rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Removable Media Drives &

Register

Dysk twardy kwestii.

Reply

Narzędzia wątku
Old 22 czerwca 2007, 20:15
Nowe państwa grupy

Default Dysk twardy kwestii.

Ok, pozwala zobaczyć, które mogą rozwiązać ten problem. Do tej pory wszystkie wyszukiwanie ive done on google hasnt pomógł.

Mój WD HDD zmarł kilka dni temu więc kupiłem inny. Kładę nowy hdd jako primary master i starych (uszkodzonych) HDD jako Primary Slave. Teraz chciałbym odzyskać jak najwięcej danych off stary HDD jak to możliwe. Problem jest, I cant nawet zobaczyć stary HDD (slave) w systemie Windows. Bios rozpoznaje to i tak nie menedżerze urządzeń, ale kiedy idę otworzyć mój komputer, tylko nowy hdd jest obecny. Poszedłem wtedy do zarządzania dyskami, aby przypisać mu literę (Google Search wykazało, że to, co należy zrobić), ale robi zarządzania dyskami patrz slave hdd albo.

Więc moje pytanie brzmi, co teraz? Każda pomoc będzie mile widziane.

By the way, stary HDD, który rozbił się, słyszę to spinning. Im systemem xp także wtedy, gdy musi być znany.
Old 22 czerwca 2007, 21:32
Członek grupy

spróbuj ustawić zarówno kabel zaznaczyć, a następnie ustawienie dysku master na ostatnim porcie IDE i złego na środku portu.

dać, że pęknięcia i zobaczyć co się dzieje. Jeśli nadal nie działa, a do zarządzania dyskami nie widząc, ale można usłyszeć przędzenia, oraz, najprawdopodobniej to będzie to coś w silnik servo na ramię siłownika, a to rodzaj terminala .... ale starajmy się paru rzeczy .....

v
Old 22 czerwca 2007, 23:04
Banned Grupa

Dobra rada od Valis nie Elkay ale widząc, jak to było już sformatowany moje pieniądze na to są zupełnie knackered.

My System: #

Procesor (y):
Intel P4
Płyta główna:
ECS 915pla2
Pamięć RAM:
1gb
Karta graficzna (y):
ATI Radeon x1050
Karta dźwiękowa:
diament xtreme 7.1
Hard Drive (s):
160 GB
Optical Drive (s):
DVD-ROM napęd combo DVD + /-RW
Case / PSU:
antech/x-power585
Chłodzenie:
powietrze
Sieć / Internet:
bezprzewodowe
Monitor (y):
Philips 109b6 19 "CRT
Operating System (-y):
Windows XP
Old 22 czerwca 2007, 23:45
Nowe państwa grupy

Ok, spróbuje, że już teraz
Old 23 czerwca 2007, 00:01
Nowe państwa grupy

Valis, próbowałem co sugerowano, ale zarządzanie dyskami nadal robi rozpoznać starego dysku twardego.
Old 23 czerwca 2007, 06:27
Banned Grupa

Uruchom sprawdzanie dysku na nim Elkay, klikając menu Start polecenie Uruchom i wpisz polecenie chkdsk (litera dysku):
Podobnie jak na przykład;
chkdsk e:
Old 23 czerwca 2007, 09:37
Nowe państwa grupy

Ok, ale dont muszę coś uruchomić to polecenie chkdsk? Byłoby na XP CD?
Old 23 czerwca 2007, 09:43
Banned Grupa

Chkdsk jest proste polecenia, które będą alow do ustalenia, czy istnieją jakieś uszkodzone sektory na dysku twardym.
To jest już wbudowane w XP i nie trzeba będzie na dysku.
Poniżej zdjęcia, gdzie ktoś ma uruchomić sprawdzić na dyskietce oznaczone chkdsk:

Old 23 czerwca 2007, 12:49
Członek grupy

dobra, wolfey ..... think you nailed it, zarządzania dyskami nie widząc go, to prawdopodobnie udał się do wielkiej bazy danych, w niebo ..... Zobaczymy czy chkdsk widzi niczego, ale moje pieniądze na ramieniu, jak twardy jest spinning ..... zobaczymy ...
Reply

Register

Zakładki