manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Hardware > Drives & Izmjenjivi mediji

Register

Partitioning novi tvrdi disk

Reply

Thread Tools
Old 9. kolovoz 2008, 05:34
Novi član grupe

Default Partitioning novi tvrdi disk

Imam Installer moj novi hard disk i podjelu u 4 osnovna segmenta koristeći Windows disk manager. Dao sam prvi segment 12gb na kojoj se izvode reinstalirati Windows xp (ja ću koristiti svoj stari hard disk kao drugog prozora jednom je gore i trčanje u redu na novi HD). Sada sam tek pročitao na internetu da se Windows XP trebao imati do 25GB kao operativni segment.
Njegova 750GB disk tako da imam dosta prostora, ali sada imam particionirali se bojali da im 12gb nije dovoljno.

) treba ja ga iznova stvoriti particije i učiniti ga većim (nema podataka o hard disk još)
b) ili je 12gb više nego u redu?

Ako ja bi trebao veći će se raditi na spajanju prve dvije particije i tada ću biti u mogućnosti to stvoriti nov neki? Ili mogu samo stvoriti nove particije na nedodijeljeni prostor?
JA stvarno dont ištanje to kupiti Partition Magic kao ja licemjerje vidjeti ja osobno radili ovo opet neko vrijeme tako da prozori se!
Hvala svima koji mogu pomoći

Dave
Old 9. kolovoz 2008, 07:04
Administrator Group

Zašto potrebne su 4 particije?

My System: Hybr! D

Procesor (i):
AMD Turion 64 x2 TL-64 2.2GHz
Matične ploče:
HP nForce 560
RAM memorija:
2GB DDR2 PC2-5300
Grafička kartica (e):
Nvidia 7150M Onboard Integrirane
Sound Card:
5,1 Onboard Integrirane
Tvrdi disk (i):
250GB 5400RPM SATA300
Optički pogon (e):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Hlađenje:
Stock HP
Network / Internet:
10/100 NIC / 10MB Djevice Cable
Monitor (e):
17 "WXGA + BrightView HD Široki zaslon
Operacijski sustav (e):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 9. kolovoz 2008, 13:46
Donatorska Grupa

Da, kao što su Dave je rekao, zašto ja trebate 4? kao i za svoje pitanje, rekao bih da particija veća vjerojatno bih reći 30-40GB, jer imate dovoljno prostora, kao što ste i svibanj imati dovoljno prostora za OS.

My System: Prvo OC

Procesor (i):
Intel E2180@2.85
Matične ploče:
Gigabajt GA-P35-DS3L
RAM memorija:
2x1GB OCZ PC2-9200 žetelac CL5
Grafička kartica (e):
Gainward ATI 3850
Sound Card:
na brodu
Tvrdi disk (i):
7200,7 SEAGATE BARRACUDA 120GB
Optički pogon (e):
Hitachi DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Gusar VX450
Hlađenje:
AC Pro freezer7, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Network / Internet:
na brodu / navodno 10Meg djevičansko kabel
Monitor (e):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operacijski sustav (e):
XP Home
Old 10 kolovoz 2008, 14:49
Moderator / ica grupe

Jedna particija je pakao od puno lakše, vjeruj mi.

Ako morate je split za podatke i OS, XP napraviti onu o 150GB.

Ili samo iskoristiti svoj stari hard disk za OS, i držati ga u potpunosti odvojene.

My System: Eclipse

Procesor (i):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Matične ploče:
Asus P5Q Pro
RAM memorija:
OCZ 8GB 800Mhz
Grafička kartica (e):
Saphire Radeon 4850
Sound Card:
Onboard
Tvrdi disk (i):
Golema
Optički pogon (e):
Sony al cheapo jedan.
Case / PSU:
Antec trista
Hlađenje:
Arktik hladnjaci 7 Pro, 3 case obožavatelja.
Network / Internet:
Titan ADSL
Monitor (e):
Dual 19 "LCD
Operacijski sustav (e):
XP SP3
Old 11 kolovoz 2008, 01:55
Novi član grupe

Pročitao sam nekoliko stranica koje je particioniranja hard disk može učiniti za lakše defrag diska (zbog manje veličine) i lakše re-instalacije xp jer te jedini trebate kupiti reinstalirati OS ne sve svoje programe. Hmm ... sada ja dont znati. Ive je učinjeno sada tako mislim da je prekasno. Jedino što im je zabrinut što se os dio premale! Možda ponekad možete pročitati previše info web! haha! Ja sada imam jednu particiju za OS, jedan za video editing, jedan za plan kartoteka i jedan za sve ostalo (glazba i fotografija). Mislim, ako ja dont dobiti na s to ovako ću morati početi sve iznova! (molimo bogu, nadam se ne !!!!)
Hvala za odgovore
Old 11 kolovoz 2008, 02:19
Administrator Group

Nope, ako ne punu XP instalirati sve programe moraju se obavljati previše, drugu particiju ili ne.

Defraging je nešto učinjeno jednom u plavom mjesec i traje dok obzira na veličinu particije imate, pa je normalno nešto slijeva to učiniti preko noći ionako.

Također vrlo rijetko se particija idu loše, 99,9% vremena hard disk odlazi izvrnut to je mehanički i cijeli je izvještačen voziti, a ne pojedine particije.

Jedna particija je mnogo lakše upravljati i stvarno ne predstavlja nikakvu razliku na performanse ili pouzdanost.
Old 11 kolovoz 2008, 02:51
Moderator / ica grupe

Quote:
Originally Posted by Dave Hybrid View Post
Nope, ako ne punu XP instalirati sve programe moraju se obavljati previše, drugu particiju ili ne.

Defraging je nešto učinjeno jednom u plavom mjesec i traje dok obzira na veličinu particije imate, pa je normalno nešto slijeva to učiniti preko noći ionako.

Također vrlo rijetko se particija idu loše, 99,9% vremena hard disk odlazi izvrnut to je mehanički i cijeli je izvještačen voziti, a ne pojedine particije.

Jedna particija je mnogo lakše upravljati i stvarno ne predstavlja nikakvu razliku na performanse ili pouzdanost.
Što Dave rekao je apsolutno istinito.

Bez obzira na web lokacije koje ste pročitali da je možete reinstalirati XP bez gubitka plan očito nije imao pojma. Kada instalirate programe, svoju ne samo stvari u programe instalirane mape koja dobiva. Postoji mnogo promjena u registru, nova reg ključevi i sl.

Dovoljno je to učiniti odmah od početka i preuređuju pogon s jednim velikim particija.

Reply

Register

Bookmarks

Slične teme
Nit Temu Započeo Forum Odgovori Zadnji Post
PC navika Hard Drive Boot kad je priključeni na struju. Matična ploča tvrdog diska ili problem? nightstar CPU, Matične ploče i RAM 4 9. studeni 2009 10:30
Instaliranje sustava Windows i 500Gb SEAGATE particioniranje diska Kristijan Windows Operating Systems 1 9. lipnja 2009 04:02
Prijenos podataka s tvrdog diska na UNUTARNJI VANJSKI Hard Drive. XPC465 Drives & Izmjenjivi mediji 1 3. ožujak 2009 06:46
Particioniranje diska redden137 Općenito Software Chat 13 28. prosinac 2008 11:57
Particioniranje tvrdog diska jaycrooks Drives & Izmjenjivi mediji 3 22 siječanj 2008 19:00
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.