по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Дискове & сменяемите носители

Register

И двете устройства при липса на замразяване, а понякога и по време на зареждане нагоре

Reply

Нишка Инструменти
Old 5 юли 2008, 07:45
Новите държави Група

Default И двете устройства при липса на замразяване, а понякога и по време на зареждане нагоре

Някои бърза информация за компютъра си, тя има две отделни физически твърди дискове, този, с инсталиран Windows XP Home, която е C: и мисля, че е трябвало да бъде 60GB (въпреки че тя се появява като 31.4GB в My Computer) и втора който е 160GB и е устройство D:. И двете са свързани с IDE. Аз също имат външно устройство, което работи добре. Аз не се инсталира нищо преди или по време на проблема, с изключение на това, което споменах в края.

Всички от следните случи в рамките на една и съща седмица или така, така че това е малко вероятно, че това е просто съвпадение. Компютърът е бил кандидат за най-малко половин година без никакви проблеми или са отворени.

Първо D: шофиране каза, че не е форматиран, но все още може да бъде seened в My Computer като неформатиран диск, следващия път, когато се обърна, че върху него е обратно, но по-голямата част от времето, които не държат, когато аз се опитах да копирате файлове от нея, след което , се казва в неформатиран отново дойде на файлове, но позволи да бъде копиран, а след това, отглеждани за превключване между неформатиран и могат да се копират от докато шофирате привидно изчезва.

При проверка в този момент, на BIOS не се признае, че е налице D: шофиране приложен. Той автоматично търсене на устройства за всяко стартиране.

Нищо не се случи за няколко дни, след това започнах да получите диск Прочетете за грешка при опит за стартиране на компютъра. Similiarly до D: шофиране въпреки това се случи, само някои от време, понякога работят добре за няколко пъти подред, а понякога, като около 10 опита преди да имам миналото диска Прочети грешка и зареден Windows.

Няколко пъти, когато се обърна в него има някои от написването нагоре (Натиснете F10 за това, тези твърди дискове открити и т.н.) и след това замрази напълно.

Опитах се с помощта на Windows CD за да получите в конзолата за възстановяване на опитайте fixboot или нещо такова, но го държат, идващи с грешка при четене на файл. Мисля, че е така, защото на CD все пак, аз се опитах следните ръководство за създаване на Bootable CD с XP SP2 вече на но аз се съхраняват cylclic redundency грешка за 40SP3.cab. Опитах се използва друг Bootable CD (Spinrite 6,0), както и да товарят глоба (въпреки, че не можех да разбера как да направите това прави нищо, и че ти индикативен показател за изпитване не успя).

Последното нещо, за да се случи е, че на управлението за да заредите Windows успешно D: шофиране изведнъж се върна онлайн. Аз инсталиран SP3 точно преди, че в малко вероятно се надяваме, че това може да се направи нещо с обувка горе.

Някой знае ли как може да оправите проблема и какво може, причинени от него? Аз съм доста предпазлив заместят дискове, тъй като и двете, ако не успеят в почти същото време, тя ме прави Чудя се, ако нещо се причиняват те да не успеят, и ако тя ще ефект всеки нов диск или на тези, ако формата им.
Old 5 юли 2008, 11:17
Номер на групата

Default И двете устройства при липса на замразяване, а понякога и по време на зареждане нагоре

Можеш ли да ни кажете малко повече за вашата система ... т.е. спецификациите и PSU мощност.

Тъй като грешки и проблеми имате не са последователни и нещата са на работа, след това не работи, щях да се съмнявате Рам, но PSU може да бъде проблем също.

Също така е вашият XP CD оригинален M $ Инсталация CD?

Моята система: Начало Build

Процесор (и):
AMD 64 X 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Дънната платка:
Asus M2V REV 1.
RAM памет:
4GB (3.25gb видими)
Графична карта (и):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Звукова карта:
5,1 Reatek на борда
Hard Drive (и):
250 GB SATA & 400gb SATA
Оптично устройство (а):
Pioneer 110 х 2
Дело / PSU:
Акции / 550 вата Тиха
Охлаждане:
Акции
Мрежа / Интернет:
10/100 Ник / 20MB Вирджински Кабел
Монитор (и):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WAS
Операционна система (и):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 5 юли 2008, 13:01
Новите държави Група

За спецификациите, ще въведе частична Еверест доклад, който трябва да покрие по-голямата част от него. Пълният нещо е прекалено дълъг за пост, така че ще го свържете тук.

