по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Дискове & сменяемите носители

Register

Разделителни нов твърд диск

Reply

Нишка Инструменти
Old 9-ти август 2008 година, 05:34
Новите държави Група

Default Разделителни нов твърд диск

Имам инсталирана новия си твърд диск и да го разделен на 4 първични сегментите, които използват Windows диск мениджър. Дадох първо 12gb сегмент, в който да пуснете преинсталиран Windows XP (аз ще използвам стария твърд диск като втори веднъж прозорец е и работи добре на новите HD). Сега аз имам само четат в интернет, че Windows XP трябва да има до 25GB като нейната дейност сегмент.
Нейната един 750GB диска така, аз имам достатъчно място, но сега аз имам разделен го 12gb IM притеснен, че не е достатъчно.

а) трябва да го направят преразпределение и то по-големи (няма данни на твърдия диск все още)
б) или е 12gb повече от добре?

Ако аз трябва да е по-голям ще работи, за да влезете в първите две прегради и тогава ще бъде в състояние да създаде нов? Или можете да създавате само нови дялове на неразпределени пространство?
Аз съм наистина искате да купите Деление Магия като жаргон аз виждам себе си прави това отново, докато за Windows, така е!
Благодарение на всеки, който може да помогне

Дейв
Old 9-ти август 2008 година, 07:04
Администратор Група

Защо ви е нужен 4 дяла?

Моята система: Hybr! Г

Процесор (и):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Дънната платка:
HP nForce 560
RAM памет:
2GB DDR2 PC2-5300
Графична карта (и):
NVidia 7150M борда Интегриран
Звукова карта:
5,1 борда Интегриран
Hard Drive (и):
250GB 5400RPM SATA300
Оптично устройство (а):
18x CD / DVDRW DL-АТА
Дело / PSU:
Фондова HP
Охлаждане:
Фондова HP
Мрежа / Интернет:
10/100 Ник / 10 MB Вирджински Кабел
Монитор (и):
17 "WXGA + HD BrightView Широкоекранен
Операционна система (и):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 9-ти август, 2008, 13:46
Номер на групата

Да, като Дейв каза, защо ви е нужен 4? както и за вашия въпрос, бих казал, направи голям дял аз вероятно ще каже 30-40GB, като имате достатъчно място, може също да са много място за операционна система.

Моята система: Първо OC

Процесор (и):
Intel E2180@2.85
Дънната платка:
Гигабайт GA-P35-DS3L
RAM памет:
2x1GB OCZ PC2-9200 жетваря CL5
Графична карта (и):
Gainward ATI 3850
Звукова карта:
на борда
Hard Drive (и):
120GB SEAGATE Barracuda 7200,7
Оптично устройство (а):
Hitachi DVD-ROM GD-2500
Дело / PSU:
Корсар VX450
Охлаждане:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Мрежа / Интернет:
на борда / мнение 10Meg девице кабел
Монитор (и):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Операционна система (и):
XP Home
Old 10-ти август 2008, 14:49
Модератор Група

Един дял е дяволски много по-лесно, повярвай ми.

Ако трябва да ги разделим на данните и операционната система, за да XP един 150GB.

Или просто използвате стария си твърд диск за операционната система, и да го напълно отделени.

Моята система: Eclipse

Процесор (и):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Дънната платка:
Asus P5Q Pro
RAM памет:
OCZ 8GB 800Mhz
Графична карта (и):
Saphire Radeon 4850
Звукова карта:
На борда
Hard Drive (и):
Широки
Оптично устройство (а):
Sony Ал cheapo един.
Дело / PSU:
ANTEC триста
Охлаждане:
Арктика Cooler 7 Pro, 3 случая фенове.
Мрежа / Интернет:
Titan ADSL
Монитор (и):
Dual 19 "LCD
Операционна система (и):
XP SP3
Old 11-ти Август 2008, 01:55
Новите държави Група

Аз прочетох няколко сайтове, които каза разделяне на твърдия диск може да направи за по-лесно диск измамвам (поради по-малки размери) и по-лесно си инсталации на XP като ти само трябва да преинсталирате ОС не всички ваши програми. Хм ... сега аз Не знам. Ive го направи сега, така и предполагам си твърде късно. Единственото нещо, което е притеснен за IM след като направи OS раздел твърде малък! Може би понякога можете да прочетете много информация в интернет! Haha! Сега имам един дял за операционната система, по един за редактиране на видео, по един за програмните файлове и един за всички останали (музика и снимки). Предполагам, че ако аз съм се с него като за това ще трябва да започне всичко отначало! (моля, Господи, не се надявайте !!!!)
Благодаря за отговорите
Old 11-ти Август 2008, 02:19
Администратор Група

Не, ако нямате пълна XP инсталира всички програми, които трябва да се направи също, друг дял или не.

Defraging е нещо, направено само веднъж в синя луна и отнема известно време размер на дяла, каквото имате, така че е нормално нещо, остава само да нощта така или иначе.

Също така много рядко правя дялове разваля, 99,9% от времето, твърд диск се обърка, че е механичен и целия диск е засегнат, а не отделни дялове.

Един дял е много по-лесно да управляват и наистина не прави разлика в характеристиките или надеждността.
Old 11-ти Август 2008, 02:51
Модератор Група

Цитат:
Първоначално Публикувано от Дейв Хибридни View Post
Не, ако нямате пълна XP инсталира всички програми, които трябва да се направи също, друг дял или не.

Defraging е нещо, направено само веднъж в синя луна и отнема известно време размер на дяла, каквото имате, така че е нормално нещо, остава само да нощта така или иначе.

Също така много рядко правя дялове разваля, 99,9% от времето, твърд диск се обърка, че е механичен и целия диск е засегнат, а не отделни дялове.

Един дял е много по-лесно да управляват и наистина не прави разлика в характеристиките или надеждността.
Какво Дейв каза е абсолютно вярно.

Каквото и сайтовете, които прочетох, че каза, че може да преинсталирате XP, без да губи програми, очевидно не са имали идея. При инсталиране на програми, не само си неща в папката, която получава програми, инсталирани. Терес много промени на системния регистър, нови обл ключовете др

Просто го направи още от самото начало и преформатиране на диск с един голям дял.

Reply

Register

Маркери

Подобни Конци
Нишка Нишка Начално Форум Отговори Последно мнение
PC приучавам Обувка, когато на твърдия диск е включен В. Дънната платка или твърдия диск Проблем? nightstar Процесори, дънни платки & RAM 4 9-ти ноември 2009 10:30
Инсталиране на Windows и разделителни 500Gb SEAGATE твърдия диск kristijan Windows операционни системи 1 9 юни 2009 04:02
Прехвърляне на данни от твърдия диск, за да ВЪТРЕШЕН външен твърд диск. XPC465 Дискове & сменяемите носители 1 3 Март 2009 06:46
Разделяне на твърдия диск redden137 Общи Софтуер Чат 13 28 Дек 2008 11:57
Разделяне на твърдия диск jaycrooks Дискове & сменяемите носители 3 22 Jan 2008 19:00
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc