мањи капитал --

Magazine
Go Back   Цомпутер сока > Цомпутер Хардуаре > Дривес & Измјењиви медији

Register

Губитак података - опоравак и превенција

Reply

Тхреад Тоолс
Old 7. Јул 2008, 16:01
Модератор / ица групе

Default Губитак података - опоравак и превенција

.
Већина опоравак програми раде у много на исти начин. Треба да изаберете диск где је изгубио датотеке налазе се и нека се програм анализирати садржај диска. Затим изаберите датотеку коју желите опоравити и пружати локацију где желите сачувати ту датотеку.

Инсталирајте програм опоравка података у случају!

Будите спремни унапред

Инсталирање било који софтвер након губитка података ће повећати ризик од изгубљених података замењена. А санациони програм инсталиран сада је добро за осигурање ваших података.

Фрее рецоверы софтуаре
Комерцијалне рецоверы софтуаре

Комерцијалне рецоверы софтвер ће повећати шансе обнављања важних података. Није бесплатан, али може бити и вриједан цену.
Шта радити

Користите свој систем онолико мало колико је могуће док се не опорави све ваше изгубљене датотеке.
Шта више активности које се одвијају на ваш хард диск, то је већа шанса да се неки од ваших података ће бити изгубљен над написана.
Ако покушавате опоравак датотека из медија картице, престаните користити ту картицу одмах.
  • Искључите програме било које не требате.
  • Зато што ће писати на свој диск не покрену било какве непотребне програме.
  • Избегавајте прегледања Интернета.
  • Немојте поново покренете рачунар.
  • Немој диск преварити или трчање диск чистија.

Након опоравка
  • Проверите да је све исправне.
  • Ако сте спасене апликације, проверите да ли су још увек покренути.
  • Ако сте спасене докумената, проверите да ваше речи још увек постоји.
Чак и најбољи рецоверы софтвер не може гарантовати 100% резултате. Неки делови датотеке мај су замењена, што значи да је остали подаци сачувани на ту локацију на вашем диску.
Након опоравка они би могли да садржи и неважеће информације. У зависности од типа датотеке укључени, делимично опоравила датотеке као што то може бити обично опоравио од комерцијалног софтвера.

Савети за превенцију

Направите резервне копије

Прва и најпоузданији начин да избегнете случајно брисање или друге облике губитка података је да се ваше редовне безбедносне копије важних датотека. Корисничко грешка није једини начин можете одријешиш важан податак, фотографија, школска или пројектима. Можете да доживи нагли губитак снаге или снаге узрујати или чак мртвих хард диск.

Напомена: У случају квара врстог диска не би Ваше безбедносне копије на истом диску сте потпорни. Користите неки други диск, фласх дриве или спали их на ЦД-у.

Ту су и бесплатни и плаћени онлине складиштење интерфејса. Неколико понудити до 5ГБ слободног простора и укључују дељење.

Напомена: С било слободног простора за складиштење сите прочитати фине принт. Неки дозвољавају веће количине простора, али они ограничење учитавања месечно (1ГБ или мање). Другим речима не можете добити велики учитане датотеке све одједном. Тхе фрее уеб локације наведене у наставку имали ниједан уплоад границе да сам примијетила.
Напомињемо да уз бесплатне чувања морате да се пријавите у једном и неко време. Ако нису онда они мај пурге Вашег рачуна због неактивности. Испод су само неколико.

Бесплатне онлине простора
Пословни простор за складиштење
  • Царбоните.цом - Бацкуп цео хард диск аутоматски
  • ГоДадды.цом - Паид планови, као ниска као $ 5.99 годишње за 50МБ, Сынц између више рачунара
  • ИБацкуп - Аныухере од 5ГБ до 300ГБ простора за складиштење
Слободни софтвер резервнуПицаса и Пицаса Уеб Албумс (бесплатно)
Користите Поуер Стрип / узбурканост заштитник

Будите сигурни да имате поуздане Узбурканост заштитник. То се може пронаћи на већини малопродајних трговина и долазе у много варијанти. Да ли неке поређења схоппинг и изабрати онај који најбоље одговара вашим потребама. То су неоцјењив, А не само за своје податке, али се на све компоненте рачунара.
.

