rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Removable Media Drives &

Register

Zewnętrzne Hardrive na laptopa

Reply

Narzędzia wątku
Old 24 maja 2007, 06:18
Członek grupy

Default Zewnętrzne Hardrive na laptopa

Hi All,

Proszę przejść proste jak na mnie nie wiem dużo na ten temat.

Mam laptopa Acer Aspire Myślę jej 80GB, I przyniosły Western Digital zewnętrzny dysk twardy 500GB whch Mam pugged i zainstalowany.

Moje pytanie jest Pan po prostu korzystać z tych dysk do przechowywania muzyki, plików etc lub możesz zrobić to tak jakby łączy z normalnego dysku twardego, aby cały komputer szybciej?

Również jeśli umieścić muzykę na to pliki można znaleźć, jeśli kliknięciu na nich w programach takich jak iTunes?

Jak można powiedzieć I przyniósł, ale teraz nie wiesz co z nim zrobić i pomocy byłoby apprieciated.: O
Old 24 maja 2007, 06:38
Banned Grupa

Hi Felicia

Witamy z powrotem.

Wystarczy spojrzeć na 500GB jak duży obszar pamięci masowej muzykę, jeśli to, w którym chcesz umieścić pliki.
Po powiedział iTunes, gdzie są pliki będzie ok.

Nie będę nawet przejść do macierzy RAID (wielu dysków z systemem operacyjnym) Czuję się jak możesz się mylić Felicia.
To nie jest przeznaczony jako zniewagę. :)

My System: #

Procesor (y):
Intel P4
Płyta główna:
ECS 915pla2
Pamięć RAM:
1gb
Karta graficzna (y):
ATI Radeon x1050
Karta dźwiękowa:
diament xtreme 7.1
Hard Drive (s):
160 GB
Optical Drive (s):
DVD-ROM napęd combo DVD + /-RW
Case / PSU:
antech/x-power585
Chłodzenie:
powietrze
Sieć / Internet:
bezprzewodowe
Monitor (y):
Philips 109b6 19 "CRT
Operating System (-y):
Windows XP
Old 24 maja 2007, 06:42
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Felicia View Post
Hi All,

Proszę przejść proste jak na mnie nie wiem dużo na ten temat.

Mam laptopa Acer Aspire Myślę jej 80GB, I przyniosły Western Digital zewnętrzny dysk twardy 500GB whch Mam pugged i zainstalowany.

Moje pytanie jest Pan po prostu korzystać z tych dysk do przechowywania muzyki, plików etc lub możesz zrobić to tak jakby łączy z normalnego dysku twardego, aby cały komputer szybciej?

Również jeśli umieścić muzykę na to pliki można znaleźć, jeśli kliknięciu na nich w programach takich jak iTunes?

Jak można powiedzieć I przyniósł, ale teraz nie wiesz co z nim zrobić i pomocy byłoby apprieciated.: O
Hej Felicia.

Możesz używać zewnętrznego dysku twardego, jak mówisz, przechowywania filmów / music / dokumenty itd. Będzie także w przydatne do tworzenia kopii zapasowych na dysku laptopa.

Stwierdził po prostu, nie można nie stosować zewnętrznych, aby komputer szybciej, to "widoczne" przez komputer jako urządzenie peryferyjne (Add-on), a nie część komputera. I nawet jeśli można, czynnikiem ograniczającym będzie pasma transmisji danych dostarczonych przez USB.

Twoja muzyka zostanie wykryty przez program iTunes, jeśli "powiedzieć" to, gdzie szukać muzyki po wstępnej instalacji tego oprogramowania.

Nie pamiętam dokładnie jak to zrobić sam jak iTunes havn't używane przez jakiś czas, ale jestem pewien inne będą w stanie pomóc:).

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 24 maja 2007, 06:44
Członek grupy

Dzięki, ale to jest 500 jest naprawdę ogromny tylko dla muzyki, czy jest możliwe jej akcje innych zasobów z komputera? Czy jest na partycje? Czy mogę umieścić na programy tam nie używać tego dużo, ale chcesz zachować i dostęp Tham stamtąd? Czy to nie działa tak jak? I'm good at następujących instrukcji: D.
Old 24 maja 2007, 06:46
Grupa dawcy

Cytat:
Dzięki, ale to jest 500 jest naprawdę ogromny tylko dla muzyki, czy jest możliwe jej akcje innych zasobów z komputera? Czy jest na partycje? Czy mogę umieścić na programy tam nie używać tego dużo, ale chcesz zachować i dostęp Tham stamtąd? Czy to nie działa tak jak? I'm good at następujących instrukcji: D.

Po pierwsze, co systemu operacyjnego używasz?

-Kanoakavirus
Old 24 maja 2007, 06:47
Członek grupy

Windows XP Pack 2
Old 24 maja 2007, 07:20
Banned Grupa

Cytat:
Chciałbym partycji dysku twardego na części Felicia;
Zajrzyj i zobaczmy, co myślisz;
220gb = Muzyka
100gb = pobrane pliki wykonywalne tj. programy. Wszystkie programy zainstalowane, i jestem tu jest czysto alfabetycznie, K będzie automatycznie instalować na C, nawet jeśli się na F.
100 GB = Zdjęcia, dokumenty Word, itp.
80gb = Kopia zapasowa
Old 24 maja 2007, 07:37
Członek grupy

Dziękujemy, że wygląda dobrze, nie ma pewności, czy pozostawić go lub zrobić to teraz, widziałem w innym wątku instrukcje w jaki sposób najlepiej to zrobić i myślę, istnieją główne Czy mile i niemile widziane
PS. Pomyśl tylko komputer 40GB, co zrobić?
Old 24 maja 2007, 07:44
Banned Grupa

Powiedział pan w swoim pierwszym postem twardy dysk został 80gb.
Aby upewnić się, kliknij dwukrotnie na moim komputerze a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na C i wybrać Właściwości zobaczysz dokładny rozmiar dysku twardym.
Old 24 maja 2007, 07:51
Członek grupy

Hummm .. Acutally jej powiedzieć to 26.2gb: (
Reply

Register

Zakładki