rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Removable Media Drives &

Register

Mój komputer nie rozpoznaje mój dysk twardy

Reply

Narzędzia wątku
Old 15 czerwiec 2009, 08:52
Nowe państwa grupy

Default Mój komputer nie rozpoznaje mój dysk twardy

Mam stary komputer z uruchomionym Win98 SE z 80GB Western Digital HD. To był wielki, ale działa on odwrócił się i nie będzie rozpoznawał moją HD. Podczas rozruchu procesu skanowania dla urządzeń IDE. Uzyskać następujące brzmienie:
Primary Master Brak
Primary Slave Brak
Secondary Master uzyskać numer mojego napędu CD
Brak Secondary Slave

Mam tylko jedno HD i jeden napęd CD załączeniu.

Wybuchła zapas HD i komputer uznane to od razu. Gdyby do sformatowania i wprowadzane Win98 SE i zapasowe dysków twardych działa świetnie.

Co mogło przyczynić się do komputera, aby nagle zatrzymać rozpoznawanie oryginał (zainstalowane 2001) HD ale rozpoznać kopię zapasową HD umieścić na nim.
Brak zasilania zrywów tego co wiem. Komputer jest wtyczka do Surge Protector i wszystko działa, ale WD HD. Jeśli umieszczone w kopii zapasowej HD i ładuje się do komputera za każdym razem i wszystko działa, dyskietki, CD-ROM, programy, które pochodziły z Win98 SE.

Jest to kopia zapasowa do gry na PC, ale chciałbym wiedzieć, co może być problemem.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.