rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Removable Media Drives &

Register

HDD nie znaleziono

Reply

Narzędzia wątku
Old 26 grudnia 2007, 12:54
Nowe państwa grupy

Default HDD nie znaleziono

Witaj,
Mam nadzieję, ktoś może mi pomóc ze starego komputera (np. Dell L433c), który dawał mi kilka miesięcy temu. It was working fine, aż postanowiłem zmienić 20G HD, że pochodził z, do 40G HD i zainstalować nową kopię XP, mam partycji dysku za pomocą systemu plików FAT32, na pewno nie wtedy, gdy czyni różnicę. Jednakże, kiedy wszystkie moje problemy zaczęły.

Szt. boot przyzwyczajenie, to daje mi komunikat o błędzie "zainstalować nośników startowych lub nr HDD znaleziono 'jest wykorzystanie do powiedzenia" kapitan Pri dysku nie znaleziono', ale nie widzę go już więcej. Próbowałem ponownej instalacji starego dysku, ale nie ładuje się obaj. Następnie umieść oba dyski w innym komputerze i to nie działa, mam ten sam komunikat "NO HDD

Oba dyski pracowały dobrze, byli skanowania w poszukiwaniu wirusów i jak pojawiły się czyste. Teraz jestem bardziej zaniepokojenie pliki, które miałem na dysku, a nie sam PC. Mam program do pobierania plików czy mogę je uruchomić. Ive 'poszedł przez wszystkie protokoły. Sprawdziliśmy wszystkie kable, a nawet je zmienił, I've BIOS reconfigure i nothing works.

Ktoś na innym forum zaproponował pobieranie sterowników IDE / SATA i płyta główna, ale to stary system i trudno znaleźć. Znalazłem kilka sterowników ale nie jestem pewien, czy są one właściwe. Nie rozumiem dlaczego 20G HD nie będzie można uruchomić w innym systemie, gdy pracował dobrze, kiedy zmienił. Należy uruchomić w innym systemie z systemem XP, ale tak nie jest!! Zrobiłem coś w tym dysk twardy, że nic nie brudząc się każdy system umieścić go w.

Oto lista wszystkiego zrobiłem;
1 ... Zmień kable IDE i dbał o to, gdzie to podłączyć do przypuszczać.
2 ... Made czy wszystkie ustawienia są prawidłowe, w tym sekwencji rozruchu (wszystkie zamówienia)
3 ... Ustawiłem domyślne ustawienia BIOS-u i wszystkich innych ustawień, jak również (auto)
4 ... I've tried trwa RAID i sterowników IDE, podczas instalacji nowej kopii XP
5 ... I've tried to boot z cdrom i floppy.
6 ... I've stosować różne dyski startowe jak dysk Ultimate Boot (UBCD) oraz bootdisk.com
7 ... Próbowałem instalacji systemu Windows 98, 2000, ME i XP
8 ... I've tried wprowadzania bluzy HD w różnych pozycjach, Ive 'także wypróbowany bez zworki
9 ... Próbowałem przy użyciu różnych HD i nikt nie będzie uruchamiany w ten system

HELP ... Proszę, ANYONE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thanks in advance
Menzina
Old 27 grudnia 2007, 11:27
Grupa dawcy

Brzmi jak na pokładzie kontroler IDE na płycie głównej postanowił AWOL mam napotkał coś simular do tego ze starszych systemach byłem zabawy i to było spowodowane, gdy podłączony jeden z dysków twardych do płyty głównej i miał załączeniu wstęgę kabla w niewłaściwy sposób okrągłe i Blew kontrolera IDE oraz kontroler dysków twardych.

My System: --

Procesor (y):
2.4GHz Intel Core 2 Quad
Płyta główna:
ACER EG31M
Pamięć RAM:
2 GIG DDR2 667
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 8400GS
Karta dźwiękowa:
Realtek High Definition Onboard
Hard Drive (s):
500GB + 250GB SATA 180gb + 2
Optical Drive (s):
DVD + RW DVD
Case / PSU:
Sprawa niemarkowymi i PSU @ 500 watt
Chłodzenie:
STOCK
Sieć / Internet:
Realtek PCI-E NIC gigabite
Monitor (y):
19 "LCD oraz 15 Inch LCD
Operating System (-y):
Triple Boot - Windows Vista końcowego
Old 27 grudnia 2007, 12:33
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by zerocool View Post
Brzmi jak na pokładzie kontroler IDE na płycie głównej postanowił AWOL mam napotkał coś simular do tego ze starszych systemach byłem zabawy i to było spowodowane, gdy podłączony jeden z dysków twardych do płyty głównej i miał załączeniu wstęgę kabla w niewłaściwy sposób okrągłe i Blew kontrolera IDE oraz kontroler dysków twardych.
Czy kiedykolwiek naprawić?
Czy nawet fixable?

Dziękujemy za odpowiedź ........
Old 28 grudnia 2007, 03:40
Grupa dawcy

Zrobiłem go, używane karty PCI IDE i nowy dysk twardy
Old 29 grudnia 2007, 15:43
Członek grupy

Inną rzeczą, dlaczego przy użyciu systemu plików FAT32, że jest stary technologii, NTFS jest dużo lepiej, jeśli nie są z podwójnego rozruchu 98/Me, FAT32 jest jedynym rozwiązaniem.
Old 30 grudnia 2007, 17:26
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by Axegrinder View Post
Inną rzeczą, dlaczego przy użyciu systemu plików FAT32, że jest stary technologii, NTFS jest dużo lepiej, jeśli nie są z podwójnego rozruchu 98/Me, FAT32 jest jedynym rozwiązaniem.

Kiedy próbuje zainstalować nową kopię XP i potrzebne do formatowania dysku, nie było exceptling normalny sposób próbowałem to z FAT i przy drodze, ale potem go rozbił i ona nie pracowała, ponieważ.
Reply

Register

Zakładki