![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cześć wszystkim, dziękuję za jakąkolwiek pomoc z góry. To tutaj wydaje się być bardzo dobrze, więc miejmy nadzieję, ktoś może pomóc. Moja babcia ma pięć lat Desktop eMachines. Dysk poszedł źle, więc kupiłem w wewnętrznej jednostki pioniera w zastępstwie w Best Buy. I unplugged władzy, pęknięty otworzyć przypadku odłączony kabel zasilania i IDA ze starego dysku, a następnie umieścić nowy napęd in Wszystko dopasowane do góry, w tym napięciu widowisko na przewód zasilający. Niestety, mimo po co wydawało się dobre kierunki, komputer nie włącza się teraz. Płyta ma światła, które przechodzi na zielono, gdy podłączam się do władzy, ale komputer nie włącza się. Zastanawiałem się: -Did I miss krok z mojej instalacji? -Czy problem wynika z master / slave / CS ustawienia? Stary dysk był ustawiony na cs, ale gdy pierwotnie zainstalowany dysk I forgot to zmienić i to zostało ustalone na poziomie "Master". Nawet jeśli nowe pionierem jest w cs, to nadal nie włącza się. Dziękuję! |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Czy na mocy z nowego dysku usunięte?
| |||
| |||
| Będę tego próbowali. Niestety nie będzie mógł wrócić dopiero jutro sprawdzić. I próbował go stary dysk z powrotem, a mimo to nadal nie włącza się. Czy istnieje jakaś reset, switch, lub coś, co należy zmienić, jeżeli sprawa jest otwarta, czy dysk jest usuwane? |
|
| |||
| |||
| Ok, próbowałem odłączeniu nowego i rozpoczęcie nowego komputera bez dysku. Wciąż nie chce się włączyć. Zielone światło na płycie głównej jest nadal, ale inne niż to, braku aktywności po naciśnięciu przycisku zasilania. jakieś pomysły? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Sounds like PSU zmarł.
e-maszyny były znane na dostarczanie komputerów z trudem odpowiednie PSUs, its amazing było jeszcze roboczych od 5 lat. Prawdopodobnie montażu ne dysku okazało się deathnail. Jadąc z pamięci, uważam, że e-machines PSUs nie standardowej wielkości i mogą mieć różne złącza mobo ..... Może ktoś inny może to potwierdzić. Nienawidzę Rain On Your Parade, ale e-maszyny mają straszną reputację tanie jest i brzydki .... Jeśli Google skarg Maszyny e, zobaczysz dokładnie to, co mam na myśli. Gdzie dalej? ..... dobrze, jeśli PSU ma dmuchane, mogą zostać podjęte inne części obecnie z nim (dobrze znana na e-machines), więc musisz zdecydować, czy warto wydawać pieniądze na czy nadszedł czas, aby obniżyć straty i pomyśleć o nowym komputerem . Jeśli jest to 5 lat, IMO jest to czas na nowe inwestycje My System: Start Build
|
|
| |||
| |||
| Dzięki naprawdę doceniam radę! Myślałem było PSU, ale tak naprawdę nadzieję, że ktoś odpowiedzieć i powiedz mi, że istnieje pewnego rodzaju dziwactwo z tego komputera i nie jest problemem rzeczywistym. Wydaje się, jak to jest z pewnością czas na nowy komputer. Nie mogę uwierzyć, że będą budować komputer podobny do tego. Wygląda na to, tkwią po jednej rzeczy przestaje działać, ponieważ jeśli nie zostanie zastąpiony czymś wtórnym, psu wychodzi, a psu pozornie dziwaczny wielkości i nie jest łatwo wymienialna. No cóż, dzięki za pomoc! |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Spróbuj wprowadzenie godnej micro-ATX PSU. eMachines, Compaq, Dell, używają tego funky ATX / BTX hybrydowy typ zasilacza. Można jednak kolejce dwóch lub trzech śrub, które są dość łatwo do zakotwiczenia go bezpiecznie na miejscu. Grab wtórnym mikro PSU o mocy nominalnej godnej moc i spróbuj tego - lub, jak pan powiedział, po prostu nowy komputer.