![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Ok, pozwala zobaczyć, które mogą rozwiązać ten problem. Do tej pory wszystkie wyszukiwanie ive done on google hasnt pomógł. Mój WD HDD zmarł kilka dni temu więc kupiłem inny. Kładę nowy hdd jako primary master i starych (uszkodzonych) HDD jako Primary Slave. Teraz chciałbym odzyskać jak najwięcej danych off stary HDD jak to możliwe. Problem jest, I cant nawet zobaczyć stary HDD (slave) w systemie Windows. Bios rozpoznaje to i tak nie menedżerze urządzeń, ale kiedy idę otworzyć mój komputer, tylko nowy hdd jest obecny. Poszedłem wtedy do zarządzania dyskami, aby przypisać mu literę (Google Search wykazało, że to, co należy zrobić), ale robi zarządzania dyskami patrz slave hdd albo. Więc moje pytanie brzmi, co teraz? Każda pomoc będzie mile widziane. By the way, stary HDD, który rozbił się, słyszę to spinning. Im systemem xp także wtedy, gdy musi być znany. |
|
| |||
| |||
| spróbuj ustawić zarówno kabel zaznaczyć, a następnie ustawienie dysku master na ostatnim porcie IDE i złego na środku portu. dać, że pęknięcia i zobaczyć co się dzieje. Jeśli nadal nie działa, a do zarządzania dyskami nie widząc, ale można usłyszeć przędzenia, oraz, najprawdopodobniej to będzie to coś w silnik servo na ramię siłownika, a to rodzaj terminala .... ale starajmy się paru rzeczy ..... v |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Dobra rada od Valis nie Elkay ale widząc, jak to było już sformatowany moje pieniądze na to są zupełnie knackered.
| |||
| |||
| Ok, spróbuje, że już teraz |
|
| |||
| |||
| Valis, próbowałem co sugerowano, ale zarządzanie dyskami nadal robi rozpoznać starego dysku twardego. |
|
| |||
| |||
| Uruchom sprawdzanie dysku na nim Elkay, klikając menu Start polecenie Uruchom i wpisz polecenie chkdsk (litera dysku): Podobnie jak na przykład; chkdsk e: |
|
| |||
| |||
| Ok, ale dont muszę coś uruchomić to polecenie chkdsk? Byłoby na XP CD? |
|
| |||
| |||
| Chkdsk jest proste polecenia, które będą alow do ustalenia, czy istnieją jakieś uszkodzone sektory na dysku twardym. To jest już wbudowane w XP i nie trzeba będzie na dysku. Poniżej zdjęcia, gdzie ktoś ma uruchomić sprawdzić na dyskietce oznaczone chkdsk: |
|
| |||
| |||
| dobra, wolfey ..... think you nailed it, zarządzania dyskami nie widząc go, to prawdopodobnie udał się do wielkiej bazy danych, w niebo ..... Zobaczymy czy chkdsk widzi niczego, ale moje pieniądze na ramieniu, jak twardy jest spinning ..... zobaczymy ... |
![]() |
|
| Zakładki |