![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
|
|
Narzędzia wątku |
|
|
|||
|
|||
|
Każdy wie o dobre łącze, aby uzyskać instrukcje dotyczące instalacji dysku twardego.
Ponadto, będzie trzeba ponownie zainstalować system Windows na tym HD, jak również? Jego głównym celem będzie zapisywać dane na temat i nie zapchać mój podstawowy jeden. Czy również listę sposobów partioning twardy dysk do przechowywania pozwala powiedzieć: zdjecia, dużych dokumentów, plików rar, itp więc każdy z nich ma własne miejsca. Thanks in advance, MPenney |
|
|
|||
|
|||
|
Hi mpenney
Zapewniamy, że jest to łatwa obsługa, bez ponownej instalacji, ale musisz zrobić kilka ostrożności. Proste rozwiązanie jest USB zewnętrznych, ale jeśli chcesz to najtrudniejszy wewnętrznej części jest zazwyczaj manewrowania nowy dysk na miejsce. W niektórych przypadkach to łatwiej niż inne. Zakładając, że te dyski IDE, płyt głównych zazwyczaj mają dwa IDE (PATA) złącza i pojawi się pasek wewnątrz będzie z istniejącego HDD do jednego złącza. CD-ROM będzie miał inny pasek się do innych, lub mogą one niezwykle akcji taśmę. Jeśli wyświetlany jest inny złącza na taśmę się na HDD, Twoim zadaniem jest prostszy, w przeciwnym razie musisz kupić IDE kabel z dwóch. Teraz DANGER! Istnieją dwa sposoby, aby połączyć 2 dyski na jednym kablu. W jednym można skoczka jeden mistrz i jeden jako slave. W pozostałych jest skoczka zarówno jako kabel wybrać i połączyć je z prawej strony urządzenia. Istniejące dysk musi być kapitan, więc najbezpieczniejsze jest skoczka, że mistrz, cokolwiek to jest obecnie. Instrukcje znajdują się na dysku z konfiguracji oznakowane MA, SL, CS i odnoszące się do grupy na końcu szpilki. Zworek obroże, które są małe i krótkie wideo na dwa kołki. Uruchom komputer i sprawdź, czy wszystko działa OK. Zamknięcie. Teraz skoczek drugiej dysk jako slave i podłącz go do innego złącza IDE kabel. Potrzebny jest również złącze zasilania zamiennych. Jeśli nie widzisz, możesz kupić na Doubler pensów. W poiwer złącza są zwykle bardzo sztywne podłączenie cala To jest pierwsza część done! Możesz teraz postępu formatowania i partycjonowania. OSTRZEŻENIE: Jeśli nie można poprawnie skoczka utratę wszystkich danych! http://www.helpwithpcs.com/upgrading...new-hard-drive
|
|||
|
|||
|
Jak zrobić partycjonowanie
|
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Możesz uzyskać niektóre programy, takie jak Partition Magic lub Acronis Disk Director, lub skorzystać z dystrybucji Linuksa, takich jak Gparted i palą, że na dysku CD, a następnie uruchomić go.
|
|
|||
|
|||
|
Czy nie ma ręcznego sposobu partion dysk?
|
|
|
|||
|
|||
|
Co masz na myśli?
|
|||
|
|||
|
Wiesz, nożyczkami!
Czy istnieją jakieś szczególne powód żądanej partycji zamiast używać osobnych folderów? Nadal można mapę litery dysków do folderów.