rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Removable Media Drives &

Register

Zewnętrzny dysk twardy, problem

Reply

Narzędzia wątku
Old 7 sierpnia 2007, 11:17
Nowe państwa grupy

Default Zewnętrzny dysk twardy, problem

I zakupiona Personal Storage 3200 Maxtor 320GB dysk twardy na Boże Narodzenie 2006 roku. Ma doskonale funkcjonowały aż Byłem na urlopie dwa tygodnie temu, a przypadkowo laptop podłączony kabel do zasilania suppy HD w przeciwieństwie do HD zasilającym. Laptop jest zasilanie 19V i HD jest zasilanie 12V.

Po tym, napęd zatrzymany przędzenia i światła z przodu blinked szybko.

When I got home, umieścić dysk do mojego komputera i wewnętrznie połączone it up. Jednak, kiedy siłę wciśnięty, system cut natychmiast. Jednak w sytuacji, gdy dysk został odłączony, to działało dobrze.

Wczoraj zakupione innym tego samego dyski i włączony logiki pokładzie i USB typu pokładzie, że siedzi pomiędzy interfejsem USB i rzeczywisty dysk na oryginalnym dysku. W wersji oprogramowania zamieszczonego na nowy dysk nie jest identyczny z oryginalnym dysku.

Napęd teraz uprawnień i obroty, ale gdy jest podłączony do mojego laptopa w zewnętrznej obudowy, przez USB, to staraliśmy się znaleźć nowego sprzętu (jest typu Plug and Play), razem z "Wystąpił problem podczas instalacji ... maj do prawidłowej pracy "oraz w Troubleshooter mówi Kod 10 błędu. Urządzenia nie można uruchomić.

Mam wypróbowany połączenie go z zewnątrz do mojego komputera i uznał ją za Maxtor Personal Storage 3200, a następnie Mass Storage Device, ale nie powiedział niczego innego przez długi czas, a to wydaje się, że nie jest uznawana.

Przepraszamy za długą historię, ale jest tam wszystko co faceci mogą sugerować robi się to do pracy?

Oprogramowania w wersji na dwa dyski twarde są takie same, to jest coś innego, co byłoby sprawy? Napęd pracuje na moim laptopie jak i PC wcześniej, ale nie wymaga sterowników, więc nie można tego, co wymaga aktualizacji.

Basically, I'm stuck.
Old 7 sierpnia 2007, 11:26
Administrator Group

Sounds like you really smażone to mate.

Jeśli zmiana zarządu i nadal nie działa to chyba coś bardziej poważnego.

Fixable czy to w ogóle jest wątpliwe.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 7 sierpnia 2007, 11:29
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by Dave Hybrid View Post
Sounds like you really smażone to mate.
Rozumiem, jak może mieć smażone desek, ale teraz mam zmieniony na pokładzie nowego logiki i USB pokładzie, to obroty ponownie jak należy, a komputer rozpoznaje go, ale nie całkiem ... jeśli wiesz co mam na myśli.

Właśnie zastanawiał się, jeśli coś innego niż firmware jest ważne podczas przełączania logiki desek.

I've próbować dostać się do wprowadzenie teraz "operacyjnych" dysk stright do mego wieży znosząc konieczność interfejs USB.
Old 7 sierpnia 2007, 11:37
Administrator Group

I'd zaleca próbuje ją interfejs USB lub z innego komputera przez USB, aby potwierdzić, czy dysk jest ok.

Let us know how you get on. :)
Old 7 sierpnia 2007, 11:39
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by Dave Hybrid View Post
I'd zaleca próbuje ją interfejs USB lub z innego komputera przez USB, aby potwierdzić, czy dysk jest ok.

Let us know how you get on. :)
I have tried it moim laptopie i na moim komputerze już przez USB. Pracował na nie. Laptop faktycznie powiedział mi "Problem doszło podczas instalacji ..." i komputer nie, ale pojawiło się w oknie Mój komputer w nie.

Będę go umieścić w wieży i później let you know.
Reply

Register

Zakładki