menšie majetkové --

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Počítačový hardware > Drives & Removable Media

Register

Môj počítač sa nezobrazí starého pevného disku

Reply

Thread Tools
Old 17. apríla 2008, 09:41
Člen Skupina

Default Môj počítač sa nezobrazí starého pevného disku

Sväté hovno aj upravila jumper na slave bez šťastia. Takže teraz, keď je nastavený na slave nemá žiadnu právomoc spojený sa hovorí
"Disk Zavádzacia zlyhania systému Vložte disk a stlačte kláves Enter"
Prečo to robíš, keď kapitán je stále nastavená na mojom PC pôvodný disk.
Som odpojený na MOLEX a IDE kábel a nastaviť slave na ručné a potom to hovorí
"Primárne slave pevný disk nedarí" a "Tlač f1, aby aj naďalej"
Lisovaný F1 a trvalo dosť dlho, aby boot, ktorý je, ako som nakoniec dostal tu.
Myslíte si, že obnovenie systému by vyliečiť moje problémy?
Old 18. apríla 2008, 05:50
Člen Skupina

Jeho užívanie mi 10 minút na štart dnes. Len som sa chcela vrátiť späť do normálneho skrutku starého disku, môže mi niekto povedať, ako môžem sa vrátiť do východiskového stavu, prosím?
Old 18. apríla 2008, 08:18
Darcu Skupina

Keby som mal hádať - a je to divoká hádat - BIOS ani XP v súčasnosti myslí vaša 120gigabajt disku je 16-bitová, 32-bit, s znížil rating počas svojej zmeny a nie sú naklonení, aby ju vrátil späť na miesto, kde by malo byť.

Boli to moje, já bych vypnite a odpojte,

skontrolovať 120gigabajt nemá ohnuté vývody, je hlavné a na primárnom IDE kábel,

skontrolovať CD / DVD je a MASTER na sekundárnom IDE kábel,

vyberte batérie z hodiny doske po dobu 60 sekúnd a nahradí ju (to vymaže CMOS pamäte, ktorá drží nastavenie BIOSu - tam sú aj iné spôsoby, ktoré zahŕňajú diskety boot-programy alebo Jumper Jeden faffing ale budeme vyhnúť ty)

Zapojte, boot do BIOSu (to bude platnosť ste tam, že nemá žiadny dátum a čas), stlačte funkčné tlačidlo čokoľvek opýta sa vás to, nastaviť dátum a čas, opustiť všetky disky na AUTO, stlačte tlačidlo "nahrať DEFAULT (alebo bezpečnom) nastavenie "funkčný kláves a uložte ho a ukončite editor.

Je to vrátite sa zavádzanie na rozumnú rýchlosť? Ak je tomu tak môžeme Možete tiež vynulovať žiadne go-rýchlejší prístup k pamäti rýchlosťou v BIOSu, ale neskôr sú zanedbateľné v porovnaní s 16-bit nastavenia, ak je to, čo to bolo.

Jestli je to, čo nebolo potom budete musieť nájsť nastavenia v Ovládacom paneli / System / Vlastnosti a vyberte kartu Hardvér. Kliknite na tlačidlo Správca zariadení. Rozbaľte položku pre IDE / ATAPI. Vyberte primárny kanál a kliknite na Vlastnosti a potom vyberte záložku Upresnit nastavenia. Pre každé zariadenie na zozname, zmeniť režim prenosu na "DMA, ak je to možné." Zopakujte tento proces pre stredný kanál, kliknite na tlačidlo OK sa dostať celú cestu von a reštartuje počítač.

Má všetko, čo mám zbaviť desiatich-minútové boot čas?

Môj systém: Tim

Processor (s):
Athlon 64 3500 +
Základná doska:
Asus A8N-VM CSM
Pamäť RAM:
Corsair DDR PC3200 CL2-400 2GB
Grafické karty (s):
nVidia Geforce 6600 512 mb
Zvuková karta:
Cherry RS 6000 M klávesnice
Pevný disk (y):
Barracuda.7 + 2x200GB 58 MB / s udržanie
Optická mechanika (s):
Samsung DVD-ROM TS-H352
Case / PSU:
Thermaltake soprán
Chladenie:
Sklad
Sieť / Internet:
Telewest 2x20Mb/sec
Monitor (s):
SXGA plochý
Operačný systém (y):
Slackware (2.6.27.7) (Fluxbox)
Old 19. apríla 2008, 08:06
Člen Skupina

CMOS batérie trik trochu pomohol, ale je stále trvá dlhšie, než potom na boot a výkon systému je alittle pomaly.
A z nejakého dôvodu sa na obrazovke po celú obrazovku text je nejasný a rozmazané, ale hneď ako sa dostane v minulosti, že je všetko v poriadku.
Old 19. apríla 2008, 08:22
Darcu Skupina

POST obrazovka smazává krúžky žiadne zvony so mnou.

