![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Mam zainstalowany mój nowy dysk twardy i podzielony jest na 4 podstawowych segmentów za pomocą Menedżera dysków systemu Windows. Dałem 12gb pierwszego odcinka, na których można uruchomić ponownie zainstalować Windows XP (i będą korzystać ze starego dysku twardego jako drugi raz Windows jest uruchomiony i działa dobrze na nowym HD). Teraz mam tylko przeczytać w internecie, że Windows XP powinien mieć do 25GB jego segmentów działalności. Jego 750GB dysk, więc mam sporo miejsca, ale teraz mam podzielony jest im obawiają się, że 12GB to za mało. a) należy podział i uczynić go większe (brak danych na dysku twardym jeszcze) b) lub 12GB więcej niż ok? Jeśli i powinien je powiększyć będzie działać w celu połączenia pierwsze dwie partycje i wtedy będę mógł tworzyć nowe? Albo możesz jedynie tworzyć nowe partycje na nieprzydzielone miejsce? I dont really want to buy Partition Magic, jak i cant see myself doing this again for a więc Windows jest to! Dzięki osobom, które mogą pomóc Dave |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Dlaczego musisz 4 partycje?
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Tak, jak Dave powiedział, dlaczego trzeba 4? a jeśli chodzi o Twoje pytanie, chciałbym powiedzieć, partycja większych Prawdopodobnie powiedzieć 30-40GB, jak masz dużo miejsca, może równie dobrze mieć dużo miejsca na OS.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jedna partycja jest cholernie dużo łatwiej, zaufaj mi. Jeśli musisz podzielić ją do danych i systemu operacyjnego, należy XP jedna o 150GB. Albo po prostu używać starego dysku twardego dla systemu operacyjnego i zachowują je całkowicie oddzielne.
|
| |||
| |||
| Czytałem kilka stron, które powiedział partycjonowania dysku twardego może ułatwi to defrag dysku (ze względu na mniejsze rozmiary) i łatwiejszy ponownej instalacji xp jak tylko konieczność ponownego zainstalowania systemu operacyjnego nie wszystkie programy. Hmm ... teraz ja dont znać. Ive done it now So I guess its too late. Tylko im martwi rzeczą jest po złożeniu os punkt za mały! Być może czasami można przeczytać zbyt wiele informacji internetowej! haha! Mam teraz jedną partycję dla systemu operacyjnego, jeden do edycji wideo, jeden dla plików programu i jeden dla całej reszty (muzyka i zdjęcia). Myślę, że jeśli ja dont dostać się na nią jak to będę musiał zacząć wszystko od nowa! (daj Boże, mam nadzieję, że !!!!) Dzięki za odpowiedzi |
|
| |||
| |||
| Nie, jeśli nie pełni XP zainstalować wszystkie programy, które zostaną przeprowadzone także inną partycję lub nie. Defraging coś zrobić raz od wielkiego dzwonu i zajmuje trochę czasu niezależnie od rozmiaru partycji masz, więc zwykle coś do zrobienia i tak z dnia na dzień. Również bardzo rzadko partycji pójść źle, 99,9% czasu dysk pójdzie to mechaniczne i cały dysk ma wpływ, a nie poszczególnych partycji. Jedna partycja jest znacznie łatwiejsza w obsłudze i naprawdę nie ma znaczenia do wydajności lub niezawodności. |
|
| |||
| |||
| Cytat:
Niezależnie od miejsca przeczytać powiedział, że można zainstalować XP bez utraty programów oczywiście nie miał pojęcia. Po zainstalowaniu programu, jego nie tylko rzeczy w folderze Programy, że zostanie zainstalowany. Theres lots of zmian w rejestrze, nowe klucze reg itd. Po prostu zrób to od samego początku i formatowanie dysku z jednym dużym partycji.
__________________ serverguy |