мањи капитал --

Magazine
Go Back   Цомпутер сока > Цомпутер Хардуаре > Дривес & Измјењиви медији

Register

Партитионинг нови тврди диск

Reply

Тхреад Тоолс
Old 9. Јул 2008, 05:34
Нови члан групе

Default Партитионинг нови тврди диск

Инсталирао сам нови хард диск и подељена је у 4 основне сегменте помоћу диск менаџера прозора. Дао сам први сегмент 12гб на којој се приказују поново инсталирати Уиндоус КСП (ја ћу користити мој стари хард диск, као друго када је до прозора и ради ок на ХД). Сада имам само читати на интернету који Уиндоус КСП-треба да имају и до 25гб као оперативни сегменту.
Његова 750ГБ диск па имам довољно простора, али сада имам подељена је за ћаскање забринути да 12гб није довољно.

) треба да га репартитион и чине га већим (али нема података на хард диску)
б) или је 12гб висе него ОК?

Да ли треба да буде већа ће се радити на обједињавање прве две партиције и онда ћу моћи да направим нови? Или можете само креирати нове партиције на недодељени простор?
ЈА стварно донт оскудица за куповину Партитион Магиц као и цант види себе радим ово поново па прозоре, док је то!
Хвала свима који могу да помогну

Даве
Old 9. Јул 2008, 07:04
Администратор Гроуп

Зашто вам треба 4 партиције?

Мы Сыстем: Хыбр! Д

Процесор (и):
АМД Турион 64 кс2 ТЛ-64 2.2ГХз
Матичне плоче:
ХП нФорце 560
РАМ меморија:
2ГБ ДДР2 ПЦ2-5300
Графичка картица (е):
НВИДИА 7150М Онбоард Интегрисани
Соунд Цард:
5,1 Онбоард Интегрисани
Тврди диск (и):
250ГБ 5400РПМ САТА300
Оптички погон (е):
18кс ЦД / ДВДРУ ДЛ-АТА
Цасе / псу:
Стоцк ХП
Хлађење:
Стоцк ХП
Нетуорк / Интернет:
10/100 НИЦ / 10МБ Девице Цабле
Монитор (е):
17 "УКСГА + БригхтВиеу ХД Широки екран
Оперативни систем (е):
Уиндоус 7 Коначан 32Бит
Old 9. Јул 2008, 13:46
Донаторска Група

Да, као што је Дејв рекао, зашто треба 4? као и за ваше питање, рекао бих да партицију већу вероватно бих рекао 30-40ГБ, јер имате довољно простора, као што сте можда и имати доста простора за оперативни систем.

Мы Сыстем: Прво ОЦ

Процесор (и):
Интел Е2180@2.85
Матичне плоче:
Гигабајт ГА-П35-ДС3Л
РАМ меморија:
2кс1ГБ ОЦЗ ПЦ2-9200 жетелац ЦЛ5
Графичка картица (е):
Гаинуард АТИ 3850
Соунд Цард:
на броду
Тврди диск (и):
7200,7 СЕАГАТЕ БАРРАЦУДА 120ГБ
Оптички погон (е):
Хитацхи ДВД-РОМ ГД-2500
Цасе / псу:
Гусар ВКС450
Хлађење:
АЦ Про фреезер7, 2кс80мм, 1кс90мм, 1кс120мм
Нетуорк / Интернет:
на броду / наводно 10Мег Девичанска кабл
Монитор (е):
Виеусониц Вкс922; Виеусониц ВЕ702м
Оперативни систем (е):
КСП Хоме
Old 10. Јун 2008, 14:49
Модератор / ица групе

Једна партиција је пакао много лакше, веруј ми.

Ако морате да га поделити података и ОС, да један о КСП-150ГБ.

Или једноставно користите свој стари хард диск за оперативни систем, и држите је потпуно одвојен.

Мы Сыстем: Ецлипсе

Процесор (и):
Интел Ц2Д Е7200 ОЦ'д @ 3.6Гхз
Матичне плоче:
Асус П5К Про
РАМ меморија:
ОЦЗ 8ГБ 800Мхз
Графичка картица (е):
Сапхире Радеон 4850
Соунд Цард:
Онбоард
Тврди диск (и):
Голема
Оптички погон (е):
Соны ал Цхеап један.
Цасе / псу:
Антец триста
Хлађење:
Арктик фрижидери 7 Про, 3 цасе обожаватеља.
Нетуорк / Интернет:
Титан АДСЛ
Монитор (е):
Дуал 19 "ЛЦД
Оперативни систем (е):
КСП СП3
Old 11. Јун 2008, 01:55
Нови члан групе

Прочитао сам неколико сајтова које је партиција хард диск може да ради лакше диск дефраг (због мање величине) и лакше поновно инсталације КСП јер је потребно само да поново инсталирате оперативни систем не све програме. Хмм ... сада ја донт знати. Лепи то ради сада тако мислим је касно. Једино ИМ забринут је што се ОС секцији премала! Можда понекад можете прочитати превише информација о интернет! хаха! Имам једну партицију за ОС, један за видео едитовање, један за програмске датотеке и један за све остало (музика и фотографије). Мислим, ако ја донт сести са њим овако ћу морати почети изнова! (молимо богу, надам се не !!!!)
Хвала за одговоре
Old 11. Јун 2008, 02:19
Администратор Гроуп

Нопе, ако не пуну КСП-инсталирате све програме мора да се уради превише, другу партицију или не.

Дефрагинг је нешто урадити када у Блуе Моон и траје док год имате величине партиција, тако да се обично оставља нешто преко ноћи урадити ионако.

Такође, веома ретко да партиције иду лоше, а 99,9% од времена хард диск наопако то је механички и цео диск је под утицајем, а не појединачне партиције.

Једна партиција је много лакше да управља и заиста нема разлике у погледу перформанси или поузданости.
Old 11. Јун 2008, 02:51
Модератор / ица групе

Куоте:
Оригиналлы Постед бы Даве Хыбрид View Post
Нопе, ако не пуну КСП-инсталирате све програме мора да се уради превише, другу партицију или не.

Дефрагинг је нешто урадити када у Блуе Моон и траје док год имате величине партиција, тако да се обично оставља нешто преко ноћи урадити ионако.

Такође, веома ретко да партиције иду лоше, а 99,9% од времена хард диск наопако то је механички и цео диск је под утицајем, а не појединачне партиције.

Једна партиција је много лакше да управља и заиста нема разлике у погледу перформанси или поузданости.
Шта је Дејв рекао је апсолутно тачно.

Без обзира на сајтовима читате да је можете поново инсталирати КСП без губитка програма очигледно није имао појма. Када инсталирате програме, не само своје ствари у програмима фолдер који добија инсталиран. Тхереса пуно промена регистра, нових рег тастера итд

Само урадите то одмах од почетка и поново диск са једну велику партицију.

Reply

Register

Боокмаркс

Сличне теме
Нит Тему започео Форум Одговори Задњи Пост
ПЦ навика Хард Дриве Боот кад је прикључени на струју. Матична плоча врстог диска или проблем? нигхтстар ЦПУ, Матичне плоче и РАМ 4 9. новембар 2009 10:30
Инсталирање система Уиндоус и 500ГБ СЕАГАТЕ партиционирање диска диска Кристијан Уиндоус Оператинг Сыстемс 1 9. јуна 2009 04:02
Пренос података са врстог диска на УНУТРАШЊЕ ВАУСКИ Хард Дриве. КСПЦ465 Дривес & Измјењиви медији 1 3 март 2009 06:46
Партиционирање диска диска редден137 Уопштено Софтуаре Цхат 13 28 децембар 2008 11:57
Партиционирање диска врстог диска јаыцроокс Дривес & Измјењиви медији 3 22 јануар 2008 19:00
Тхреад Тоолс

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Цопыригхт © 2006 - 2009 Цомпутер сока.

Поуеред бы вБуллетин ® Цопыригхт © 2000 - 2009 Јелсофт Ентерприсес Лтд СЕО бы вБСЕО © 2009, Цраулабилиты, Инц