Predpokladám, že by ste skontrolovať "DMA, ak je to možné" nastavenia.

Ak máte http://belarc.com/free_download.html mohlo by vám podrobne, aké sú vaše základná doska a pamäte sú. Potrebujeme vedieť, že ak má byť schopní nastaviť rýchlejší latencia nastavenia v BIOSu dostať stroj na jeho optimálne nastavenie. Ak si nie ste istí, čo je ti, kopírovať / vložiť do prvej línie, kde sa dostane posadnutý softvér.
Old 19. apríla 2008, 09:13
Člen Skupina

Rozšírené nastavenia pre môj primárna IDE sú "DMA ak je k dispozícii" pre prístroje s 0 bežný režim prenosu "PIO".
Zariadenie 1 "DMA, ak availabble", existujúce transfer mode "nerelevantné.
Rozšírené nastavenia pre sekundárny IDE pre zariadenia 0 je "DMA ak je k dispozícii" current transfer mode "Ultra DMA Mode 2", ktorý je rovnaký pre zariadenia 1.
Old 19. apríla 2008, 09:20
Darcu Skupina

Nie sú to vaše vinníka potom. Či už to núti veliteľa IDE na PIO místo DMA je trashing vašej rýchlosti. Skúste prohozením káblov, možno je to zalomený v minulosti a to nemôžu zvládnuť menovitej prenosovej rýchlosti. I nemôže simulovať to, čo je pred vami takže nevidím, čo sa dá nastaviť na prepnutie späť na DMA, ale to je váš cieľ.

Ak niekto číta vlákno XP, ktorý má v prednej z nich by mohli ísť a nájsť správnu vytiahnite-nadol alebo začiarkavacie zoznam.
Old 19. apríla 2008, 09:30
Člen Skupina

A7N8X2.0 REV2.
2048 Megabajty Inštalovaná pamäť

Slot 'DDR1' má 1024 MB
Slot 'DDR2' má 1024 MB
Slot 'DDR3' je prázdna
Tieto moduly sú 1G 184 pin unbuff DIMM 128MX64 DDR PC3200, či to pomohlo.
Old 19. apríla 2008, 10:21
Člen Skupina

Premenili káble bez zmeny vo výkonnosti.
Old 19. apríla 2008, 10:36
Darcu Skupina

Je dobre známe, chyba v XP, keď DMA nastavenie vrátiť do PIO, po niekoľkých neúspešných pokusoch prečítať a potom zostane tam.

Skúste ísť do zariadenia ničitel / IDE ATA ATAPI Radiče, kliknite pravým tlačidlom myši na primárny kanál a vyberte možnosť "Odinštalovať", potvrdil svoje voľby a potom reštartujte počítač.

Teraz skontrolujte, či zariadenie je nastavená na 0 DMA. Ak nie je potom môže byť chyba u svojho IDE kábel, ako je na mieste povedať, alebo to môže byť znamením, že váš disk je to zlé.

To všetko sa, že to nemusí pomôcť s pomalým naběhnout krát v prípade, že problém je u XP, tak toto nastavenie platí len v XP ..... ale bude to určite rýchlosť až od miesta, kde je XP. nahraje.

Môj systém: Domov Kompiluje

Processor (s):
AMD 64 x 2 Dvou Core 5200 + 2.60GHz
Základná doska:
Asus M2V Rev 1.
Pamäť RAM:
4 GB (3,25 gigabajt viditeľné)
Grafické karty (s):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Zvuková karta:
5,1 Reatek On-rada
Pevný disk (y):
250 GB SATA & 400GB SATA
Optická mechanika (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Sklad / 550W Tichý
Chladenie:
Sklad
Sieť / Internet:
10/100 Nič / 20MB Panny Satelit
Monitor (s):
Fujitsu Siemens 22 "TFT ZS
Operačný systém (y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Reply

Register

Záložky

Podobné témy
Nitka Thread Odľahčenú Fórum Odpovede Posledný príspevok
Môj počítač nerozpozná môjho pevného disku joreel Drives & Removable Media 0 15. jún 2009 08:52
Externý pevný disk nie je uznaná môjho počítača kenreidy Drives & Removable Media 8 16. apríla 2009 07:52
Prevádzkovanie Pevný disk z jedného počítača na iný zenit84 Drives & Removable Media 1 2. januára 2008 06:54
Inštalácia XP z počítača zálohujte na nový pevný disk Omer Operačné systémy Windows 9 2. augusta 2007 02:35
Pevný disk Problém - Prečo nemôže môj počítač všetky moje pevné disky? Počítačové Spec Všeobecné Hardware Chat 8 15. September 2006 03:14
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.