![]() |
| |||||||
| Registracija | Mapa Spy | Member List | Donacije | Pretraživanje | Today's Posts | Označi Sve Forume Kao Pročitane | Forum Rules |
|
![]() |
| | Thread Tools |
|
| |||
| |||
| Neki brzi detalje o samom računalu, ona ima dvije fizički odvojene tvrdo Pogoni, jedan sa Windows XP Home koji je instaliran C: i mislim da je trebao biti 60 GB (iako to pokazuje kao 31.4GB u My Computer) i drugi što je 160 GB i disk D:. Oba se nalaze u prilogu po IDE. Također sam vanjski disk koji radi u redu. Nisam ništa instaliran prije ili za vrijeme problem, osim što sam spomenuo na kraju. Sve se dogodilo u roku od sljedećih istog tjedna ili tako, tako da je malo vjerojatno da je to samo slučajnost. Računalo je trčanje za najmanje pola godine bez problema ili se otvaraju. Prvo D: voziti je rekao da nije formatiran, ali može i dalje biti seened u mojem Računalo kao neformatirana pogon, sljedeći put ću ga to je bio okrenut na leđa, ali većinu vremena zadržao u nedostatku našto JA pokušao to Kopiraj kartoteka from Internet, onda reklo neformatirana opet, ali je došao na dopušteno kartoteka biti kopirane, a zatim je zadržao prebacivanje između neformatirana i moći kopirati iz pogona do naizgled nestao. Na provjere u tom trenutku, BIOS ne prepoznaje da je D: voziti privržen. To automatski traži pogona na svakom pokretanju. Ništa se nije dogodilo za par dana, onda sam počeo da se disk čitanje greška našto težak to pokrenuti računalo. Similiarly na D: disk ali to se dogodilo samo neke od vremena, ponekad radi fino za nekoliko puta za redom, a ponekad i traju oko 10 pokušaja prije nego što je dobio prošle disk čitanje greška i učitati Windows. Nekoliko puta kada je na to 'je dobio neki od pisanja do (Pritisnite F10 za ovo, te tvrdo Pogoni otkriti, itd.), a zatim potpuno smrznuti. JA pokušao koristeći Windows CD-a da se na konzolu za oporavak pokušati fixboot ili tako nešto, ali je neprestano dolazio sa greška na čitanje datoteke. Mislim da je zbog CD-a ipak, pokušao sam slijedeći vodič na stvaranje bootable XP CD-a sa SP2 je već na ali sam zadržao uzimajući cylclic redundency greška za 40SP3.cab. JA pokušao koristeći drugi bootable CD (Spinrite 6.0) i da se učita u redu (iako to nisam mogao shvatiti kako to učiniti ništa i da Benchmark test nije uspio). Posljednja stvar da se dogodi je da se na upravljanje na teret Windowsi uspješno D: voziti iznenada došao leđa na vezi. JA Installer SP3 samo prije toga vjerojatno u nadi da bi mogli učiniti nešto sa čizma gore. Se bilo tko znati kako Ja mogu škripac problem i što mogu ga nanijeti? Ja sam malo oprezan zamjene diskova od ako ne i na skoro isto vrijeme, čini mi se nešto što je čudnovato ako ih uzrokujući na propast i ako će utjecati na bilo koju novih pogona ili ti, ako sam ih formatu. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Možete li nam reći nešto više o vašem sustavu ... odnosno specifikacija i PSU snagom.
