rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Removable Media Drives &

Register

DVD problem please help

Reply

Narzędzia wątku
Old 1 maj 2008, 15:44
Grupa dawcy

Let's go kilka kroków wstecz, kiedy Vista Ultimate został zainstalowany i pracuje ok.

Jaki sprzęt i oprogramowanie zostało zainstalowane, początkowo, gdy pracował ok?

What did you add (sprzętowe lub programowe) między wówczas, gdy po raz pierwszy i nie uznają swoje Lite-on shm-165p6s02c?

To może być najlepiej usunąć wszystkie partycje z HDD i rozpocząć na nowo ..... tj. z uruchomieniem Vista DVD i najmu to partycje i sformatować dysk i zrobić nową instalację.
W świetle wszystkich tweaking musisz zrobić, to może być również dobrym pomysłem, aby zresetować domyślne ustawienia BIOS, przed rozpoczęciem.

Nie wydaje się nie być żadnych ładu i składu z tego, co masz zgłaszane, więc musisz zrobić coś tak drastycznego IMO, jeśli chce mieć szansę na sortowanie rzeczach.

Również dont ulec pokusie, aby spróbować mnóstwo rzeczy (stabbing w ciemności), jeśli coś nie wychodzi z planem.
Sprawozdanie z powrotem tutaj pierwszy .... istnieje wystarczająca ilość ekspertów tutaj, aby pomóc

Good luck with it

...... oh btw, muszę zapytać ..... to jest prawdziwy kopię Vista?

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 1 maj 2008, 16:03
Nowe państwa grupy

hi thanks dla wszystkich pomóc przy Vista został zainstalowany miałem Nero 8.1 i poweriso insalled thats wszystkim w odniesieniu do DVD / CD oprogramowania.

w pierwszym Vista i nero gdzie wypalanie DVD etc dobrze, ale potem przestał czytania dysków miał spalony, ale oni pracowali wcześniej i zawsze stosowane tylko moje dvd pisarz tak CD-RW tylko zaczął grać, aż problem z dvd

na dvd vista wont boot z DVD albo

także wtedy, gdy i aktualizacja systemu Windows Vista Ultimate z aktualizacji it didnt show sp1 i pobrać go ręcznie i że było wokół czasie dysk zatrzymany i xp wouldnt boot na mój twardy dysk, gdy Vista został zainstalowany tak używany inny program do formatu, czy jego nazwie killdisc lub coś.

ps moja Vista jest wersja OEM

thanks again
Old 1 maj 2008, 16:27
Nowe państwa grupy

hi phil

Niestety moja Vista nie jest oryginalna jego wersji OEM

dzięki
Old 1 maj 2008, 16:29
Grupa dawcy

OK .... zakładając chcesz zainstalować Vista i XP nie popadajmy pierwsze spojrzenie na dysku dlaczego Vista wont boot.
Czy sprawdzeniu dysku rozruchowego kolejności, w BIOS-ie, aby upewnić się, że napęd CD / DVD jest pierwszym rozruchu urządzenia?
Old 1 maj 2008, 16:31
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by johnboy1998 View Post
hi phil

Niestety moja Vista nie jest oryginalna jego wersji OEM

dzięki
OEM oznacza, że został dostarczony przez Original Equipment Manufacturer do komputera. W takim przypadku, to jest prawdziwy.

Jeśli został pobrany lub skopiowane, jednak to nie
Old 1 maj 2008, 16:33
Nowe państwa grupy

Tak, próbowałem ale nadal nic się nie dzieje w stacji CD-ROM działa na uruchomienie xp, ale jak już mówiłem crashes z cd w XP nie działa z cdrw rozruchu lub DVD

dzięki
Old 1 maj 2008, 16:37
Nowe państwa grupy

tak phil pobierane jest wstępnie

dzięki
Old 1 maj 2008, 16:42
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by johnboy1998 View Post
tak phil pobierane jest wstępnie

dzięki
Dobrze, że prawdopodobnie dlaczego masz problemy następnie.
Wiele z rzeczy na torrenty itp. zawiera malware / spyware itp. i nie został uszkodzony i krakingu poprzez usunięcie różnych systemów plików.

Szczerze mówiąc ..... Nie marnuj czasu z nimi, chyba że chcesz rodzaju bólów głowy you're getting.
Nie tylko, że są nielegalne i że wobec zasad forum do dyskusji w jakikolwiek sposób.

Jeśli masz prawdziwą kopię XP, możemy spróbować pomóc w zainstalowaniu tego, jeśli chcesz.
Old 1 maj 2008, 16:59
Nowe państwa grupy

hi phil tak Zgadzam się z tobą szczery prostu chciał zobaczyć, co uniemożliwiłoby różnica DirectX10 nie warte pieniędzy Myślę mój xp jest oryginalny choć dostał klucz i wszystko.

tak myślisz świeżej instalacji XP będzie działać, ale wont boot z DVD to wystarczy skorzystać z napędu cdrom i hope it doesnt żywiej

dzięki
Old 1 maj 2008, 17:05
Grupa dawcy

Jeżeli dysk DVD jest uszkodzony, nie ma powodu, dla którego nie powinno uruchamiania z płyty XP, a instalacja XP wszystkie dyski są bootowalne.
Należy po prostu być przypadku wkładania dysku i ponowne uruchomienie komputera, zakładając swój sekwencji rozruchu w systemie BIOS jest ustawiony prawidłowo.

XP, a następnie za pomocą kreatora instalacji, aby zastąpić Vista partycji i zrobić format i czysta instalacja
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.