![]() |
| |||||||
| Регистрация | Карта Spy | Държава Списък | Дарения | Търся | Днешната Постове | Марк Форуми Прочети | Форум Правила |
|
![]() |
| | Нишка Инструменти |
|
| |||
| |||
| Светият глупости и коригира джъмпърен върху роб, без късмет. Така че сега, когато с роби е настроен да няма никаква власт, свързани с това казва "Диск Обувка недостатъчност Вмъкни система диск и натиснете Enter" Защо го правиш това, когато капитанът все още е настроен на моя компютър на оригиналния диск. Аз изключен от MOLEX и IDE кабел и настроите роб на ръчно и след това го казва "Първичен роб твърдия диск не успеят" и "Натиснете F1 да продължи" Натисне F1 и тя се доста време за зареждане, която е как най-накрая имам тук. Мислите ли, че системата ще се възстанови лекува моите проблеми? |
|
| |||
| |||
| Нейната ме 10 мин към обувка сега. Аз просто искам да се върна към нормалното винт стария диск, мога кой да ми кажеш как мога да се върна по подразбиране, моля? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Ако аз трябваше да позная - и това е диво Предполагам - вашият BIOS или XP в момента мисли ви 120GB диск е 16-битов, вместо на 32-битова, като се намаляват на клиентите по време на промени и не са склонни да го върнете до мястото, където тя е трябвало да бъда.
Дали тя мина, бих енергия на разстояние от и изключете, проверете 120GB не Запъна пина, е капитанът и на първичния IDE кабел, проверка на CD / DVD е капитанът и на вторичния IDE кабел, премахване на часовника батерията от дънната платка за 60 секунди и да го замени (който Изчиства CMOS паметта, която държи на BIOS настройки - има и други начини, които включват флопи-зареждане на програми или Jumper Един faffing, но ние ще се избегнат тези) Включете в, зареждане на BIOS (тя ще ви сила там, няма дата и час), натиснете клавиша за каквато функция той поиска от вас да зададете датата и часа, оставете всички дискове на AUTO, натиснете "заредите DEFAULT (или БЕЗОПАСНАТА) настройките "функция ключ и запазите и излизане. Това да ви върна към стартиране на разумна скорост? Ако не можем да нулирате всички Go-бърз достъп до паметта скорости в BIOS-късно, но те са незначителни в сравнение с тази 16-битова настройка, ако и това какво е то. Ако това е това, което не е било тогава да се наложи да намерите настройката в контролния панел / Система / Обяви Хардуер и изберете раздел. Щракнете върху бутона диспечера на устройствата. Уголемяване на текста за IDE / ATAPI контролери. Изберете основния канал и щракнете върху Свойства, след което изберете раздела Разширени настройки. За всяко устройство в списъка, променят режима на трансфер на "ДМА, ако е възможно." Повторете този процес за вторични канал, натиснете ОК, за да получите по целия път, и след това се рестартира. Има всичко, което се отървем от десет минути начално време? Моята система: Тим
|
|
| |||
| |||
| В CMOS батерията хитрост помогна малко, но все още е необходимо повече време, след това, преди да стартирате системата и изпълнението alittle е в застой. И по някаква причина в пост екрана целия екран текст е размита и замъглено, но веднага след като тя стане минало, че всичко е наред. |
|
| |||
| |||
| В POST екрана размива пръстени не камбани с мен. Предполагам сте маркирали "ДМА ако е възможно" настройки. Ако получите http://belarc.com/free_download.html това може да ти кажа по-подробно какъв ти е дънната платка и паметта си. Ние трябва да знаем, че за да бъде в състояние да определят по-бързото латентност настройки в BIOS, за да машината си оптималното настройки. Ако не сте сигурни какво е Казвам ви, копирайте / поставете първо линии до когато стане обсебен от софтуера. |
|
| |||
| |||
| Разширени настройки за моята първична IDE са "ДМА ако има такива", за устройството 0 с текущия режим на трансфер от "PIO". Устройство 1 "ДМА ако availabble", текущ трансфер режим "Не е приложимо. Разширени настройки за вторични IDE за Устройство 0 е "ДМА ако има такива" текущи трансфери режим "Ultra ДМА режим 2", който е точно един и същ за Устройство 1. |
|
| |||
| |||
| Там е вашето виновника тогава. Каквото на принуждават капитана да IDE PIO вместо на ДМА е trashing вашата скорост. Опитайте смяна на кабели, може би това е kinked в миналото и не може да се справят с номинална скорост на трансфер. Не мога да симулират какво е пред вас, така че не мога да видя какво може да се приспособи към превключите обратно към ДМА, но това е вашата цел. Ако някой чете темата XP, който е пред тях да отида и да намерят най-подходящия падащото списък или отметката. |
|
| |||
| |||
| A7N8X2.0 Rev2. 2048 мегабайта инсталирана памет Слот "DDR1" има 1024 MB Слот "DDR2" има 1024 MB Слот "DDR3" е празна Тези модули са 1G 184 ПИН unbuff DIMM 128MX64 DDR PC3200 ако това помага. |
|
| |||
| |||
| Замениха кабели без промяна в представянето си. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Налице е известна вина при XP, като ДМА настройка ще се върне към PIO, след няколко неуспешни опити прочети и тогава ще остане там.
Опитайте се да Устройство Mangler / ATAPI IDE АТА контролери, правото върху Първичен Channel и изберете "Деинсталиране", потвърди своя избор и след това рестартирайте компютъра. Сега, за да видим дали Устройство 0 е настроено на ДМА. Ако не е тогава може да има грешка с IDE кабел, като на място, каза, или тя може да е знак, че вашето устройство става лошо. Като каза всичко това, това не може да помогне с бавното зареждане времето, ако проблемът е преди XP, тъй като тази настройка се отнася само в XP ..... но тя със сигурност ще ускори нещата от мястото, където е XP. натоварен. Моята система: Начало Build
|
![]() |
|
| Маркери |
Подобни Конци | ||||
| Нишка | Нишка Начално | Форум | Отговори | Последно мнение |
| Моят компютър няма да признае ми твърд диск | joreel | Дискове & сменяемите носители | 0 | 15 Юни 2009 08:52 |
| Външен твърд диск не е призната от моя компютър | kenreidy | Дискове & сменяемите носители | 8 | 16-то Апр 2009 07:52 |
| Работещи твърд диск от един компютър на друг | zenit84 | Дискове & сменяемите носители | 1 | 2-ро Jan 2008 06:54 |
| Инсталирането XP от компютър обратно на нов твърд диск | Омер | Windows операционни системи | 9 | 2-ро Aug 2007 02:35 |
| Твърд диск проблем - защо да не мога да си компютър приемете всичките ми твърди дискове? | Компютърна Spec | Общи Хардуер Чат | 8 | 15-ти септември 2006 03:14 |
| Нишка Инструменти | |
| |