![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| wraca za kilka lat i miał stary laptop Dell, która wybuchła i ja już nie ma. I jeszcze stare HDD, a teraz chcą uzyskać dostęp do tego dysku, starałem się umieścić starego dysku twardego na mój nowy komputer, ale i uzyskać niebieski ekran z informacją mi HDD nie uznaje mojego sprzętu. I was just wondering jakie mam możliwości byłoby, istnieje mimo odzyskania informacji off to? thanks in advance. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Spróbuj umieszczając go w 2.5 "USB External Enclosure.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Lub zawiesić go na swój kabel IDE jako drugi dysk, ten sposób nie trzeba niczego kupować.
Jeśli jest to partycji NTFS chcesz dostać się do musisz live DVD jak knoppix do obalić prawa własności, aby skopiować pliki. Systemów operacyjnych firmy Microsoft, takich jak udawać, że wszystkie pliki w folderze Moje dokumenty części akt drzewa są własnością osób, innych niż ci, abyś mayn't je zobaczyć. My System: Tim
|
|
| |||
| |||
| ive wypróbowany ładowaniu 2 różnych wersji Linuksa, ale powiedział coś o meida kabli brakuje. iv również chciał zainstalować system Windows na zewnętrznym HDD mam, a nawet próbował "Mac-on-stick", ale z jakiegoś powodu mój komputer nie uruchamia tych. Dziękuję zarówno za pomoc, chciałbym spróbować zrobić to bez kupowania zagrody, ale jeśli dojdzie do najgorszego najgorszym Wtedy będzie kupić en osłony. |
|
| |||
| |||
| To dlaczego nazwie szczególnym smaku linux. Jeśli nie wykorzystuje go przed może trzeba mówić poprzez it anyway. Wiele maszyn nie boot off USB. Jest tak wiele kombinacji sposobów na zrealizowanie tego, że trudno jest dokonać rozsądnej sugestię. Masz nowy komputer z nowym dyskiem twardym. Jesteś prawdopodobnie ma zapisu DVD. Nie bardzo wiedzą, co starego dysku na partycje lub sformatowane jak dotychczas. Nie wiemy, co nowego dysku na partycje lub jak sformatowany jako. Nie mamy pojęcia jak wiele MB lub GB danych, które chcesz pobrać. Wszystko to wchodzi w to. |
|
| |||
| |||
| Dziękuję za znikają ze mną oficer. Wierzę, że jest to FAT32 sformatowana i jest tylko 20 GB dysku. jej jednej partycji i myślę, że to może być max 1GB informacji muszę pobrać. I mają DVDRW. i nigdy nie używane linux tak naprawdę jakąkolwiek pomoc w tym będzie to docenione. Przepraszamy za poświęcenie tyle czasu. |
|
| |||
| |||
| Biorąc pod uwagę to, co już powiedziałem, nie trzeba dla Linuksa w ogóle. Jeżeli umieścisz na starym dysku jako drugi dysk (musisz skoczka to znaczy SLAVE) i gdy BIOS jest ustawiony automatycznie wykryć go (które powinny być), a następnie wychowywaniem standardowych nowy dysk jako zwykły system operacyjny będzie niech Eksploratorze Windows zobaczyć nowy dysk (w ramach wszystkich dyskach). Możesz znaleźć pliki i skopiować je na nowy dysk po prostu tak jak z dowolnym podkatalogu. Jeśli potrzebujesz więcej szczegółów na dowolnym, że tak powiem, a my rozbicie go. |
|
| |||
| |||
| Czy mógłby pan wyjaśnić lil ponad proszę? Widzę, co mówi, ius chciałby wiedzieć dokładnie, co i musiałby przeprowadzić to? Thank you again |
|
| |||
| |||
| Twoja płyta główna posiada kanały IDE. Prawdopodobnie jest kabel IDE, w co najmniej jednym z nich. Na tej IDE kabel jest prawdopodobnie DVD. Jeśli masz dwie DVD następnie mogą być dwa na kabel, w którym to przypadku można zastąpić obecny niewolnika ze starym dysku twardym. Jeśli masz IDE kabel z tylko jednego urządzenia na nim można dodać starego dysku do tego kabla. Jeśli nie masz IDE kabli na wszystkich, to znaczy, że naprawdę naprawdę nowy komputer. Anyway, it was obejmuje podejmowanie przypadku drzwi wyłączyć z komputerem odłączony i patrząc dookoła. IDE kable są często wstęgę kabli. Korzystanie z płyty głównej podręcznika byłoby dobrym pomysłem. W tylnej części starego dysku będą miały skoczka i trzy pary pin może zmieścić się na, MA (Master) CS (kabel wybrać) i SL (slave). Umieść skoczka całej Slave pin pary. Powering po które mogą dać ci to, co chcesz. Jeśli nie, mocy i przejść do systemu BIOS i zanotować, co powiedzieć i napędy obecnie wrócić i powiedzieć nam, że płyta główna i co jest. |
|
| |||
| |||
| złącza IDE w moim pulpicie są zbyt duże dla kołków na HDD, nie mają coś wspólnego z faktem, że pochodzi z HDD laptopa? |