rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Removable Media Drives &

Register

Potrzebujesz pomocy z dysku instalacji, zasilanie kwestii

Reply

Narzędzia wątku
Old 7 stycznia 2008, 16:20
Nowe państwa grupy

Default Potrzebujesz pomocy z dysku instalacji, zasilanie kwestii

Cześć wszystkim, dziękuję za jakąkolwiek pomoc z góry. To tutaj wydaje się być bardzo dobrze, więc miejmy nadzieję, ktoś może pomóc.

Moja babcia ma pięć lat Desktop eMachines. Dysk poszedł źle, więc kupiłem w wewnętrznej jednostki pioniera w zastępstwie w Best Buy. I unplugged władzy, pęknięty otworzyć przypadku odłączony kabel zasilania i IDA ze starego dysku, a następnie umieścić nowy napęd in Wszystko dopasowane do góry, w tym napięciu widowisko na przewód zasilający.

Niestety, mimo po co wydawało się dobre kierunki, komputer nie włącza się teraz. Płyta ma światła, które przechodzi na zielono, gdy podłączam się do władzy, ale komputer nie włącza się. Zastanawiałem się:

-Did I miss krok z mojej instalacji?
-Czy problem wynika z master / slave / CS ustawienia? Stary dysk był ustawiony na cs, ale gdy pierwotnie zainstalowany dysk I forgot to zmienić i to zostało ustalone na poziomie "Master". Nawet jeśli nowe pionierem jest w cs, to nadal nie włącza się.

Dziękuję!
Old 7 stycznia 2008, 16:23
Administrator Group

Czy na mocy z nowego dysku usunięte?

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 7 stycznia 2008, 17:05
Nowe państwa grupy

Będę tego próbowali. Niestety nie będzie mógł wrócić dopiero jutro sprawdzić. I próbował go stary dysk z powrotem, a mimo to nadal nie włącza się. Czy istnieje jakaś reset, switch, lub coś, co należy zmienić, jeżeli sprawa jest otwarta, czy dysk jest usuwane?
Old 8 stycznia 2008, 10:51
Nowe państwa grupy

Ok, próbowałem odłączeniu nowego i rozpoczęcie nowego komputera bez dysku. Wciąż nie chce się włączyć. Zielone światło na płycie głównej jest nadal, ale inne niż to, braku aktywności po naciśnięciu przycisku zasilania. jakieś pomysły?
Old 8 stycznia 2008, 11:25
Grupa dawcy

Sounds like PSU zmarł.

e-maszyny były znane na dostarczanie komputerów z trudem odpowiednie PSUs, its amazing było jeszcze roboczych od 5 lat. Prawdopodobnie montażu ne dysku okazało się deathnail.

Jadąc z pamięci, uważam, że e-machines PSUs nie standardowej wielkości i mogą mieć różne złącza mobo ..... Może ktoś inny może to potwierdzić.

Nienawidzę Rain On Your Parade, ale e-maszyny mają straszną reputację tanie jest i brzydki .... Jeśli Google skarg Maszyny e, zobaczysz dokładnie to, co mam na myśli.

Gdzie dalej? ..... dobrze, jeśli PSU ma dmuchane, mogą zostać podjęte inne części obecnie z nim (dobrze znana na e-machines), więc musisz zdecydować, czy warto wydawać pieniądze na czy nadszedł czas, aby obniżyć straty i pomyśleć o nowym komputerem .

Jeśli jest to 5 lat, IMO jest to czas na nowe inwestycje

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 8 stycznia 2008, 11:50
Nowe państwa grupy

Dzięki naprawdę doceniam radę! Myślałem było PSU, ale tak naprawdę nadzieję, że ktoś odpowiedzieć i powiedz mi, że istnieje pewnego rodzaju dziwactwo z tego komputera i nie jest problemem rzeczywistym. Wydaje się, jak to jest z pewnością czas na nowy komputer.

Nie mogę uwierzyć, że będą budować komputer podobny do tego. Wygląda na to, tkwią po jednej rzeczy przestaje działać, ponieważ jeśli nie zostanie zastąpiony czymś wtórnym, psu wychodzi, a psu pozornie dziwaczny wielkości i nie jest łatwo wymienialna.

No cóż, dzięki za pomoc!
Old 8 stycznia 2008, 14:18
Grupa dawcy

Spróbuj wprowadzenie godnej micro-ATX PSU. eMachines, Compaq, Dell, używają tego funky ATX / BTX hybrydowy typ zasilacza. Można jednak kolejce dwóch lub trzech śrub, które są dość łatwo do zakotwiczenia go bezpiecznie na miejscu. Grab wtórnym mikro PSU o mocy nominalnej godnej moc i spróbuj tego - lub, jak pan powiedział, po prostu nowy komputer.

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.