![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Witaj, Mam nadzieję, ktoś może mi pomóc ze starego komputera (np. Dell L433c), który dawał mi kilka miesięcy temu. It was working fine, aż postanowiłem zmienić 20G HD, że pochodził z, do 40G HD i zainstalować nową kopię XP, mam partycji dysku za pomocą systemu plików FAT32, na pewno nie wtedy, gdy czyni różnicę. Jednakże, kiedy wszystkie moje problemy zaczęły. Szt. boot przyzwyczajenie, to daje mi komunikat o błędzie "zainstalować nośników startowych lub nr HDD znaleziono 'jest wykorzystanie do powiedzenia" kapitan Pri dysku nie znaleziono', ale nie widzę go już więcej. Próbowałem ponownej instalacji starego dysku, ale nie ładuje się obaj. Następnie umieść oba dyski w innym komputerze i to nie działa, mam ten sam komunikat "NO HDD Oba dyski pracowały dobrze, byli skanowania w poszukiwaniu wirusów i jak pojawiły się czyste. Teraz jestem bardziej zaniepokojenie pliki, które miałem na dysku, a nie sam PC. Mam program do pobierania plików czy mogę je uruchomić. Ive 'poszedł przez wszystkie protokoły. Sprawdziliśmy wszystkie kable, a nawet je zmienił, I've BIOS reconfigure i nothing works. Ktoś na innym forum zaproponował pobieranie sterowników IDE / SATA i płyta główna, ale to stary system i trudno znaleźć. Znalazłem kilka sterowników ale nie jestem pewien, czy są one właściwe. Nie rozumiem dlaczego 20G HD nie będzie można uruchomić w innym systemie, gdy pracował dobrze, kiedy zmienił. Należy uruchomić w innym systemie z systemem XP, ale tak nie jest!! Zrobiłem coś w tym dysk twardy, że nic nie brudząc się każdy system umieścić go w. Oto lista wszystkiego zrobiłem; 1 ... Zmień kable IDE i dbał o to, gdzie to podłączyć do przypuszczać. 2 ... Made czy wszystkie ustawienia są prawidłowe, w tym sekwencji rozruchu (wszystkie zamówienia) 3 ... Ustawiłem domyślne ustawienia BIOS-u i wszystkich innych ustawień, jak również (auto) 4 ... I've tried trwa RAID i sterowników IDE, podczas instalacji nowej kopii XP 5 ... I've tried to boot z cdrom i floppy. 6 ... I've stosować różne dyski startowe jak dysk Ultimate Boot (UBCD) oraz bootdisk.com 7 ... Próbowałem instalacji systemu Windows 98, 2000, ME i XP 8 ... I've tried wprowadzania bluzy HD w różnych pozycjach, Ive 'także wypróbowany bez zworki 9 ... Próbowałem przy użyciu różnych HD i nikt nie będzie uruchamiany w ten system HELP ... Proszę, ANYONE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Thanks in advance Menzina |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Brzmi jak na pokładzie kontroler IDE na płycie głównej postanowił AWOL mam napotkał coś simular do tego ze starszych systemach byłem zabawy i to było spowodowane, gdy podłączony jeden z dysków twardych do płyty głównej i miał załączeniu wstęgę kabla w niewłaściwy sposób okrągłe i Blew kontrolera IDE oraz kontroler dysków twardych.
| |||
| |||
| Cytat:
Czy nawet fixable? Dziękujemy za odpowiedź ........ |
|
| |||
| |||
| Zrobiłem go, używane karty PCI IDE i nowy dysk twardy |
|
| |||
| |||
| Inną rzeczą, dlaczego przy użyciu systemu plików FAT32, że jest stary technologii, NTFS jest dużo lepiej, jeśli nie są z podwójnego rozruchu 98/Me, FAT32 jest jedynym rozwiązaniem. |
|
| |||
| |||
| Cytat:
Kiedy próbuje zainstalować nową kopię XP i potrzebne do formatowania dysku, nie było exceptling normalny sposób próbowałem to z FAT i przy drodze, ale potem go rozbił i ona nie pracowała, ponieważ. |
![]() |
|
| Zakładki |