rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Removable Media Drives &

Register

DVD problem please help

Reply

Narzędzia wątku
Old 1 maj 2008, 10:11
Nowe państwa grupy

Cześć
może ktoś proszę mi pomóc i jak się stracił ponad ten problem.
1. Miałem niedawno zainstalowany Windows Vista Ultimate SP1 + mój dysk twardy SATA, o tydzień później mój pisarz DVD Lite-on shm-165p6s02c popsuło (dysku pojawia się na moim komputerze i menedżer urządzeń) i tak miał wyglądać, aby sprawdzić, czy Mógłbym usunąć górny i dolny filtry ale isnt istnieją.
2. Mam również płyty CD i CDRW dysk, to samo dzieje się, kiedy mogę zainstalować oba te wydają om moim komputerze menedżera urządzeń, a jedyna różnica z trzech dysków jest CD ROM jak najszybciej umieścić cd w mój komputer zawiesza się i po prostu musi być wyłączony na wtyczkę (ps zainstalowane wszystkie trzy indywidualnie) pozostałe dwa napędy to nic z dysku CD lub DVD, ale komp doesnt crash
3. próbował dwa kable ide dalej nie działa, jeśli mam CD / DVD do napędu DVD i może badać dysk ale nie pokazuje, tak jakby w napędzie CD, mam także próbował PCI kontrolera IDE ATA z wszystkich trzech, ale to samo.
4. ostatecznie używane oddzielnego programu do formatu mój dysk twardy, a następnie zainstalować xp z wykorzystaniem CD ROM, które obecnie awarii komputera, jak i przed metioned, dlatego pracował zainstalować XP, ale wkrótce sam jak zainstalowany probs z wszystkich trzech napędów proszę ma kto może dać mi pomysł, co zrobić będzie zdziwiony, jeśli jedno może mi pomóc dzięki
Old 1 maj 2008, 10:18
Moderator grupy

Musisz bardzo próbował to wszystko! Czy próbowali aktualizacji BIOS?

My System: Niektóre inne kochanka!

Procesor (y):
E8500 E0@4.1Ghz (akcji V)
Płyta główna:
BIOSTAR TPower I45
Pamięć RAM:
4GB OCZ PC2-8500 PLATINUM
Karta graficzna (y):
X1950 Pro
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
2
Optical Drive (s):
LG GSA-DVD ± RW / DVD ± R / PhillipsDVDRW
Case / PSU:
IQute 0508ula/SILVERSTONE OP850
Chłodzenie:
Big Typhoon VX
Sieć / Internet:
Chorus / NTL 20MB
Monitor (y):
ACER X223W 22 "Widescreen 1680 × 105
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 64bit
Old 1 maj 2008, 10:21
Nowe państwa grupy

no ale dzięki kolego myślisz zakupu SATA DVD pisarz jest dobrym rozwiązaniem tego problemu, po prostu dyski wont nawet na PCI IDE adapter aby mnie jego zdaniem nie ide prob podziękować ponownie
Old 1 maj 2008, 10:44
Moderator grupy

Cóż, jeśli aktualizacji BIOS nie działa, w ostateczności tak

Old 1 maj 2008, 12:00
Grupa dawcy

Nieco kontrolna:

Upewnij się, że wszystkie dyski IDE (oba dyski twarde i optyczne) są prawidłowo jumpered (Master lub Slave).

Upewnij się, że kable IDE i mocy kable są prawidłowo podłączony do dysków.

Upewnij się, że kanały IDE (zarówno pierwotne i wtórne) są ustawione na Auto-Auto Detect w systemie BIOS.

Przejdź do Menedżera urządzeń i Odinstaluj zarówno Kontrolery IDE ATA / ATAPI dla Pierwotnych & Secondary następnie ponowne uruchomienie systemu.
Windows automatycznie ponowna Kontrolery IDE AMD ponownie i ponownie zainstalować wszystkie dyski.
Jeśli istnieje Windows glitch, to zwykle flush it out.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 1 maj 2008, 13:04
Nowe państwa grupy

hi i zrobić aktualizację systemu BIOS już najnowszą wersję, ale zrobił to i tak nadal nic nie zauważyliśmy, że zgodnie z menedżera urządzeń mój komputer pokazuje ide portów

primaryidechannel
primaryidechannel
secondaryidechannel
secondaryidechannel
Standarddualchannelpci kontroler IDE
standarddualchannelpci kontroler IDE

Czy to jest normalne układ w Menedżerze urządzeń
(mój PCI ATA / IDE kontroler znajduje się pod scsi / raid urządzeń)

Robiłem próby utworzenia systemu RAID z innego dysku twardego, ale to było wadliwe. just guessing teraz jak mówiłem utracone

ps przepraszam mam próbował odinstalowując zarówno kanały IDE i nadal nic dzięki
Old 1 maj 2008, 13:14
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by johnboy1998 View Post
Czy to jest normalne układ w Menedżerze urządzeń
Yep .... kopalnia wygląda całkiem podobny do tego.

Choć rozwiązywania problemów, to może być dobry pomysł, aby usunąć kartę PCI IDE, tylko w CAS jest to sprzeczne.

Ponadto, Pan installled oprogramowanie, które zawiera wirtualne napędy, np. Daemon Tools lub Alcohol120?
Old 1 maj 2008, 13:31
Grupa dawcy

Czy na pewno odinstalowaniu poprawny kanał IDE .... tzn. takie, w którym CDROM / DVDROM Drive (s) są wyposażone? ...... Jeżeli nie jesteś pewien kliknij prawym przyciskiem myszy każdego kanału i wybierz Właściwości i kliknij kartę Zaawansowane .... , którego szukasz Atapi cdrom

Poza tym wydaje się po iTunes jest zainstalowany ..... może to stanowić czynnik zbyt?
Old 1 maj 2008, 15:29
Nowe państwa grupy

hi i to, co powiedział pan i odinstalowana poweriso (ale dyski didnt pracy na czystej instalacji XP poweriso wasnt zainstalowane próbowałem przed oknami i zainstalowane aktualizacje i po)

I odinstalowana IDE portów zbyt ramach zaawansowanej karcie to tylko ma do wyboru dwie opcje, które są ustawione na automatyczne wykrywanie i DMA, jeżeli dostępne, a jeden z kanałów mówi Ultra DMA 6, tryb transferu, plus mam newish Mobo więc porcie IDE na to!

tylko chcą i mogą rysunek to nigdy nie miały żadnego problemu, nawet w pobliżu tego
Old 1 maj 2008, 15:29
Nowe państwa grupy

dzięki
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.