по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Дискове & сменяемите носители

Register

Кои HDD режим? Native? Legacy? Raid?

Reply

Нишка Инструменти
Old 19-ти юни 2008 година, 06:27
Член Група

Default Кои HDD режим? Native? Legacy? Raid?

Хей хора!

Само изграждането на нов компютър за моя приятел, не е много добро, нищо особено, но имаме проблем.

Имам сложи стари Maxtor 500GB SATA твърд диск в него, но за не съвсем сигурен кой режим да се определят за това в BIOS.
Когато аз построих моя компютър АЗ didnt обръщаме много внимание на това и аз просто го остави в родния режим.

Аз може просто да направи същото за своя компютър, както и, но просто от любопитство какво означават различните режими?
Имам за търсене в интернет малко, но не истински отговори.

Може ли някой да ми казали какво означава всяка една?
Много благодаря за any1 който отговори!
Old 19-ти юни 2008 година, 06:41
Номер на групата

Default Кои HDD режим? Native? Legacy? Raid?

RAID добре е, когато имате 2 или повече твърди дискове, така че Dont трябва да помисли за това. IM не много сигурен, но изглежда, че наследството за стари твърди дискове, които използват интерфейс IDE. роден начин е друго име за "режим на съвместимост", която се използва с креп и / или стари чипсети др

Надявам се, че помага!
Reply

Register
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc