![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cześć Mam stary komp, Athlon XP 3000 112GB 2G Ram itd., i jeszcze starsze 20GB dysk twardy, który chcesz dodać do systemu, więc mogę odzyskać niektóre stare pliki. Ale "Mój komputer" nie wyświetla nawet dysku twardego. Mam moc i IDE kabel podłączony i ustawić zworki na slave ale tylko wont show up. Czy dlatego, że stary dysk jest Win 98 i obecnych jest XP? Czy u guys sugerować, że coś może mi pomóc? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Pierwsze jej pokazano w BIOS następnie przypisać mu literę dysku.
| |||
| |||
| Dziękuję ui może teraz odczytać dysk. Chciałbym wiedzieć, czy mógłbym przeniesienie tych plików do mojego bieżącego dysku lub które stwarzają problem z systemem FAT32, który jest wprowadzany do systemu plików NTFS na dysku? Jeszcze raz dziękujemy mate |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Nie ma partycji typu problemu, gdy pliki są one widoczne tylko pliki.
| |||
| |||
| Cool, you're welcome. |
|
| |||
| |||
| Witam ponownie faceci Mam nowy problem mam wirusa zeskanowane moim starym dysku miałem 22 wirusów coś na ten temat, ponieważ mam tych skreślony (I think). Mam również zostały usunięte niektóre z instalacji systemu Windows pliki do wolnego miejsca. Problem Mam teraz mój komputer nie będzie bootup, gdy stary dysk jest podłączony będzie przejść przez początkowe skanowanie pamięci RAM dla erors wykrywanie dysków IDE, ale nie dostaje się do XP niebieski ekran z logo. Będzie po prostu zawiesić na pusty czarny ekran. BIOS jest jeszcze skonfigurowany do automatycznego wykrywania podstawowym dysku slave. Czy wszystko, co mam zrobić, aby wyjaśnić, dlaczego dysk to się stało? Jeszcze raz dziękujemy |
|
| |||
| |||
| Nie mogę pracować na nie. Czasami trzeba umieścić z powrotem na dysku, aby móc uzyskać dostęp do systemu BIOS, aby dążenie do "Nie Drive", a następnie uprawnienia do usuwania, ale robisz to o inny sposób. You're że ze starym dysku w systemie buty, ale to on w przeszłości BIOS, a następnie zawiesza? Jeżeli okaże się, że tak, wszystko, co mogę zaproponować to uruchomić z dysku, a następnie sprawdź Zarządzanie dyskami, aby zobaczyć czy coś się pokazuje, że nie powinien. W razie potrzeby można zrobić w Panelu sterowania / System i usunąć Slave kontroler dysku, niech to ponownie zainstalować po ponownym uruchomieniu ze starego dysku z powrotem na miejscu. Co się dzieje, jeśli używasz systemu BIOS "skanowania dla napędów" i przyjąć, ze starym dysku w? Czy to prawidłowo ustawić go jako podstawowy niewolnikiem? Jestem pewien, że nie będzie różnicy XP though. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Spróbuj slaving go na kanał i zobaczyć co się dzieje.
| |||
| |||
| Wystarczy do aktualizacji, nawet jeśli i dostosować się do pierwotnej slave "None" na komputer nie uruchamia się, gdy stary dysk jest podłączony przy użyciu złącza zasilania MOLEX. Czy to oznacza, komputer próbuje uruchomić ze starego dysku twardego MOLEX, gdy jest podłączony do niego, nawet jeśli BIOS jest ustawiony na oryginalne HDD, że razem z komputerem. Ja po prostu nie może zrozumieć, dlaczego to działa tylko w dni temu i teraz to przyzwyczajenie. Dzięki |
|
| |||
| |||
| Może to być, że nieumyślnie pogmatwany zworek i they're not master / slave już Ciebie i nie zauważyłem. Możliwe jest Twoim PSU upływającym choć nie lubię Coincidences. Możliwe you've rozgniatane szpilkę w jednym z dysków IDE z kablem, można zamknąć zezowaty i upewnij się, że jesteśmy wszyscy wyprostowany. One's należy rozumieć brakuje więc sprawdzić kabel, aby sprawdzić, który to jest. |