuszony zakończyć explorer.exe i ponownie go uruchomić. BIOS wykrywa dysk twardy, więc nie jestem całkiem pewien, co może być problemem. Każdy myśli? Dzięki
Old 23 cze 2009, 08:13
Administrator Group

Dźwięki wadliwy lub uszkodzony. Jeśli nie można uruchomić sprawdzanie dysku w oknach niewiele można zrobić.

Chciałbym uruchomić jeden off XP CD i redo partycji i świeże formacie.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 23 cze 2009, 16:21
Grupa dawcy

ok mój Zgadnij byłoby podłączeniu dysku podczas uruchamiania systemu Windows? W takim przypadku wyłącz komputer, a następnie połączyć ponownie uruchomić i nadzieją może sortować problem okien robi proste BIOS kontroli następnie MBL / MBR będzie załadować OS z urządzenia napęd instaled teraz które będą sortować problemu. Jeśli to dosent pracy chciałbym spróbować testowania dysku na innym komputerze / laptopie nie pozwól mi, jak to przejść:)
Old 23 cze 2009, 18:19
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by Hybr! D View Post
Dźwięki wadliwy lub uszkodzony. Jeśli nie można uruchomić sprawdzanie dysku w oknach niewiele można zrobić.

Chciałbym uruchomić jeden off XP CD i redo partycji i świeże formacie.
: (Mam do sformatowania dysku? Mnie gots wiele cennych danych na temat "dere
Old 23 cze 2009, 18:20
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by mrberty View Post
ok mój Zgadnij byłoby podłączeniu dysku podczas uruchamiania systemu Windows? W takim przypadku wyłącz komputer, a następnie połączyć ponownie uruchomić i nadzieją może sortować problem okien robi proste BIOS kontroli następnie MBL / MBR będzie załadować OS z urządzenia napęd instaled teraz które będą sortować problemu. Jeśli to dosent pracy chciałbym spróbować testowania dysku na innym komputerze / laptopie nie pozwól mi, jak to przejść:)
Do widzenia. I obróciłem się komputer wyłączony. Powered startu i podłączony HDD, zasilany na włączony.
Old 24 czerwca 2009, 00:40
Grupa dawcy

Czy te prace Donny?
Chciałbym również reccomende formatowania dysku w systemie Windows z oddzielnego programu zapomnieć nazwę google Format tylko 32 dysków twardych. i znajduje się godnej mały program, który jest darmowy i pozwala po prostu podłącz je formatować dyski, w których kiedykolwiek formatu chcesz

System operacyjny - ntfs
Dysk twardy składowania vids, muzyka itd. - fat32

Hope this helps.
Old 2 lipca 2009, 07:05
Członek grupy

Witaj.

Here's the deal.

Ten twardy dysk jest rozpoznawany w systemie BIOS przez moidel / numer seryjny, ale po próbie zainstalowania systemu Windows Vista na to zabiera reeeeally długi czas, aby dostać się do rzeczywistej instalacji. kiedy to w końcu nie po wprowadziła na ekranie mówi mi, że mam nieznanego dysku w moim systemie, jestem w stanie uzyskać dostęp do dysku i sformatować go. Po formacie i spróbuj zainstalować system Windows na to okien stanowi:

"System Windows nie może znaleźć woluminu systemowego spełniającego kryteria". Więc znaleźć pewne wsparcie na stronie okna ... ten link ..

http://support.microsoft.com/kb/927520

I po tych instrukcji ale kiedy typ "wszystkich czystych " od kroku 7, działa tak, jak gdyby polecenie zostało wykonane, ale wydaje się nigdy nie skończyć.

1. Włóż dysk DVD do napędu DVD.
2. Na ekranie wyboru dysku, naciśnij klawisze SHIFT + F10. Polecenia okno.
3. Wpisz diskpart, a następnie naciśnij klawisz ENTER, aby otworzyć narzędzie DiskPart.
4. Wpisz list disk, a następnie naciśnij klawisz ENTER. Pojawi się lista dostępnych dysków twardych.
5. Wpisz sel disk numer, a następnie naciśnij klawisz ENTER. numer jest numerem dysku twardego, który chcesz oczyścić. Dysk twardy zostanie zaznaczony.
6. Wpisz det disk, a następnie naciśnij klawisz ENTER. Zostanie wyświetlona lista partycji na dysku twardym jest wyświetlany. Za pomocą tych informacji, aby sprawdzić, czy jest wybrany właściwy dysk.
7. Upewnij się, że dysk nie zawiera wymaganych danych, wpisz clean all, a następnie naciśnij klawisz ENTER, aby wyczyścić dysk. Wszystkie partycje i wszystkie dane na dysku twardym zostaną trwale usunięte.
8. Wpisz exit, a następnie naciśnij klawisz ENTER, aby zamknąć narzędzie DiskPart.
9. Zamknij okno wiersza polecenia.
10. Kliknij przycisk Odśwież, aby zaktualizować dysku wyboru ekranie. Ten krok wymienia dysku.
11. Uruchom Instalatora systemu Windows Vista, aby przeprowadzić czystą instalację systemu Windows Vista.

------------

I poszedł do Western Digital miejscu i pobrane badania użyteczności dla HDD. Badanie użyteczności pełni rozpoznaje mój dysk i daje modelu / numeru seryjnego napędu i przyznaje, że "SMART" jest aktywny w zieleni. Jednak kiedy robię szybki test na dysku i się błąd:

"Szybki test na dysku 1 nie została zakończona! Status code = 07 (nie czytać element) Nieprzestrzeganie kontrolnego = 97 (nieznany test) SMART self test nie zakończy się na dysku 1!" Jak mogę to dysk użytkowa?

W tym momencie nie jestem pewien, co zrobić. Każda pomoc będzie to mile widziane.

Thx
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.