rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Removable Media Drives &

Register

Nowy stary dysk twardy

Reply

Narzędzia wątku
Old 3 marca 2008, 11:18
Nowe państwa grupy

Default Nowy stary dysk twardy

Cześć wszystkim mój pierwszy post.
Mój stary komputer dostał smażone przez Powerpack i Blew płyty głównej i wszystkich dyskach, tak myślałem, anyway i bougth nowego myślenia i chciałbym spróbować połączyć moje stare HD, aby zobaczyć czy coś się stało. Udało napęd jest rozpoznawany i mogę uzyskać dostęp do plików itp.
Co chciałbym wiedzieć ...... jest stary dysk ma XP Home na niego, ale i dont know-how, aby zalogować się do niego, mam hasła nie istnieje po prostu zalogować się na ekranie jest na dysku, i wystarczy zalogować się na dysku podstawowego i kliknij zbadać na drugi dysk, aby uzyskać dostęp do plików.
Jeżeli nie jest możliwe dla mnie zrobić abym również formatt dysku (po przesyłanie plików i wanna). Aby to zrobić należy po prostu kliknąć prawym przyciskiem myszy dysk, a następnie kliknij przycisk Format?
Old 3 marca 2008, 12:13
Nowe państwa grupy

inne napęd ma XP Home mój nowy dysk ma XP Pro
Old 3 marca 2008, 12:19
Grupa dawcy

może być w stanie
kiedy moc do komputera następnym razem zachować naciskając klawisz F8 jeśli nie F10 czasami działa
powinno to doprowadzić do boot menu
wybrać dysk ze starym o / s oraz Push wejść, to może uruchomić m8 good luck
jeden prob choć może nie reckonise nowe m / b i odmówi rozruchu lub jeśli nie można powiedzieć, że sprzęt uległ zmianie i że należy wprowadzić nowy klucz dla systemu Windows do pracy

My System: redden137

Procesor (y):
AMD Opteron 165 o / c
Płyta główna:
ASUS a8n SLI Deluxe
Pamięć RAM:
Corsair 2GB XMS pc3200 platium
Karta graficzna (y):
8800gts O / C
Karta dźwiękowa:
Creative SoundBlaster 4
Hard Drive (s):
1x 80 GB 2x 250GB
Optical Drive (s):
1x Sony DVD RAM dysku 1xphillips dv
Case / PSU:
700w PSU moduler
Chłodzenie:
powietrze
Sieć / Internet:
Monitor (y):
22in widescreen
Operating System (-y):
XP Pro
Old 3 marca 2008, 12:25
Nowe państwa grupy

Thanx dla tego, co się stanie jeśli to doesnt pracy, mogę po prostu sformatować go używać go jako drugi dysk, nie jego, jego uznanych itp.
Old 3 marca 2008, 12:30
Nowe państwa grupy

Wystarczy, że próbował, ale tylko XP Pro Widoczny był więc prawdopodobnie wont pracy, tak jak i używać go jako dodatkową przestrzeń dyskową (I może również usunąć wszystko na nie, mam ratowały wszystkie pliki potrzebne do I).
Old 3 marca 2008, 12:37
Grupa dawcy

nie masz wyboru dysku twardym, aby uruchomić komputer z?
Old 3 marca 2008, 12:40
Grupa dawcy

nie masz wyboru dysku twardym, aby uruchomić komputer z?
jeśli chcesz używać go jako dodatkową przestrzeń dyskową następnie sformatuj go, przejdź do mojego komputera i zobaczyć, co jest literą dysku, jeśli Twój napęd i ma jeden będzie
Twój pierwszy dysk C będzie, to będzie inne dyski D i tak dalej, więc jeśli chcesz coś przechowywać lub zainstalować wystarczy zmienić desination do nowego folderu h / d listu
Old 3 marca 2008, 12:41
Nowe państwa grupy

nie, wybrać, które z nami thats wszystkim jest dysk e,
Old 3 marca 2008, 12:47
Nowe państwa grupy

próbował ponownie, tylko z nami, jeśli ja formatt Czy będzie można usunąć wszystkie pliki, które są na nim w tym os plików?
Old 3 marca 2008, 12:49
Grupa dawcy

ok istnieje inny sposób, ale musisz przejść do systemu BIOS i wybrać dysk twardy, aby uruchomić komputer z
ok dysku E następnym razem intall coś pobrać lub otworzyć folder i nawiązać
następnie, jeżeli pobieranie kliknij strzałkę wskazującą w dół i wybrać nowy dysk i kliknij folder będzie widoczny, kliknij folder, a następnie kliknij przycisk OK
jeśli instalujesz wystarczy zmienić katalog instalacji, klikając przycisk Przeglądaj obok gdzie ma tp i ponownie zainstalować wyborze nowej witryny, niektóre instaluje, że konieczna będzie przejść do zaawansowanych opcji, ale metoda jest taka sama
Hope this helps
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.