Що се отнася до CD It's XP Home на CR-R (което е proberly защо cylclic грешка), не е оригинална, тъй като аз съм с помощта на OEM ключ.

Нещо, което забелязах на доклада е, че не ми казват C: шофиране (The Самсунг) е 60GB, но после се казва, че на C: дяла, който е трябвало да бъде всичко на нея и беше 60GB (или по-скоро под), преди да е сега 32GB.

---

--------[ Everest Home Edition (C) 2003-2005 Lavalys, Inc ]--------------------------- ---------------------------------

Версия Еверест v2.20.405
Начална страница http://www.lavalys.com/
Тип на отчета Бърз Доклад
Компютърна ALTIMIT (------ е PC)
Генератор ------
Операционна система Microsoft Windows XP Home Edition 5.1.2600 (WinXP дребно)
Дата 2008-07-05
Час 20:44

--------[ Резюме ]--------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------

Компютър:
Операционна система Microsoft Windows XP Home Edition
OS Service Pack Service Pack 3
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Компютърна Име ALTIMIT (------ и PC)
Потребителско име ------

Дънната платка:
Тип на процесора AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 х 200) 3700 +
Име на дънната платка ASRock 939Dual-SATA2 (3 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 AGP, 1 Future CPU Port, 4 DDR DIMM, аудио, LAN)
Дънната платка чипсет ULi / Али M1689, AMD Перфоратори
Системна памет 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Тип BIOS AMI (03/31/06)
Съобщение Портово Комуникации Port (COM1)
Съобщение Port ECP Принтер Port (LPT1)

Дисплей:
Видео адаптер NVIDIA GeForce 7300 GT (256 MB)
Монитор SyncMaster 732N [NoDB] (HMELC12731)

Мултимедия:
Аудио адаптер ULi / Али M5455 AC'97 аудио контролер

Съхранение:
IDE контролер ALI M5229 PCI шина Master IDE контролер
SCSI / RAID контролер A347SCSI SCSI контролер
SCSI / RAID контролер SCSI / RAID контролер домакин
Флопи устройство флопи дисково устройство
Диск Drive HDS722516VLAT20 (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Диск SEAGATE FreeAgentDesktop Drive USB устройство (698 GB, USB)
Диск SAMSUNG SV0602H Drive (60 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)
Оптично устройство _NEC DVD_RW ND-2500A (DVD + RW: 8x/4x, DVD-RW: 8x/4x, DVD-ROM: 12x, CD: 32x/16x/40x DVD + RW / DVD-RW)
SMART Твърди дискове Статус OK

Стени:
C: (NTFS) 32240 MB (1726 MB свободно)
D: (NTFS) 157061 MB (67288 MB свободно)
G: (NTFS) 715402 MB (570481 MB свободно)
Общ размер 883,5 GB (624,5 GB свободно)

Вход:
Клавиатура Стандартен 101/102-Key или Microsoft Физически PS / 2 клавиатура
Мишка Microsoft PS / 2 мишка
Игра контролер Microsoft PC-джойстика шофьор

Мрежа:
Мрежов адаптер ULi PCI Fast Ethernet контролер (192.168.62.52)

Периферия:
USB1 контролер ULi / Али M5237 USB хост контролер Отвори
USB2 контролер ULi / Али M5273 USB 2.0 хост контролер
USB устройство Logitech QuickCam Express # 2
USB устройство USB интерфейс на устройството на човека
USB устройство USB устройство за съхранение Маса

Проблеми & Предложения:
Проблем диск свободното място е само на 5% на диск C:.