Kao pogreške i probleme koje imaju nisu dosljedne i stvari rade, onda ne radi, ja bih sumnjati Ram, no PSU mogao biti problem previše. Također je tvoj XP CD-a originalni M $ Instalacijski CD? My System: Početna Build
|
|
| |||
| |||
| Za naočale, ja ću staviti u parcijalne Everest Izvješće koje bi trebala da pokriva većinu toga. Puna stvar je predugo za post, pa ću se povezati ovdje. Što se tiče CD-a to je XP Home na CR-R (što je razlog zašto proberly cylclic greška), a ne originalni jer sam koristeći OEM ključ. Nešto sam primjetio na izvještaj je da ne govori moj C: voziti (ovi) je 60 GB, ali to onda kaže da je C: particiju koja je trebala biti sve to i bila 60GB (ili radije samo pod) prije nego što je sada 32GB. --- --------[ Everest Home Edition (c) 2003-2005 Lavalys, Inc ]--------------------------- --------------------------------- Verzija Everest v2.20.405 Naslovnica http://www.lavalys.com/ Vrsta izvješća Quick Report Computer ALTIMIT (------ s PC) Generator ------ Operativni sustav Microsoft Windows XP Home Edition 5.1.2600 (WinXP Retail) Datum 2008/07/05 Vrijeme 20:44 --------[ Sažetak ]--------------------------------------- -------------------------------------------------- ------------- Računalo: Operativni sustav Microsoft Windows XP Home Edition OS Service Pack Service Pack 3 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Computer Name ALTIMIT (------ s PC) Korisničko ime ------ Matične ploče: CPU Type AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3700 + Naziv matične ploče ASRock 939Dual-SATA2 (3 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 AGP, 1 Future CPU Luka, 4 DDR DIMM, Audio, LAN) Matična ploča Chipset Uli / ALI M1689, AMD Hammer System Memory 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM) BIOS Type AMI (03/31/06) Communication Port Communications Port (COM1) Communication Port ECP Printer Port (LPT1) Ekran: Video Adapter NVIDIA GeForce 7300 GT (256 MB) Monitor SyncMaster 732N [Nodb] (HMELC12731) Multimedija: Audio Adapter Uli / ALI M5455 AC'97 Audio Controller Skladištenje: IDE Controller Ali M5229 PCI Bus Master IDE Controller SCSI / RAID Controller A347SCSI SCSI kontroler SCSI / RAID Controller SCSI / RAID Host Controller Floppy Drive Floppy disk drive HDS722516VLAT20 diskom (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) Disk Drive Seagate FreeAgentDesktop USB Device (698 GB, USB) Disk Drive Samsung SV0602H (60 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100) Optical Drive _NEC DVD_RW ND-2500A (DVD + RW: 8x/4x, DVD-RW: 8x/4x, DVD-ROM: 12x, CD: 32x/16x/40x DVD + RW / DVD-RW) SMART status tvrdih diskova OK Particije: C: (NTFS) 32240 MB (1726 MB free) D: (NTFS) 157061 MB (67288 MB free) G: (NTFS) 715402 MB (570481 MB free) Total Size 883,5 GB (624,5 GB free) Ulaz: Standard Keyboard 101/102-Key ili Microsoft Natural PS / 2 Keyboard Miš Microsoft PS / 2 Mouse Game Controller Microsoft PC-joystick driver Network: Mrežni prilagodnik Uli PCI Fast Ethernet Controller (192.168.62.52) Periferije: USB1 Controller Uli / ALI M5237 USB Open Host Controller USB1 Controller Uli / ALI M5237 USB Open Host Controller USB1 Controller Uli / ALI M5237 USB Open Host Controller USB2 Controller Uli / ALI M5273 USB 2.0 Host Controller USB Sprava Logitech QuickCam Express # 2 USB Device USB Human Interface Device USB uređaj USB Mass Storage Device Problemi i prijedlozi: Problem disk slobodan prostor je samo 5% na disku