![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Witaj, 1 tydzień temu dostałem zewnętrzny dysk twardy USB (MaxtorOne Touch III 7200 500GB) i pluged go do portu USB. Windows dał automatycznie literę dysku G:. Wszystko było w porządku i można zapisać na niej dane. I dziś ponownie mój komputer i stwierdził, że nie mogłem znaleźć mojego dysku w Eksploratorze Windows. Nie G: w Eksploratorze Windows. Otworzyłem Zarządzanie komputerem -> Zarządzanie dyskami, można tam znaleźć to 500 GB dysk twardy, zdrowe. Ale wciąż nie mogłem do niego dostęp za pomocą Eksploratora Windows. Ja również znaleźć w "Zarządzanie dyskami", że mój dysk Maxtor nie został przydzielony literę dysku (tak teraz nie ma G:). Myślałem, że 500GB jest zbyt duża dla systemu Windows, więc zdecydował się na 4 partycji podstawowej. I made the 1st 100GB partycję i sformatować go. Wielki, udało mi się znaleźć w Eksploratorze Windows 100GB dysku (G:) i nie mogłem do niego dostęp. Zanim zrobiłem 2. partycji, JA zaczęty na nowo mój komputer i stwierdził, że dnia 1 partycja nie został rozpoznany (nieznane partycji; nr G: ponownie). Ale Menedżerze urządzeń wykazała, dysków i pamięci masowej USB. (I attached 3 zdjęcia tego problemu). Starałem się wykorzystać wszystkie porty USB i próbowałem innego kabla USB, ale mam takie same wyniki. I nawet do przyjaciela, i próbował połączyć się z jego komputerem, mam ten sam rezultat. Wróciłem do Maxtor, i dostałem nowy dysk twardy. I podłączony do portu USB, a ja widziałem G: 500GB w Eksploratorze Windows. Świetne ... Potem ponownie uruchomić systemu Windows, aby sprawdzić, czy G: nadal. I zaskakująco, że G: nie ma. Nie zrobiłem nic do niego. : ( Używam laptopa z Windows XP SP2 (z najnowszymi aktualizacjami) i USB 2.0. Czy ktoś może mi pomóc z tym problemem. Każda pomoc zostanie doceniona. :) Thanks a lot ![]() |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Hello Aiki
Zapraszamy do TCF Ok, Menedżer urządzeń patrz jazdy wyłącznie fizycznie podłączone urządzenie, nic więcej. To nie będzie widać żadnych partycji na nim cokolwiek. Ponownie podłączyć urządzenie i zrobić 3 partycje; 1 x 100GB 2 x 200GB Dodać wszystkie 3 jeden po drugim formatowania w formacie plików NTFS. Nie należy wznowić dopiero po formacie wszystkie trzy. My System: #
|
|
| |||
| |||
| Cytat:
Bardzo dziękuję za tę sugestię. Zrobiłem 4 partycje i sformatować go w NTFS. Wszystkie 4 partycje grzywny. Windows dał każdej partycji literę dysku. Widziałem w "Mój komputer", że partycje i nie mogłem do niego dostęp. A potem ponownie go (kiedyś lub czasem należy ponownie uruchomić lub wyłączyć i ponownie włączyć), wszystkie 4 partycje zostaną usunięte. Nie mogę go znaleźć w "Mój komputer". I attached niektóre migawki aby było jasne. Tuż po I sformatowane wszystkie partycje: ![]() Widok z Eksploratora Windows (przed ponownym uruchomieniu Windows): ![]() I po ponownym uruchomieniu systemu Windows: ![]() Dzięki:) |
|
| |||
| |||
| Czy świadomie nazewnictwa dyski Dane 1 Dane 2 itp, a następnie pozostawić je jako "Nowy wolumin. |
|
| |||
| |||
| Cytat:
Dzięki:) |
|
| |||
| |||
| Więc teoretycznie nie powinno mieć to znaczenia, ale wiesz, jak kapryśny XP może być, chcę pozwolić, aby kolejne litery dysku jak pic poniżej. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Etykiety nie należy wprowadzać żadnych różnic.
Chciałbym spróbować innego programu do partycjonowania, Windows jeden na moje doświadczenie nie jest to wszystko, a nie bałagan. Nie może ona również zrobić kilka bardzo podstawowych rzeczy. Używam Partition Manager 8.0. My System: Hybr! D
|
![]() |
|
| Zakładki |