по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Дискове & сменяемите носители

Register

Моят компютър няма да се показва един стар хард диск

Reply

Нишка Инструменти
Old 15 април 2008, 14:58
Член Група

Здрасти
Имам един стар COMP, Athlon XP 3000 112GB 2G Рам т.н., както и един още по-големи 20GB твърд диск, който искате да добавите към системата, за да мога да retrive някои стари файлове. Но "Моят компютър", дори няма да се показва на твърдия диск. Имам силата и IDE кабел включен в и настроите джъмпърен да роб, но той просто навик се появи. Дали е заради стария диск е Win 98 и ток XP?
Може и момчета предлагаме нещо, което може да ми помогне?
Old 15 април 2008, 15:10
Администратор Група

Първо да го показва в BIOS след това я присвоите буква на устройството.

Това би трябвало да помогне: http://support.microsoft.com/kb/309000

Моята система: Hybr! Г

Процесор (и):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Дънната платка:
HP nForce 560
RAM памет:
2GB DDR2 PC2-5300
Графична карта (и):
NVidia 7150M борда Интегриран
Звукова карта:
5,1 борда Интегриран
Hard Drive (и):
250GB 5400RPM SATA300
Оптично устройство (а):
18x CD / DVDRW DL-АТА
Дело / PSU:
Фондова HP
Охлаждане:
Фондова HP
Мрежа / Интернет:
10/100 Ник / 10 MB Вирджински Кабел
Монитор (и):
17 "WXGA + HD BrightView Широкоекранен
Операционна система (и):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 15 април 2008, 15:53
Член Група

Благодаря UI вече могат да четат диска.
Просто исках да знам дали мога трансфер тези файлове, за да ми текущата шофиране или ще които създават проблем с FAT32 е над доведе до NTFS устройство?
Благодаря отново, приятелю
Old 15 април 2008, 16:44
Номер на групата

Там 'никакъв дял тип проблем, след като файловете са видими са само файлове.

Моята система: Тим

Процесор (и):
Athlon 64 3500 +
Дънната платка:
Asus A8N-VM CSM
RAM памет:
Корсар PC3200 CL2 DDR-400 2GB
Графична карта (и):
NVidia GeForce 6600 512MB
Звукова карта:
Череша RS 6000 M клавиатура
Hard Drive (и):
Barracuda.7 + 2x200GB 58MB / и поддържане на
Оптично устройство (а):
Samsung DVD-ROM TS-H352
Дело / PSU:
Thermaltake сопрано
Охлаждане:
Акции
Мрежа / Интернет:
Telewest 2x20Mb/sec
Монитор (и):
SXGA плосък панел
Операционна система (и):
Slackware (2.6.27.7) (Fluxbox)
Old 15 април 2008, 17:11
Администратор Група

Добре, вие сте добре дошли.
Old 16 април 2008, 02:57
Член Група

Здравейте отново, момчета
Имам нов проблем, аз имам моя вирус сканирани стари шофиране имах нещо като 22 вируси за него, аз имам откакто заличава тези (Мисля).
Трябва също така да заличава някои от инсталационните файлове на Windows за да освободите място.
Проблемът аз съм като сега е в моя компютър, няма да зареждащата при стария диск е включен инча Той ще мине през първоначалното сканиране овен за erors откриване на IDE дискове, но тя никога няма да стане синята XP екран с лого. Тя просто ще разчитам на празен черен екран. В BIOS е конфигуриран за автоматично откриване на първичния роб шофиране.
Има ли нещо, което съм сторил за шофиране обясни защо това се е случило?
Благодаря отново
Old 16 април 2008, 08:13
Номер на групата

Не, че мога да си, не. Понякога трябва да сложите диск обратно, за да бъде в състояние да стигнем до BIOS за да настроите устройството да се "Не Drive" и силата да го махна, но вие сте прави това е друг начин въпрос.

Вие кажете, че със стария изгони системата си ботуши, но с него, той получава миналото BIOS и след това увисва? Ако това е така, всичко, което може да се предложи да се започне с изгони и после търсите по Управление на дискове за да види дали нещо се появи, че не бива да. В краен случай бихте могли да направите в контролния панел / Система и изтриване на роби диск контролера, нека си го инсталирате, когато рестартирате със стария диск обратно на мястото си.

Какво ще стане, ако използвате BIOS "сканиране за устройства" и приемете, със стария диск в? Има ли го правилно като основната роб? Аз съм сигурен, че ще направи никаква разлика с XP все пак.
Old 16 април 2008, 10:49
Номер на групата

Опитайте slaving то на вторичния канал и да видим какво ще стане.

Моята система: Начало Build

Процесор (и):
AMD 64 X 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Дънната платка:
Asus M2V REV 1.
RAM памет:
4GB (3.25gb видими)
Графична карта (и):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Звукова карта:
5,1 Reatek на борда
Hard Drive (и):
250 GB SATA & 400gb SATA
Оптично устройство (а):
Pioneer 110 х 2
Дело / PSU:
Акции / 550 вата Тиха
Охлаждане:
Акции
Мрежа / Интернет:
10/100 Ник / 20MB Вирджински Кабел
Монитор (и):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WAS
Операционна система (и):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 16 април 2008, 23:49
Член Група

Просто да се актуализира, дори когато се приспособи основната роб на "Нищо" на компютъра няма да обувка горе, ако стария диск все още е включен с мощност MOLEX конектор. Означава ли това, PC се опитвате да стартирате от стария твърд диск, когато MOLEX е свързан с това, макар че BIOS е настроен на оригиналния диск, което дойде с компютър.
Аз просто не могат да разберат защо той е работил само през един ден преди и сега тя навик.
Благодарности
Old 17 април 2008, 04:16
Номер на групата

То може да бъде, че по невнимание разбъркан джъмперите и те не са капитанът / роб по-дълго и вие не сте забелязали. Това е възможно вашето PSU изтича че аз не обичам съвпадения. Това е възможно, които сте смачкани ПИН в една от кара с IDE кабел, можете да затворите кривогледство и се уверете, че всички те са изправени. Един на означаваше да бъдат липсващи затова проверете кабела за да видите кой е.
Reply

Register
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc