menšie majetkové --

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Počítačový hardware > Drives & Removable Media

Register

Porciovanie nového pevného disku

Reply

Thread Tools
Old 9.srpna 2008, 05:34
Nový člen skupiny

Default Porciovanie nového pevného disku

Nainstaloval som môj nový pevný disk a je rozdelený do 4 základných segmentov pomocou windows disk manager. Dal som v prvom segmente 12GB pre prevádzku preinštalovať windows xp (aj bude používať svoj starý pevný disk ako druhý po oknách sa rozbehne v poriadku na nové HD). Teraz som si prečítal na internete, že windows XP by mala mať až 25GB ako jeho prevádzkovú časť.
Jeho 750gb disk, takže mám dosť priestoru, ale teraz mám rozdelený sa obáva, že im 12GB nestačí.

a) bych to rozdelenia a urobiť z neho väčší (žiadne dáta na pevnom disku zatiaľ)
b) alebo 12 GB je viac ako v poriadku?

Ak by som mal robiť to väčší to bude fungovať zlúčiť prvé dve priečky a potom budem môcť vytvoriť nový? Alebo môžete len vytvoriť nové oddiely na voľnom priestore?
I dont naozaj chcete kúpiť Partition Magic ako prevýšenia Vidím seba robí to zase na chvíľu, takže okna to je!
Vďaka tomu, že niekto môže pomôcť

Dave
Old 9.srpna 2008, 07:04
Administrátor Skupina

Prečo potrebujete 4 oddiely?

Môj systém: Hybr! D

Processor (s):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Základná doska:
HP nForce 560
Pamäť RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Grafické karty (s):
Nvidia 7150 Palubný integrovanej
Zvuková karta:
5.1 Palubný integrovanej
Pevný disk (y):
250gigabajt 5400ot./min SATA300
Optická mechanika (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Sklad HP
Chladenie:
Sklad HP
Sieť / Internet:
10/100 Nič / 10MB Panny Satelit
Monitor (s):
17 "WXGA + HD BrightView širokouhlý
Operačný systém (y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 9.srpna 2008, 13:46
Darcu Skupina

Áno, rovnako ako Dave povedal, prečo potrebujete 4? a pokiaľ ide o vašu otázku, povedal by som, aby oddiel väčšiu by som asi povedať, 30 - 40 gigabajty, ako máte dostatok priestoru, môžete tiež mať dosť miesta pre OS.

Môj systém: Prvé OC

Processor (s):
Intel E2180@2.85
Základná doska:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamäť RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 žnec CL5
Grafické karty (s):
Gainward ATI 3850
Zvuková karta:
na palube
Pevný disk (y):
Seagate Barracuda 7200.7 120gigabajt
Optická mechanika (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chladenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieť / Internet:
na palube / údajne 10Meg panna kábel
Monitor (s):
ViewSonic Vx922; ViewSonic VE702m
Operačný systém (y):
XP Home
Old 10 augusta 2008, 14:49
Moderátor skupiny

Jedného oddielu, je sakra veľa jednoduchšie, verte mi.

Ak musíte ju rozdeliť na údaje a OS, XP, aby jedna o 150gigabajt

Alebo môžeš použiť svoj starý pevný disk pre OS, a udržať ju úplne oddelené.

Môj systém: Eclipse

Processor (s):
Intel c2d E7200 OC'd @ 3.6GHz
Základná doska:
Asus P5Q Pro
Pamäť RAM:
OCZ 8gigabajt 800MHz
Grafické karty (s):
Saphire Radeon 4850
Zvuková karta:
Palubný
Pevný disk (y):
Prevažná
Optická mechanika (s):
Sony al cheap jedna.
Case / PSU:
Antec tri sta
Chladenie:
Arctic Cooler 7 Pro, 3 prípadu fanúšikov.
Sieť / Internet:
Titan ADSL
Monitor (s):
Duální 19 "LCD
Operačný systém (y):
XP SP3
Old 11 augusta 2008, 01:55
Nový člen skupiny

Čítal som niekoľko lokalít, ktoré hovorí rozdelenie disku môže pre ľahšie disk defrag (kvôli menšej veľkosti) a ľahší re-inštalácia xp, ako len budete potrebovať preinštalovať OS nie všetky programy. Hmm ... teraz já dont vŘdŘt. Ive robí teraz tak, myslím jeho príliš neskoro. Jediná vec, starosť im asi má z os oddiel príliš malý! Možno niekedy si môžete prečítať príliš web info! haha! Teraz mám jednu oblasť pre OS, jeden pre strih videa, jeden pre programové súbory a jeden pre všetky ostatné (hudba a fotografie). Myslím, že keď aj dont sa do toho takhle budem musieť začať znova! (prosím, Bože, já dúfam, že nie !!!!)
Vďaka za odpovede
Old 11 augusta 2008, 02:19
Administrátor Skupina

Nie, ak si plnú XP nainštalovať všetky programy, ktoré je potrebné urobiť taky, iný oddiel, alebo nie.

Defraging je niečo vykonať raz za uhorský rok, a chvíľu trvá, bez ohľadu na veľkosť oddielu máte, tak je zvyčajne niečo zostáva cez noc rovnako.

Takisto veľmi zriedkavo sa oddiely pokaziť, 99,9% času pokazí pevný disk, je mechanické a celá cesta je ovplyvnená, nie s jednotlivými oddielmi.

Jedného oddielu, je oveľa ľahšie riadenie a naozaj nezáleží na výkonu a spoľahlivosti.
Old 11 augusta 2008, 02:51
Moderátor skupiny

Citácia:
Pôvodne Poslal Dave Hybridné View Post
Nie, ak si plnú XP nainštalovať všetky programy, ktoré je potrebné urobiť taky, iný oddiel, alebo nie.

Defraging je niečo vykonať raz za uhorský rok, a chvíľu trvá, bez ohľadu na veľkosť oddielu máte, tak je zvyčajne niečo zostáva cez noc rovnako.

Takisto veľmi zriedkavo sa oddiely pokaziť, 99,9% času pokazí pevný disk, je mechanické a celá cesta je ovplyvnená, nie s jednotlivými oddielmi.

Jedného oddielu, je oveľa ľahšie riadenie a naozaj nezáleží na výkonu a spoľahlivosti.
Dave, čo povedal, je úplná pravda.

Či už budete čítať stránky, ktoré povedal, môžete preinštalovať XP, bez toho by stratili programy zrejme nemal potuchy. Pri inštalácii programov, a to nielen jeho výroky v programoch zložku, ktorá sa inštaluje. There veľa zmien v registri, nový reg kľúče atď

Jednoducho to urob hneď od začiatku a znova formátovať disk s jednej veliké.

Reply

Register

Záložky

Podobné témy
Nitka Thread Odľahčenú Fórum Odpovede Posledný príspevok
PC zvyknutý Zavádzacia keď Pevný disk je pripojený In. Základná doska alebo pevný disk Problém? nightstar Procesory, základné dosky & RAM 4 9.listopadu 2009 10:30
Inštalácia Windows a delenie 500Gb Seagate pevný disk Kristijan Operačné systémy Windows 1 9. jún 2009 04:02
Prenos dát z interný pevný disk do externého pevného disku. XPC465 Drives & Removable Media 1 3. marca 2009 06:46
Rozdelení disku redden137 Všeobecné Software Chat 13 28. decembra 2008 11:57
Rozdelenie pevného disku jaycrooks Drives & Removable Media 3 22. januára 2008 19:00
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.