rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Removable Media Drives &

Register

Partycjonowanie nowego dysku twardego

Reply

Narzędzia wątku
Old 9 sierpnia 2008, 05:34
Nowe państwa grupy

Default Partycjonowanie nowego dysku twardego

Mam zainstalowany mój nowy dysk twardy i podzielony jest na 4 podstawowych segmentów za pomocą Menedżera dysków systemu Windows. Dałem 12gb pierwszego odcinka, na których można uruchomić ponownie zainstalować Windows XP (i będą korzystać ze starego dysku twardego jako drugi raz Windows jest uruchomiony i działa dobrze na nowym HD). Teraz mam tylko przeczytać w internecie, że Windows XP powinien mieć do 25GB jego segmentów działalności.
Jego 750GB dysk, więc mam sporo miejsca, ale teraz mam podzielony jest im obawiają się, że 12GB to za mało.

a) należy podział i uczynić go większe (brak danych na dysku twardym jeszcze)
b) lub 12GB więcej niż ok?

Jeśli i powinien je powiększyć będzie działać w celu połączenia pierwsze dwie partycje i wtedy będę mógł tworzyć nowe? Albo możesz jedynie tworzyć nowe partycje na nieprzydzielone miejsce?
I dont really want to buy Partition Magic, jak i cant see myself doing this again for a więc Windows jest to!
Dzięki osobom, które mogą pomóc

Dave
Old 9 sierpnia 2008, 07:04
Administrator Group

Dlaczego musisz 4 partycje?

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 9 sierpnia 2008, 13:46
Grupa dawcy

Tak, jak Dave powiedział, dlaczego trzeba 4? a jeśli chodzi o Twoje pytanie, chciałbym powiedzieć, partycja większych Prawdopodobnie powiedzieć 30-40GB, jak masz dużo miejsca, może równie dobrze mieć dużo miejsca na OS.

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 10 sierpnia 2008, 14:49
Moderator grupy

Jedna partycja jest cholernie dużo łatwiej, zaufaj mi.

Jeśli musisz podzielić ją do danych i systemu operacyjnego, należy XP jedna o 150GB.

Albo po prostu używać starego dysku twardego dla systemu operacyjnego i zachowują je całkowicie oddzielne.

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 11 sierpnia 2008, 01:55
Nowe państwa grupy

Czytałem kilka stron, które powiedział partycjonowania dysku twardego może ułatwi to defrag dysku (ze względu na mniejsze rozmiary) i łatwiejszy ponownej instalacji xp jak tylko konieczność ponownego zainstalowania systemu operacyjnego nie wszystkie programy. Hmm ... teraz ja dont znać. Ive done it now So I guess its too late. Tylko im martwi rzeczą jest po złożeniu os punkt za mały! Być może czasami można przeczytać zbyt wiele informacji internetowej! haha! Mam teraz jedną partycję dla systemu operacyjnego, jeden do edycji wideo, jeden dla plików programu i jeden dla całej reszty (muzyka i zdjęcia). Myślę, że jeśli ja dont dostać się na nią jak to będę musiał zacząć wszystko od nowa! (daj Boże, mam nadzieję, że !!!!)
Dzięki za odpowiedzi
Old 11 sierpnia 2008, 02:19
Administrator Group

Nie, jeśli nie pełni XP zainstalować wszystkie programy, które zostaną przeprowadzone także inną partycję lub nie.

Defraging coś zrobić raz od wielkiego dzwonu i zajmuje trochę czasu niezależnie od rozmiaru partycji masz, więc zwykle coś do zrobienia i tak z dnia na dzień.

Również bardzo rzadko partycji pójść źle, 99,9% czasu dysk pójdzie to mechaniczne i cały dysk ma wpływ, a nie poszczególnych partycji.

Jedna partycja jest znacznie łatwiejsza w obsłudze i naprawdę nie ma znaczenia do wydajności lub niezawodności.
Old 11 sierpnia 2008, 02:51
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by Dave Hybrid View Post
Nie, jeśli nie pełni XP zainstalować wszystkie programy, które zostaną przeprowadzone także inną partycję lub nie.

Defraging coś zrobić raz od wielkiego dzwonu i zajmuje trochę czasu niezależnie od rozmiaru partycji masz, więc zwykle coś do zrobienia i tak z dnia na dzień.

Również bardzo rzadko partycji pójść źle, 99,9% czasu dysk pójdzie to mechaniczne i cały dysk ma wpływ, a nie poszczególnych partycji.

Jedna partycja jest znacznie łatwiejsza w obsłudze i naprawdę nie ma znaczenia do wydajności lub niezawodności.
Co Dave powiedział, jest absolutną prawdą.

Niezależnie od miejsca przeczytać powiedział, że można zainstalować XP bez utraty programów oczywiście nie miał pojęcia. Po zainstalowaniu programu, jego nie tylko rzeczy w folderze Programy, że zostanie zainstalowany. Theres lots of zmian w rejestrze, nowe klucze reg itd.

Po prostu zrób to od samego początku i formatowanie dysku z jednym dużym partycji.

Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.