rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Removable Media Drives &

Register

Gumowe rękawice kuchenne i dysk twardy.

Reply

Narzędzia wątku
Old 12 listopada 2007, 02:43
Członek grupy

Default Gumowe rękawice kuchenne i dysk twardy.

Teraz mam swoje uwagi. I'm zainstalowaniu nowego dysku twardego do mojego laptopa i czytałem wszystkie obawy o noszenie specjalnego zespołu nadgarstka i uziemień się do rdzenia ziemi przed mucking temat z PC zawartości. Czy to nie jest tylko feesible nosić cienkie napięty montażu parę różowe gumowe rękawice kuchenne, na pewno nie będzie statyczna opłaty przechodzą mnie do komponentów przy użyciu tej metody. Am I są głupi, ale jeśli mam, ale wydaje się logiczne, dla mnie!
Old 12 listopada 2007, 02:52
Grupa dawcy

Eh, myślę, gumy mogą nosić zbyt statyczne opłat.

Tak długo, jak siedzieć w pobliżu uziemionego trochę metalu i dotykać go regularnie, nie shuffle swoje FERET zbytnio na dywan i nie whip się z futra kotów powinno być w porządku!
Old 12 listopada 2007, 03:06
Członek grupy

O nie, Drrrr, dzięki za porady. I've just miał wizje mnie dzieci tarcie ich balonów na mojej klatce piersiowej i trzymać je na suficie, mega statyczny, boga czuję głupi, przepraszam. I'll get mój płaszcz i statyczne nadgarstek band!
Old 12 listopada 2007, 03:15
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by tjpearson View Post
O nie, Drrrr, dzięki za porady. I've just miał wizje mnie dzieci tarcie ich balonów na mojej klatce piersiowej i trzymać je na suficie, mega statyczny, boga czuję głupi, przepraszam. I'll get mój płaszcz i statyczne nadgarstek band!
"Mmmm!" Siedzi tam w gumowe rękawice, mówi "Zobaczmy teraz" i Rubs ręce wełnisty pulower przed osiągnięciem dla metali przypadku HDD ...
Old 12 listopada 2007, 03:23
Członek grupy

OK, OK, wystarczy czuć się źle, ponieważ moja żona is.Just myślenia krzycząc "co było bang", ja ze mną na różowe rękawice i palenie w laptopie przede mną, albo utkniesz do sufitu.
Old 12 listopada 2007, 08:12
Grupa dawcy

Nasz pies biegł po prostu byłem w laughing so much.
Old 12 listopada 2007, 08:29
Członek grupy

Come on następnie Mike0001, wszelkich informacji na temat dysku twardego mogę umieścić w moim Compaq Presario R3000, to znaczy może być dowolny 3rd party twardy, że mogę kupić od MicroDirect lub skanowania. Czy jest coś Byłbym poszukujemy.
Old 12 listopada 2007, 09:07
Grupa dawcy

Kupiłem do mojego laptopa 160GB (Seagate myślę), ale to tylko parę lat. Starszy Dell nie uznają dysk prawda rozmiar, to jest problem. Był zadowolony z szybkiego Hitachi 60GB dysk though.

Starszy BIOS nie są do dużych HDDs.

Kupiłem od Dabs.

Co masz teraz?
Old 12 listopada 2007, 09:26
Członek grupy

Nie mam pojęcia, bałam się go otworzyć, aż I've got wymiana dysku na rękę. Laptop jest 4 roku życia, £ 1500 nowych, ale jestem pewien, że wypłacona w sprzeczności. Jest to Compaq Presario R3000, uruchomić XP i zewnętrznej Maxtor 300 GB. Problem polega na tym, że jestem pewien dysk jest goosed jak to działa tylko do surfingu i lekkich korzystać tylko, jeśli Push następnie rozpocząć problemów. Samo diognostic badania pokazują złe sektory. Decided for £ 40ish może również stworzyć nowy dysk i jestem z zaniechaniem Microsoft decission zainstalować i używać tylko "ubuntu" jako systemu operacyjnego. I głównie używać laptopa do photograhy. Wystarczy zainteresowanych I'm nowe otwarcie te rzeczy i to, co jest jak kompatybilność. Pomyślałem o'80GB Western Digital 2,5 cala 5400 Scorpio 8MB cache ATA100 "dostępne Micro Direct, opierają się one w mojej części kraju oraz w razie jakichkolwiek problemów to byłoby łatwe do wymiany.
Old 12 listopada 2007, 14:11
Grupa dawcy

To brzmi dobrze. Czy wiesz, gdzie jest HDD na ten model? W niektórych można usunąć śrubę i pociągnij ją w jej caddy, ale na inne trzeba szukać wewnątrz na klawiaturze. Ani jest trudne, ale musisz oglądać te malutkie wkręty, że nalegał na pingowanie w całym pokoju! Pacjent powinien mieć możliwość pobrania workshop manual taniej. Ta witryna

http://www.electronicmanuals.co.uk/?...FQhCMAod9kNfzA

przewiduje ich przy niskich kosztach.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.