![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Miałem 40 koncert Maxtor dysk, że próbowałem instalacji na systemie Windows XP z mojego nowego niestandardowego zbudowany compy. Chciałem użyć, że jeden, ponieważ pracował w mojej ostatniej konfiguracji. Dell 2400. nie powiodła się, więc dałem sobie spokój i próbował Western Digital i pracował wielki.
Cóż, chciałem po prostu użyć tego Maxtor za stary dell 2400 na stałe. sprawiają, że głównym dysku, i zainstalować XP na tak my bro może zgłosić się i baw się z nim. więc podłączyć go jako dysku głównego, powered się komp i od razu dostał dwa głośne dźwięki. dwa krótkie nich. i comp powiedział Primary dysk nie został znaleziony. Wyniki F1, aby kontynuować, lub F2, aby uruchomić narzędzie konfiguracji. i podwójnej kontroli startu i ustawienie w BIOS-ie, a to, co widziałem. głównym dysku master był ustawiony na auto, oznaczone jako nieznane urządzenie, napęd DVD wyrejestrowany OK. i ponownym uruchomieniu komputera, ale ten sam błąd, to po prostu wciskamy F1 i udał się do instalacji systemu Windows XP. to wszystko się załadować, a kiedy nacisnąć klawisz Enter, aby wejść do ustawień i formatowanie dysku, dał mi się, że niesławny wiadomości. Instalator nie znalazł żadnych dysków twardych zainstalowanych w komputerze. bla bla bla configs sprawdzić ustawienie, lub uruchomić narzędzie producenta. Great ... I co teraz mam zrobić? jest tego dysku nawet bootable? tam jest i sposób zmusić go do pracy? Nie mam żadnych zapasowych dysków. (btw to regularne IDE / dysk ATA. nie szatan.) nie mam stacji dyskietek ani. Najdziwniejsze wszystkich był następujący ... kiedy byłem przy użyciu Dell, i oboje Western Digital i Maxtor zainstalowane na danym komputerze. Maxtor był niewolnikiem. jeden dzień mojego dysku master był błąd i musiałem zainstalować XP. więc próbowałem ponownie zainstalować go na Maxtor, a następnie pracował czysty. teraz próbuję to samo, i to nie okropnie. pomysły proszę? : ( My System: Ezechiela
|
|
| |||
| |||
| Hej, ty spróbuj uruchomić go jako slave w sobie nowy komp dwukrotnie sprawdzić, czy to jeszcze działa? Po prostu myśli, że może ona mieć złamał ... a może nie. Tak naprawdę jedyną moją propozycję. sounds like you got your zbudowany comp, wyślij do mnie po południu w innym miejscu jesteśmy i dam ci mój adres e-mail, aby wysłać do mnie zdjęcia. : D |
|
| |||
| |||
| Nie widzę w jaki sposób pomoże mi naprawdę ... nawet jeśli odzwierciedla mój główny napęd na ten niewolnik, nie jestem pewien, że będzie on działał. płyta główna nie wydaje się już rozpoznać. Naprawdę nie wiem dlaczego, ponieważ zrobił wcześniej. ale podłączając go do mojego nowego compy naprawdę nie rozwiązuje niczego. Potrzebuję jakiegoś BIOS ustalić, czy jakaś zmiana oprogramowania, które mogę zrobić w trakcie uruchamiania, aby ją rozpoznać mój dysk Maxtor. i nie jestem nawet pewna, czy takie ustalenie istnienia. Jedynym prawdziwym powodem Jestem dążeniu do tego w pierwszej kolejności, ponieważ udało mi się zainstalować drugą kopię na Maxtor raz wcześniej. Myślałem, że tak można użyć go ponownie. ale i tak ... tak .. będę głowę tam teraz i przesłanie, że PM. w międzyczasie ... jeśli jest ustalenie tego, i nie znalazłem, ktoś ... proszę mnie oświecić. chciałbym zobaczyć mnie działa bez konieczności kupowania drugiego dysku twardego. to w ostateczności ... jeśli nie mogę dostać tej pracy, wygląda na to, jestem zmuszony do zakupu SATA wcześniej, niż się spodziewałem, i będę miał dostać tę konfigurację platformy SATA i zredukować starych Western Digital powrót do poz dell mam. to nie jest takie trudne ... ale ja nie wiem, czy chcę spędzić resztę mojego pieniężnych na prawo jazdy teraz. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jeśli dysk nie działa w obu komputerach to brzmi prawdopodobnie, z czego Ci powiedział, że może on po prostu umarł.
Myślę samjohnson idea slaving ją do nowego komputera, nie miał być sloution, ale tylko dalszych badań, aby sprawdzić, czy dysk nie jest zmarły. Chciałbym spróbować tego, ponieważ nie istnieje prosty BIOS naprawić tego co wiem i to okaże się, co tak czy innych. Jeżeli okablowanie i bluzy są ok i to nie działa, lub wyświetlane w oknie Zarządzanie dyskami, to myślę, że trzeba Bite the Bullet i zaakceptować najgorsze .... może po prostu, że przejście jej okolice nie robić nic dobrego My System: Start Build
|
|
| |||
| |||
| niskie wykorzystanie oprogramowania w formacie poziom ur stronie dysku na format dysku twardego w domyślnym trybie spróbuj zainstalować go ponownie |
|
| |||
| |||
| mam po prostu akceptowane Tymczasem okoliczności. I nawet nie przeszkadza. bo jeśli to, że wiele wysiłku po prostu podnieść ten kawałek śmieci z martwych, to nie warto każdego większego wysiłku z mojej strony. Wiem o tym, że nie umarł. to działa przez całą drogę aż do dzień lub dwa temu, kiedy wziął go ze starego Dell i dołączony do mojego nowego komputera. so I know it's still good. to najwyraźniej nie tylko bootable anymore. so I've bitten kuli i kazałem spankin nowy szatan 160 gig 7200 obr / min wcześniej tego popołudnia około 1pm. powinna ona wpłynąć prawdopodobnie do środy najpóźniej od Newegg nie jest dostarczany w weekendy. Ja po prostu zredukować Western Digital napęd używam teraz do starej firmy Dell, a może utrzymać i konfiguracji slave używał wcześniej. że Dell może korzystać ze wszystkich części pliku strony i miejsca na dysku twardym można go dostać. so I'll give pełne 80 koncertów do niego, a ja po prostu użyć nowego dziecka. I nie zrobiłem tego w końcu, ale miałem nadzieję, mój obecny dyski IDE może fala mnie na tyle długo, więc można zaoszczędzić nawet do karty jako pierwszy. Wygląda na to, aby została odwrócona na mnie ... .. Szkoda, ale nic nie mogę zrobić. dzięki za pomoc chłopaki. |
![]() |
|
| Zakładki |