rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Removable Media Drives &

Register

Dobre dwuwarstwowych palnik?

Reply

Narzędzia wątku
Old 20 listopada 2007, 16:50
Nowe państwa grupy

Default Dobre dwuwarstwowych palnik?

Hi ... może ktoś polecić dobrą jakość dwuwarstwowych DVD. Chcę z powrotem moje dvd i pozwól dzieciom korzystania z kopii zapasowych kopii tak nie wrak oryginałów. Jakość jest ważna.
Old 20 listopada 2007, 17:19
Grupa dawcy

Pioneer 112D jest wystarczająco godnej dysku .... Jeśli rozejrzeć Ci wybrać jeden do mniej niż 20 funtów. Jeśli podłoże do Dual-Layer DVDRs, użyj Verbatims ... w moich doświadczeń są to najbardziej wiarygodne. Nie jest kuszony przez tańsze marki, jak wiele z nich kończy się w coasters

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 21 listopada 2007, 02:35
Członek grupy

Nie mam doświadczenia w Pioneer DVD Burners, ale zawsze kupiony, i zawsze używać LG DVD Burners, najlepiej w moim opinię, although.I miłości pełnym ponownego zapisu mediów choć i TDK jest całkiem good.I miały wiele problemów z Sony Blank CD though.
Old 23 listopada 2007, 20:24
Nowe państwa grupy

Thanx for odpowiedzi. Myślę, że może spróbować pionierem jednego. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy będzie lepszej jakości przy użyciu palnika dwuwarstwowych porównaniu z pojedynczej warstwy jeden mam teraz używając zgrywania / kompresji oprogramowania. I wydaje się myśleć nie jest utrata jakości z tej metody podczas kompresji etapie .... nie ma to sensu, że nie musiałyby być pewne straty pewnego rodzaju?
Old 24 listopada 2007, 03:37
Grupa dawcy

Zdecydowanie ..... kompresji obniży jakość. Ile jest często w oko z Beholder.
Jeśli oglądania skompresowanych DVD na 12 "Portable TV, jakość nie będzie, że wiele różnych, ale odtwarzanie DVD na 46" TFT lub plazmowe i pixellization i czasem denerwować, będą widoczne.
Dual Layer, az drugiej strony będzie prawdopodobnie utrzymać większość, jeśli nie wszystkie oryginalne jakości.

Po Pioneer, możesz spróbować obu i zobacz różnicę dla siebie.
Ogólnie mówiąc, jeśli film jest więcej niż 2 godziny długi kompresji będzie zauważalny.
Czasem jednak może to być zminimalizowane poprzez filmu tylko kopię zapasową i wycinanie wszystkie dodatki ... rozumieniu mniej kompresji.

HTH
Reply

Register

Zakładki