C:. --------[ DMI ]--------------------------------------- -------------------------------------------------- ----------------- [BIOS] BIOS Properties: Vendor American Megatrends Inc Verzija P1.70 Datum objave 03/31/2006 Veličina 256 kb Boot uređaji Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120 Sposobnosti Bljesak BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD, BBS Podržani standardi DMI, ACPI Expansion Capabilities PCI, AGP, USB [System] Sistem Svojstva: Proizvoda 939Dual-SATA2 Version 1.00 Serial Number 00000000 Universal Unique ID 00020003-00040005-00060007-00080009 Wake-up tip Power Switch [Procesori] Svojstva matične ploče: Proizvoda 939Dual-SATA2 Version 1.00 Serial Number 00000000 [Procesori / AMD Athlon (tm) 64 Processor 3700 +] Svojstva Procesor: Proizvođač AMD Verzija AMD Athlon (tm) 64 Processor 3700 + Serijski broj TBD Asset Tag TBD Part Number TBD External Clock 200 MHz Maximum Clock 2200 MHz Current Clock 2200 MHz Vrsta središnji procesor Voltage 3.3 V, 2.9 V Status Omogućene Socket Designation CPUSocket --------[ Overclock ]--------------------------------------- -------------------------------------------------- ----------- CPU Properties: CPU Type AMD Athlon 64 3700 + CPU Alias San Diego S939 CPU Stepping SH-E4 CPUID CPU Name AMD Athlon (tm) 64 Processor 3700 + CPUID Revision 00020F71h CPU Speed: CPU Clock 2199,80 MHz CPU Množitelj 11.0x CPU FSB 199,98 MHz (original: 200 MHz) Memory Bus 157,13 MHz CPU Cache: L1 cache za kod 64 KB (Parity) L1 cache za podatke 64 KB (ECC) L2 Cache 1 MB (On-Die, ECC, Full-Speed) Svojstva matične ploče: ID matične ploče 62-169-0000010-00101111-033106-ALI $ 939M2169_939DUAL-SATA2 BIOS P1.70 Naziv matične ploče ASRock 939Dual-SATA2 (3 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 AGP, 1 Future CPU Luka, 4 DDR DIMM, Audio, LAN) Svojstva chipset: Matična ploča Chipset Uli / ALI M1689, AMD Hammer Memorija Timings 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS) Command Rate (CR) 2T SPD memorijskih modula: DIMM1: Micron Tech. 16VDDT12864AG40BD1 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz) BIOS Properties: System BIOS Date 03/31/06 Video BIOS Date 05/25/06 P1.70 DMI BIOS Version --------[ Power Management ]-------------------------------------- -------------------------------------------------- ----- Power Management Properties: Trenutni Izvor napajanja AC Line Battery Status Ne Baterija Full Battery Lifetime Nepoznato Remaining Battery Lifetime Nepoznato --------[ Senzor ]--------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------- Senzor Nekretnine: Tip senzora Winbond W83627HF (ISA 290h) Tip GPU senzora Driver (NV-DRV) Temperatura: Matična ploča 35 ° C (95 ° F) CPU 41 ° C (106 ° F) Aux 39 ° C (102 ° F) GPU 46 ° C (115 ° F) SAMSUNG SV0602H 38 ° C (100 ° F) Hitachi HDS722516VLAT20 41 ° C (106 ° F) Cooling Fans: CPU 4.327 RPM Voltage Values: CPU Core 1,34 V Aux 1,41 V 3,3 V 3,34 V +5 V 5,08 V +12 V 11,86 V -12 V 1,38 V -5 V 2,34 V +5 V Standby 4,87 V VBAT Baterija 0,26 V Debug Info F FF 27 FF Debug Info T 35 41 39 Debug Info V 55 59 D1 BD C4 C6 C9 (01) --------[ CPU ]--------------------------------------- -------------------------------------------------- ----------------- CPU Properties: CPU Type AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3700 + CPU Alias San Diego S939 CPU Stepping SH-E4 Skup instrukcija x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3 Min / Max CPU