--------[ ПВМ ]--------------------------------------- -------------------------------------------------- -----------------

[BIOS]

BIOS Имоти:
Информация за American Megatrends Инк.
Версия P1.70
Дата 03/31/2006
Размер 256 KB
Обувка Устройства флопи диск, твърд диск, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120
Възможности Flash BIOS, Shadow BIOS, избираема Обувка, EDD, BBS
Поддържани стандарти ПВМ, ACPI
Разширение Възможности PCI, AGP, USB

[Система]

Система за имоти:
Продукт 939Dual-SATA2
Версия 1,00
Сериен номер 00000000
Универсален Уникален идентификационен 00020003-00040005-00060007-00080009
Събуждане по тип Power Switch

[Дънната]

Дънната Имоти:
Продукт 939Dual-SATA2
Версия 1,00
Сериен номер 00000000

[Преработвателното / AMD Athlon (TM) 64 процесор 3700 +]

Процесор Имоти:
Производител AMD
Версия AMD Athlon (TM) 64 процесор 3700 +
Сериен номер TBD
Асет Tag TBD
Част Брой TBD
Външни Часовник 200 MHz
Максимална Часовник 2200 MHz
Текущи Часовник 2200 MHz
Вид Централен процесор
Напрежение 3,3 V, 2,9 V
Статус Активирана
Socket Обозначаване CPUSocket

--------[ Overclock ]--------------------------------------- -------------------------------------------------- -----------

CPU Имоти:
Тип на процесора AMD Athlon 64 3700 +
CPU Alias Сан Диего S939
CPU Засилване SH-Е4
CPU CPUID име AMD Athlon (TM) 64 процесор 3700 +
CPUID Редакция 00020F71h

CPU Speed:
Часовник 2199,80 MHz CPU
CPU Множителят 11.0x
CPU FSB 199,98 MHz (оригинал: 200 MHz)
Памет автобус 157,13 MHz

CPU Кеш:
Код L1 кеш 64 KB (Parity)
Данни L1 кеш 64 KB (ECC)
L2 кеш 1 MB (On-Die, ECC, пълно-Speed)

Дънната Имоти:
Дънната платка ID 62-169-0000010-00101111-033106-АЛИ $ 939M2169_939DUAL-SATA2 BIOS P1.70
Име на дънната платка ASRock 939Dual-SATA2 (3 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 AGP, 1 Future CPU Port, 4 DDR DIMM, аудио, LAN)

Чипсет Имоти:
Дънната платка чипсет ULi / Али M1689, AMD Перфоратори
Памет с клиенти 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)
Команда ставка (CR) 2T

ЕДП модули памет:
DIMM1: Micron Tech. 16VDDT12864AG40BD1 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)

BIOS Имоти:
Система за BIOS дата 03/31/06
Дата на видео BIOS 05/25/06
ПВМ BIOS Версия P1.70

--------[ Power Management ]-------------------------------------- -------------------------------------------------- -----

Power Management Имоти:
Текущ източник на захранване AC линия
Батерия Статус Не Батерия
Пълен през живота на батерията Неизвестно
Оставащо през живота на батерията Неизвестно

--------[ Sensor ]--------------------------------------- -------------------------------------------------- --------------

Sensor Имоти:
Сензор Тип Winbond W83627HF (ISA 290h)
GPU Sensor Тип Driver (NV-DRV)

Температури:
Дънната платка 35 ° C (95 ° F)
CPU 41 ° C (106 ° F)
Aux 39 ° C (102 ° F)
GPU 46 ° C (115 ° F)
SAMSUNG SV0602H 38 ° C (100 ° F)
Hitachi HDS722516VLAT20 41 ° C (106 ° F)

Охладителна Фенове:
CPU 4327 RPM

Напрежение Стойности:
Процесор Core 1,34 V
Aux 1,41 V
3,3 V 3,34 V
5 V 5,08 V
12 V 11,86 V
-12 V 1,38 V
-5 V 2,34 V
5 V Режим на 4,87 V
VBAT батерия 0,26 V
Debug Info F FF 27 FF
Debug Info T 35 41 39
Debug Info V 55 59 D1 BD C4 C6 C9 (01)

--------[ Процесор ]--------------------------------------- -------------------------------------------------- -----------------

CPU Имоти:
Тип на процесора AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 х 200) 3700 +
CPU Alias Сан Диего S939
CPU Засилване SH-Е4
Набор инструкции x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3
Мин. / Макс CPU Множителят 4x / 11x
Код L1 кеш 64 KB (Parity)
Данни L1 кеш 64 KB (ECC)
L2 кеш 1 MB (On-Die, ECC, пълно-Speed)

CPU Физическа информация:
Пакет Тип 939 Пин uOPGA
Пакет Размер 4,00 cm х 4,00 cm
Транзистори 114 млн. евро
Технология за обработка на 11Mi, 90 нм, CMOS, Cu, SOI
Die размер 112,9 mm2
Core Напрежение 1,100 - 1,400 V
I / O напрежение 1,2 V + 2,5 V
Максимална мощност 89 W

CPU Производител:
Име на фирмата Разширено Микро устройства, Inc
Продуктова информация http://www.amd.com/us-en/Processors/...30_118, 00.html

Използване на процесора:
CPU # 1 0%
Old 6 юли 2008, 04:12
Номер на групата

Имате ли резервен стик Арама да опитате, за да се елиминират Рам като въпрос?