Old 8. Јул 2008, 03:53
Администратор Гроуп

Одлично као и увек, хвала ЕФ!

Мы Сыстем: Хыбр! Д

Процесор (и):
АМД Турион 64 кс2 ТЛ-64 2.2ГХз
Матичне плоче:
ХП нФорце 560
РАМ меморија:
2ГБ ДДР2 ПЦ2-5300
Графичка картица (е):
НВИДИА 7150М Онбоард Интегрисани
Соунд Цард:
5,1 Онбоард Интегрисани
Тврди диск (и):
250ГБ 5400РПМ САТА300
Оптички погон (е):
18кс ЦД / ДВДРУ ДЛ-АТА
Цасе / псу:
Стоцк ХП
Хлађење:
Стоцк ХП
Нетуорк / Интернет:
10/100 НИЦ / 10МБ Девице Цабле
Монитор (е):
17 "УКСГА + БригхтВиеу ХД Широки екран
Оперативни систем (е):
Уиндоус 7 Коначан 32Бит
Old 8. Јул 2008, 04:51
Модератор / ица групе

Јако добро написана. Пуно корисних информација о слободном софтверу опоравак превише.

Мы Сыстем: Ецлипсе

Процесор (и):
Интел Ц2Д Е7200 ОЦ'д @ 3.6Гхз
Матичне плоче:
Асус П5К Про
РАМ меморија:
ОЦЗ 8ГБ 800Мхз
Графичка картица (е):
Сапхире Радеон 4850
Соунд Цард:
Онбоард
Тврди диск (и):
Голема
Оптички погон (е):
Соны ал Цхеап један.
Цасе / псу:
Антец триста
Хлађење:
Арктик фрижидери 7 Про, 3 цасе обожаватеља.
Нетуорк / Интернет:
Титан АДСЛ
Монитор (е):
Дуал 19 "ЛЦД
Оперативни систем (е):
КСП СП3
Old 20. Јан 2008, 17:36
Модератор / ица групе

Од завршетка водич сам био инспирисали за тражење ништа ја мај имати је пропустила и еарлы преко неколико чланака о КНОППИКС Линукс дистрибуције ЦД-а. Овај боотабле ЦД има способност да се монтирати и читати ФАТ, ФАТ32 и НТФС партицијама, чак и оне оштећене. Ако ваш хард диск пала можете користити то опоравити своје податке и копију на преносни диск или други хард диск.

Опоравак од првог алати пост би требало да функционише за опоравак датотеке, али ако имате оштећену врстом диску и не могу приуштити да плате професионалне онда овај мај бити добро вриједно читања укључени.

Иди на Цомпутер Фирст Аид Коришћење Кноппикс за врло индептх упутства о томе како да користите КНОППИКС за опоравак изгубљене податке.

Сазнајте више о КНОППИКС и преузети у КНОППИКС.орг

Такође погледајте Цеу27'с Како да вратим фајлове из Уиндоуси помоћу Линукс ливе цд

Old 21. Јан 2008, 03:47
Модератор / ица групе

Понекад ради за обнављање података, али оба пута сам имао неко покушати корист то на овом форуму то ми није успело ..

Те упутства вам линк да су добре. Они су мало стари, али још увек врло употребљив.

Мислим да је вриједно спаљивања диск тако да ако имате проблема са системом Уиндоус можете држати то у ствари и поредати се брзо.

Old 21. Јан 2008, 07:21
Модератор / ица групе

Хвала сервергуы. ЈА није 'о да прочитате све то без апсолутно власништво то. Надам се да ја никада не ће ...

Old 23. Јан 2008, 18:54
Модератор / ица групе

Имам неке упутства за добијање чекање од Кноппикс и паљењем га на диск сам писао једно време .... Ја ћу пробати и копају их.

Reply

Register
Тхреад Тоолс

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Цопыригхт © 2006 - 2009 Цомпутер сока.

Поуеред бы вБуллетин ® Цопыригхт © 2000 - 2009 Јелсофт Ентерприсес Лтд СЕО бы вБСЕО © 2009, Цраулабилиты, Инц