množitelj 4x / 11x L1 cache za kod 64 KB (Parity) L1 cache za podatke 64 KB (ECC) L2 Cache 1 MB (On-Die, ECC, Full-Speed) CPU Physical Info: Tip pakiranja 939 Pin uOPGA Veličina paketa 4,00 cm x 4.00 cm 114 milijuna tranzistora Napredak tehnologije 11Mi, 90 nm, CMOS, Cu, SOI Die Size 112,9 mm2 Core Voltage 1,100 do 1,400 V I / O napon 1.2 V + 2.5 V Maksimalna snaga 89 W CPU Proizvođač: Naziv tvrtke Advanced Micro Devices, Inc Product Information http://www.amd.com/us-en/Processors/...30_118, 00.html CPU Utilization: CPU # 1 0% |
|
| |||
| |||
| Imate li rezervni stick Ram pokušati, kako bi se uklonili Ram kao problem? Vaša 60GB diska jasno pokazuje jednu particiju od 32240mb .... ste sigurni da je prethodno podijeljenoj na cijeli kapacitet pogona? Dok traženje greške, odspojite vanjski voziti .... to ima svoj PSU ili je to USB? Mogla biti dobra ideja da se odspojite sve USB uređaje previše. Jeste li otvorila slučaj i reseated sve IDE & Molex konektora? Koja je veličina PSU? Stvarno trebate kupiti / prositi / posuditi ili ukrasti originalni XP Disk, kao da ide mnogo dalje, ti si idući u potreba jedan. |
|
| |||
| |||
| Nažalost nisam dobio rezervni štap RAM-a. Imam dva tamo iako mislim da je tako, ako to može biti samo jedan sam mogao pokušati maknuti jedno, a zatim ostale moguće. Ja sam siguran da je bila podijeljena na puni kapacitet. Sada se ne može ni vidjeti da ima više od 31.4GB. USB uređaji su UNPLUGGED, s iznimkom vanjski hard disk, kada sam bio backup podataka. Ive 'je to mana, dok unplugged nalaz ipak, to ima vlastito napajanje. Da, ja sam otvorila slučaj i reseated sve IDE i Molex konektori. PSU je čudan jedan u drugačiji oblik nego većina. On je došao uz slučaj jer nema mjesta za staviti normalan jedan. It's Arctic Cooling slučaj. PSU 350W je i Seasonic SS-350 ATC aktivni PFC. I nadajmo bi trebao biti u mogućnosti posuditi XP Disk kasnije danas, ali je isti tip je rekao da bih ga doći do mene jučer i danas prije nego previše tako da nije određena. Iz nekog nepoznatog razloga kad sam pričepiti dolje računalo i Internet okrenut na leđa, on se vratio na ravan daleko, early chkdsk na D: i oba pogoni su bili dostupni. To je rijetko, ali ne i neviđeno za to to funkcionirati dva puta zaredom za C: bez disk čitanje greška, ali budući D: vratio na (odmah nakon što sam instalirao SP3 ako se to čini razliku) je radila oba puta što je čudno. |
|
| |||
| |||
| Yep ... pokušajte ukloniti jedno drvo, a zatim zamjene, ako nema poboljšanja ... ovo će barem eliminirati Ram. Isto tako bilo bi dobro da test Ram. Imao sam dobre rezultate s ovo dijagnostički alat od M $ ... možete stvoriti ili čizma CD-a ili diskete. Prebaci na prošireni ispitni način rada (T), kada testove trčanje i trčanje najmanje 5 prolazi. |
|
| |||
| |||
| Problem moguće riješiti. Vrsta anyway. Im 'ne siguran zašto, ali počeo rad prekid opet, ili barem da je uspio učiniti za oko pet puta za redom. To bi moglo biti nešto što mijenja na prvom pokretanje nakon instalacija SP3 jer mislim da je jedina stvar koju sam promijenio od. Čini se ipak čudno da ako je nešto slično, to ne bi utjecalo na svaki disk zasebno. Na svaki početak pokušava iskoristiti chkdsk na D: (bez pronalaženje pogrešaka) iako sam isključio ručno od događaj Internet. Ja sam još uvijek nije siguran zašto je počeo raditi consistantly, ako ćemo zaustaviti opet i zašto i kako mi samo manje od 60 GB particiju pretvorio u nešto više od 30GB jedan. |