manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Hardware > Drives & Izmjenjivi mediji

Register

Moj računalo neće prikazati stari hard disk

Reply

Thread Tools
Old 17 tra 2008, 09:41
Member Group

Default Moj računalo neće prikazati stari hard disk

Sveti sranje i prilagođen je jumper na robovsku bez sreće. Ali sada, kada je postavljen na robovsku ništa bez napajanja povezan piše
"Disk Boot failure Insert system disk i pritisnite ENTER"
Zašto je to kad je majstor još uvijek postavljen na moj PC originalne pogon.
JA isključen na molex i IDE kabel i postavite rob na ručno i potom ga, kaže
"Primarna rob hard disk fail" i "Press F1 to nastaviti"
Prešanom F1 i uzeo dosta dok to čizma koja je kako ja napokon je dobio ovdje.
Mislite da bi se sustav vratiti izliječiti moje probleme?
Old 18 tra 2008, 05:50
Member Group

Njegov vodeći me 10 mins to čizma sada. JA pravedan ištanje to ići leđa to normalan snošaj starog pogona, može bilo tko reći mene kako ja mogu vratiti na zadane molim te?
Old 18 tra 2008, 08:18
Donatorska Grupa

Ako sam morao pogodak - i to je divlja pogodak - vaš BIOS ili XP trenutno misli vaše 120GB disk je 16-bitni, umjesto 32-bitni, nakon što je pao rating vrijeme promjene i nisu sklone da ga vrati se tamo gdje je trebalo biti.

Su ga meni, ja bih i isključiti power off,

provjeriti 120GB nema upokoriti igle, je majstor i na primarnom IDE kabel,

provjerite CD / DVD je majstor i na sekundarnom IDE kabel,

izvadite bateriju iz takta matične ploče za 60 sekundi i zamijenite ga (da briše CMOS memoriji koji drži postavke BIOS-a - postoje i druge načine koji uključuju-boot disketu programa ili jumper Jedan faffing ali ćemo izbjegavati one)

Plug u BIOS-u boot (ona će vam snagu tamo, on je bez datuma i vremena), pritisnite tipku funkcije bez obzira na to, pita vas da postavite datum i vrijeme, ostavite sve diskove na AUTO, pritisnite "učitati DEFAULT (ili SAFE) postavke "funkcije tipki i spremanje i izlaz.

Da li da dobijete natrag na booting u razumnom brzinom? Ako to ne možemo vratiti bilo koji go-brži pristup memoriji brzine u BIOS kasnije no to beznačajno u usporedbi s 16-bitnim da postavka, ako to je ono što je bilo.

Ako to je ono što nije bilo tada ćemo možda morati pronaći postavku u Control Panel / System / Svojstva i odaberite karticu Hardware. Kliknite gumb Device Manager. Povećaj unos za IDE / ATAPI kontrolera. Izaberite primarni kanal i klik na Properties, a zatim odaberite Advanced Settings tab. Za svaki uređaj na popisu, promijeniti mod na "DMA, ako je moguće." Ponovite proces za srednje kanala, kliknite U redu da biste dobili vanjska strana svi put i onda ponovno podizanje sustava.

Ima sve što je dobio osloboditi od deset minuta čizma vrijeme?

My System: Tim

Procesor (i):
Athlon 64 3500 +
Matične ploče:
Asus A8N-VM CSM
RAM memorija:
Gusar PC3200 CL2 DDR-400 2GB
Grafička kartica (e):
nVidia Geforce 6600 512MB
Sound Card:
Cherry RS 6000 m tipkovnici
Tvrdi disk (i):
Barracuda.7 + 2x200GB 58MB / s održavati
Optički pogon (e):
Samsung DVD-ROM TS-H352
Case / PSU:
Thermaltake sopran
Hlađenje:
Stock
Network / Internet:
Telewest 2x20Mb/sec
Monitor (e):
SXGA Flat Panel
Operacijski sustav (e):
Slackware (2.6.27.7) (Fluxbox)
Old 19 tra 2008, 08:06
Member Group

CMOS baterija lukavština pomogla malo, ali je još uvijek traje dulje od prije i to čizma sistem izvođenje alittle je inertan.
I iz nekog razloga na post screen ekran cijeli tekst je nejasan i zamaglili ali čim ga dobije prošlosti da je sve u redu.
Old 19 tra 2008, 08:22
Donatorska Grupa

POST screen blurring zazvoni zvono ne sa mnom.

