![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Holy crap i dostosowanie zworki na slave bez powodzenia. Więc teraz, gdy jest ustawiony na Slave żaden bez zasilania podłączony mówi "Disk Boot awarii Włóż dysk systemowy i naciśnij enter" Dlaczego jest ten, gdy kapitan jest nadal ustawiona na moim komputerze oryginalnego dysku. I odłączony kabel MOLEX i IDE i ustawić Slave ręcznego i to mówi "Primary Slave dysku twardym nie" i "Naciśnij F1, aby kontynuować" Prasowany F1 i zajęło dłuższą chwilę, aby uruchomić komputer, który jest, jak i ostatecznie dostał tutaj. Czy uważasz, przywracania systemu będzie leczyć moje problemy? |
|
| |||
| |||
| Jego przy mnie 10 min, aby uruchomić teraz. Chcę wrócić do normalnej śruby starego dysku, ktoś może mi powiedzieć, jak mogę powrócić do domyślnych proszę? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Gdybym do odgadnięcia - i to dzika zgadnąć - BIOS lub XP obecnie uważa swój 120GB dysk jest 16-bitową zamiast 32-bitowych, posiadające rating spadła w trakcie zmian i nie są skłonni je z powrotem do miejsca, gdzie powinien by być.
Czy to moja, I'd wyłączyć zasilanie i odłączyć, sprawdzić 120GB ma bent pins, jest kapitan i na podstawowym IDE kabla sprawdzenie płyt CD / DVD jest MASTER i wtórnego IDE kabla wyjmij baterię z zegara płyty głównej do 60 sekund i zastąpić je (to wyczyszczenie pamięci CMOS, które posiada BIOS - istnieją inne sposoby, które dotyczą dyskietki rozruchu programów lub Jumper Jeden faffing ale będziemy unikać tych) Podłącz się do bootowania systemu BIOS (it'll życie jest tam, nie ma daty i godziny), naciśnij klawisz funkcyjny cokolwiek to prosi, aby ustawić datę i godzinę, pozostaw wszystkie dyski na AUTO, naciśnij przycisk "załadować DEFAULT (lub BEZPIECZNEGO) ustawienia "klawisz funkcyjny i zapisać i zamknąć okno. Czy to cię z powrotem do ładowania przy rozsądnych prędkości? Jeśli nie możemy zresetować wszelkie-go szybszy dostęp do pamięci prędkościach BIOS później ale są nieznaczne w porównaniu do 16-bitowe ustawienie, jeśli to co to było. Jeśli to, co nie było wtedy mógłby znaleźć odpowiednie ustawienie w Panelu sterowania / System / Właściwości i wybierz kartę Sprzęt. Kliknij przycisk Menedżer urządzeń. Rozwiń wpis IDE / ATAPI. Wybierz podstawowy kanał i kliknij na Właściwości, a następnie wybierz kartę Ustawienia zaawansowane. Dla każdego urządzenia wymienione, należy zmienić tryb transferu "DMA jeśli to możliwe". Powtórz ten proces na kanał, kliknij przycisk OK, aby dostać całą drogę, a następnie ponownie uruchomić komputer. Czy wszystko, co się pozbyć dziesięciu minut uruchamiania? My System: Tim
|
|
| |||
| |||
| WOR baterii trick pomógł trochę, ale wciąż trwa dłużej przed następnie do uruchomienia i wydajność systemu jest alittle opieszale. I z jakiegoś powodu na ekranie po całym ekranie tekst jest rozmyte i nieostre, ale tak szybko, jak to zostanie przeszłości, że wszystko jest w porządku. |
|
| |||
| |||
| POST pierścienie nie rozmyć ekranu dzwony ze mną. Zakładam ci sprawdzeniu "DMA jeśli to możliwe" ustawienia. Jeśli pojawi się http://belarc.com/free_download.html może powiedzieć dokładnie to, co płyty głównej i pamięci. Musimy wiedzieć, że aby być w stanie ustawić szybsze latencję ustawienia w systemie BIOS komputera, aby uzyskać jej optymalnego ustawienia. Jeśli nie masz pewności, co jest informacją,, kopiuj / wklej pierwszej linii w dół do miejsca, gdzie on obsesję na oprogramowanie. |
|
| |||
| |||
| Zaawansowane ustawienia dla mojej podstawowej IDE są "DMA jeśli dostępne" na urządzenie 0 z bieżącego transferu trybie "PIO". Urządzenie 1 "DMA jeśli availabble", obecny tryb transferu "Nie dotyczy. Zaawansowane ustawienia dotyczące wtórnego IDE dla urządzeń 0 jest "DMA jeśli dostępne" tryb transferu bieżących "Ultra DMA tryb 2", która jest dokładnie taka sama dla urządzeń 1. |
|
| |||
| |||
| There's your następnie sprawcy. Cokolwiek to zmuszając kapitan IDE PIO zamiast DMA jest trashing swoje prędkości. Spróbuj zamienić kable, maybe it's pogięty w przeszłości i nie może obsłużyć nominalnej szybkości transmisji. Nie mogę symulować co przed sobą więc nie mogę zobaczyć, co możesz zmienić, aby przełączyć się z powrotem na DMA, ale to twój cel. Jeśli ktoś czyta ten wątek, który XP przed nimi mogą pójść i znaleźć właściwą listę rozwijaną lub checkbox. |
|
| |||
| |||
| A7N8X2.0 rev2. 2048 Megabytes Installed Memory Slot "DDR1" ma 1024 MB Slot "DDR2" ma 1024 MB Slot "DDR3 jest pusty Moduły te są 1G 184 pin unbuff DDR PC3200 DIMM 128MX64 jeśli to pomaga. |
|
| |||
| |||
| Zamienione kable bez zmian w wydajności. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Nie jest znany błąd w XP, w której ustawienie DMA powróci do PIO, po kilku nieudanych próbach, a następnie odczytać pozostaną tam.
Spróbuj się do urządzeń mangler / ATAPI Kontrolery IDE ATA, kliknij prawym przyciskiem myszy główny kanał i wybierz opcję "Odinstaluj", potwierdź wybór, a następnie ponowne uruchomienie komputera. Teraz sprawdzić, czy urządzenie jest ustawione na 0 DMA. Jeśli nie jest to może być błąd z IDE kabel, jak powiedział, na miejscu, lub może to być znak, że dysk ma bad. Po wszystkim powiedział, że nie może to pomóc w powolnym rozruchu razy, czy problem jest przed XP, jak to ustawienie ma zastosowanie jedynie w XP ..... ale z pewnością będzie przyspieszyć proces szukania, z punktu, w którym XP. załadowany. My System: Start Build
|
![]() |
|
| Zakładki |