rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Removable Media Drives &

Register

Zewnętrzny dysk twardy ze starego systemu?

Reply

Narzędzia wątku
Old 20 stycznia 2008, 04:07
Członek grupy

Hi All. Bardzo do tego nowego, więc proszę o przebaczenie w twojej duszy.

Gdyby awarii terminala procesora na moim starym dell. Byłem przy użyciu XP. Usuwane Seagate 7200.7. Zakup nowego Compaq Presario uruchomiona wstępnie załadowane Vista Home Premium (Bóg Help Me).

Chcę używać starego dysku twardego jako zewnętrzny dysk twardy. Mam zakupione (oczekiwanie na dostawę) adapter z zestawu kabla USB. Muszę pobrać pliki z tego starego dysku twardego. Czy ktoś przewiduje problem z dostępem do danych przechowywanych na starym dysku twardym. Miałem tak wielu z upsets Vista that I've oczekują problemów.

Cheers in advance.
Old 20 stycznia 2008, 05:24
Grupa dawcy

Nie, to będzie pojawiać się regularnie, tak jak dysk twardy. To może być naprawdę powolny ze względu na USB (będę już podłączony w jak było pierwotnie), ale nie powinien mieć problemów.

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 20 stycznia 2008, 05:37
Członek grupy

Many thanks.
Dysk twardy jest Sata wersji i nie ma zworki wyposażone do niego. I nie będzie w stanie ustawić go na kapitana. jakieś problemy?

Thanks Again
Old 20 stycznia 2008, 05:38
Grupa dawcy

SATA nie ma zworek, dlatego są one tak wygodne - nie messing okolice z master / slave / kabel wybierz mumbo skoczków, wystarczy podłączyć i korzystać. Nie powinno być problemem.
Old 20 stycznia 2008, 05:38
Członek grupy

I a, więc wziął go do komputera sklepu i nie mogą zmusić go do działania w moim compaq jako niewolnik?
Old 20 stycznia 2008, 05:39
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by cawleym1 View Post
I a, więc wziął go do komputera sklepu i nie mogą zmusić go do działania w moim compaq jako niewolnik?
Jeśli to SATA they're BSing ci, jak już mówiłem nie ma master / slave rzeczą w SATA to IDE / PATA tylko.
Old 20 stycznia 2008, 05:43
Członek grupy

Many thanks my friend.
Wiwaty
Old 20 stycznia 2008, 05:55
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by cawleym1 View Post
Czy rzeczywiście próby należy go podłączyć? .... jeśli nie były one albo fobbing jest wyłączony lub dont know what they'e robi ........... węgla mówi dysków SATA nie mają Master lub Slave ustawienia.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 20 stycznia 2008, 06:16
Członek grupy

Właściwie Zapytałem ich, aby zmieściło się na starym dysku twardym i ustawić go jako podwójnego rozruchu systemu. nowy dysk twardy z Vista i stary z XP. Mówili, że nie mogą zrobić. Więc zapytałem ich pozbyć z obciążeniem XP i Vista w Nowym dysku dołączonym do Compaq. Mówili było coś o Compaq które uniemożliwiły im robią. One wprowadzone w totaly nowy dysk twardy i to nadal nie podejmują XP. Myśleli było coś zrobić z compaq harware? Co wiem.

Thanks for your input
Old 20 stycznia 2008, 06:19
Grupa dawcy

Brzmi jak nie ma pracy .... chyba trochę za dużo jak dla ich ciężkiej pracy, albo nie wiedzą, jak ........ było PC World przez jakiekolwiek szanse?
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.