JA pretpostaviti li provjerili u "DMA, ako je moguće" postavke.

Ako dobijete http://belarc.com/free_download.html se može reći te detaljno što su matične ploče i memorije. Mi moramo znati da će biti u mogućnosti postaviti brže latentnost postavki u BIOS-u dobijete stroj svojim optimalnim postavkama. Ako niste sigurni što to govorim vama, copy / paste prva linija dolje gdje se dobiva opsjednut softvera.
Old 19 tra 2008, 09:13
Member Group

Napredne postavke za moj primarni IDE su "DMA ako je dostupna" za uređaj 0 s trenutnim prijenosom način "PIO".
Device 1 "DMA ako availabble", trenutni mod "Nije primjenjivo.
Napredne postavke za sekundarni IDE za Uređaj je 0 ", ako je dostupna DMA" trenutni mod "Ultra DMA Mode 2", koji je točno jednak za Device 1.
Old 19 tra 2008, 09:20
Donatorska Grupa

Tu je vaš krivca onda. Whatever's prisiljavajući master IDE PIO da umjesto DMA je trashing vaše brzine. Pokušajte trampljenje kabele, možda je kinked u prošlosti i ne može rukovati ocijenjeno prijenosa brzine. Ne mogu se simulirati što je pred vama, tako da mogu vidjeti ono što ne možete podesiti da se prebacite natrag u DMA, ali da to vaš cilj.

Ako netko čita niti XP koji je ispred njih su mogli ići i pronaći pravu padajućeg popisa ili kvadratić.
Old 19 tra 2008, 09:30
Member Group

A7N8X2.0 Rev2.
2048 megabajta Installed Memory

Slot 'DDR1' ima 1024 MB
Slot 'DDR2' ima 1024 MB
Slot 'DDR3' je prazna
Ovi moduli su 1G 184 pin unbuff DIMM PC3200 DDR 128MX64 ako to pomaže.
Old 19 tra 2008, 10:21
Member Group

Swapped kabeli bez promjene u učinkovitosti.
Old 19 tra 2008, 10:36
Donatorska Grupa

Tu je i poznata mana u XP, pa je DMA postavka će se vratiti na PIO, nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, a zatim pročitajte će ostati tamo.

Pokušaj odlaska na Device Mangler / ATAPI Controllers IDE ATA, pravo kliknite na Primary Channel i odaberite "Uninstall", potvrdite vaš izbor, a zatim ponovo pokrenuti računalo.

Zatim provjerite da li Uređaj je postavljen na 0 DMA. Ako nije onda svibanj biti greška sa vašim IDE kabela, rekao je kako je spot, ili ga svibanj biti znak da je vaš disk ide loše.

Imajući sve to rekao, to nije pomoglo svibanj trom čizma gore sa puta, ako je problem prije nego što XP, kao ova postavka se odnosi samo na XP ..... ali će se sigurno brzo stvari od točke na kojoj je XP. učita.

My System: Početna Build

Procesor (i):
64 x 2 AMD Dual Core 5200 + 2.60GHz
Matične ploče:
Asus M2V Rev 1.
RAM memorija:
4GB (3.25gb vidljivo)
Grafička kartica (e):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Sound Card:
5,1 Reatek On-Board
Tvrdi disk (i):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optički pogon (e):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Nečujni
Hlađenje:
Stock
Network / Internet:
10/100 NIC / 20MB Djevice Cable
Monitor (e):
Fujitsu Siemens 22 "TFT BILA
Operacijski sustav (e):
X32/Windows 7 Vista Ultimate x64
Reply

Register

Bookmarks

Slične teme
Nit Temu Započeo Forum Odgovori Zadnji Post
Moj računalo neće prepoznati moj hard disk joreel Drives & Izmjenjivi mediji 0 15. lipnja 2009 08:52
Vanjski hard disk ne priznaju po mom računalu kenreidy Drives & Izmjenjivi mediji 8 16. travanj 2009 07:52
Running tvrdog diska s jednog računala na drugo zenit84 Drives & Izmjenjivi mediji 1 2. siječanj 2008 06:54
Instalacija XP od računala natrag na novi tvrdi disk Omer Windows Operating Systems 9 2. kolovoz 2007 02:35
Hard disk problem - Zašto moj računalo ne može prihvatiti sve moje tvrdih diskova? Computer Izvanred General Hardware Chat 8 15. Sep 2006 03:14
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.