Вашият 60GB Drive ясно показва един дял на 32240mb .... нали някои тя е предварително разделен на целия капацитет на диск?

Докато виновен констатацията, извадете външно устройство .... прави това, има собствена PSU, или е USB Powered?
Може да е добра идея да изключете всички USB устройства също.

Били ли сте на внасяне на делото и reseated всички IDE & MOLEX съединители?

Какъв е размерът на PSU?

Наистина трябва да се купят / моля / назаем или крадат оригинален XP диск, за да отидем по-нататък, ще е необходимо едно.
Old 6 юли 2008, 07:08
Новите държави Група

За съжаление аз не имам резервен стик на RAM. Аз имам две там все пак аз мисля, така че ако тя може да бъде само едно мога да опитате да извадите един, после другото вероятно.

Аз съм някои той е разделен на пълен капацитет. Сега тя дори не може да види, че има повече от 31.4GB.

На USB устройства, са били изключени, с изключение на външен твърд диск, когато бях на гръб горе данни. Аз бях го изключени, докато виновна находка обаче, тя си има собствено захранване.

Да, аз се откриха по случая и reseated всички IDE и MOLEX съединители.

В PSU е странно една в друга форма, отколкото най-много. Той дойде със случая, тъй като там не е място да се постави нормално едно. Става въпрос за един случай арктически охлаждане. В PSU е 350W и е Seasonic SS-350 ATC Активни ПФК.

Трябва да се надяваме, че да може да заеме един XP диск-късно днес, но същият човек каза, че искате да ми го вчера и в деня, преди много, така че не е сигурно.

За някои неизвестни причини, когато се затвори на компютъра и да го обърна гръб, той се върна по веднага, завтече Chkdsk на D: и двете устройства са били достъпни. Това е рядко, но не и невидимото, за да работят два пъти по ред за C: без диск четат грешка, но тъй като D: дойде отново (право, след като инсталира SP3, ако това прави разлика) е работил както пъти, което е странно.
Old 6 юли 2008, 10:38
Номер на групата

Мда ... Опитайте да премахнете един жезъл, а след това смяна, ако няма подобрение ... Това ще елиминира най-малко RAM.

Също така тя може да е добра идея да се тества Арама. Имам добри резултати с това диагностичен инструмент от М $ ... Вие можете да създавате или обувка CD или флопи.
Превключване на разширено изпитване режим (T), когато текат тестовете и се пуска по-малко от 5 проходи.
Old 6 юли 2008, 18:13
Новите държави Група

Проблем евентуално разрешен. Подреждане на така или иначе.

Не съм сигурен защо, но тя отново започва да работи добре, или поне е успял да направи това за около пет пъти подред сега. То може да е нещо, което се промени на първо стартиране след инсталиране на SP3, тъй като мисля, че това е единственото нещо, което сте променили от тогава. Изглежда странно, че все пак, ако той е нещо като, че той няма да извършва на всеки диск поотделно.

На всяко стартиране тя се опитва да използва Chkdsk на D: (без намирането на грешки), че съм изключен ръчно да направи това. Аз съм все още не е сигурен защо тя започва да работи consistantly, ако това ще спре отново, и защо и как си просто по-малко от 60GB дял се превръща в малко над 30GB един.
Reply

Register

Маркери

Подобни Конци
Нишка Нишка Начално Форум Отговори Последно мнение
Компютърна липса към обувка за Алтернативен Старт Up dmdougie Windows операционни системи 6 19 Март 2009 03:12
Монитор липса? elanorbreton Графика на карти & Монитори 11 2-ро Юни 2008 08:35
Интернет съхранява при липса на Demtschuk В мрежа, модеми & VoIP 24 21 Март 2008 12:06
Компютърна замразяване след зареждане, помогнете! Stup228 Общи Хардуер Чат 2 20 януари 2008 17:13
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc