![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Teraz mam swoje uwagi. I'm zainstalowaniu nowego dysku twardego do mojego laptopa i czytałem wszystkie obawy o noszenie specjalnego zespołu nadgarstka i uziemień się do rdzenia ziemi przed mucking temat z PC zawartości. Czy to nie jest tylko feesible nosić cienkie napięty montażu parę różowe gumowe rękawice kuchenne, na pewno nie będzie statyczna opłaty przechodzą mnie do komponentów przy użyciu tej metody. Am I są głupi, ale jeśli mam, ale wydaje się logiczne, dla mnie! |
|
| |||
| |||
| Eh, myślę, gumy mogą nosić zbyt statyczne opłat. Tak długo, jak siedzieć w pobliżu uziemionego trochę metalu i dotykać go regularnie, nie shuffle swoje FERET zbytnio na dywan i nie whip się z futra kotów powinno być w porządku! |
|
| |||
| |||
| O nie, Drrrr, dzięki za porady. I've just miał wizje mnie dzieci tarcie ich balonów na mojej klatce piersiowej i trzymać je na suficie, mega statyczny, boga czuję głupi, przepraszam. I'll get mój płaszcz i statyczne nadgarstek band! |
|
| |||
| |||
| "Mmmm!" Siedzi tam w gumowe rękawice, mówi "Zobaczmy teraz" i Rubs ręce wełnisty pulower przed osiągnięciem dla metali przypadku HDD ... |
|
| |||
| |||
| OK, OK, wystarczy czuć się źle, ponieważ moja żona is.Just myślenia krzycząc "co było bang", ja ze mną na różowe rękawice i palenie w laptopie przede mną, albo utkniesz do sufitu. |
|
| |||
| |||
| Nasz pies biegł po prostu byłem w laughing so much. |
|
| |||
| |||
| Come on następnie Mike0001, wszelkich informacji na temat dysku twardego mogę umieścić w moim Compaq Presario R3000, to znaczy może być dowolny 3rd party twardy, że mogę kupić od MicroDirect lub skanowania. Czy jest coś Byłbym poszukujemy. |
|
| |||
| |||
| Kupiłem do mojego laptopa 160GB (Seagate myślę), ale to tylko parę lat. Starszy Dell nie uznają dysk prawda rozmiar, to jest problem. Był zadowolony z szybkiego Hitachi 60GB dysk though. Starszy BIOS nie są do dużych HDDs. Kupiłem od Dabs. Co masz teraz? |
|
| |||
| |||
| Nie mam pojęcia, bałam się go otworzyć, aż I've got wymiana dysku na rękę. Laptop jest 4 roku życia, £ 1500 nowych, ale jestem pewien, że wypłacona w sprzeczności. Jest to Compaq Presario R3000, uruchomić XP i zewnętrznej Maxtor 300 GB. Problem polega na tym, że jestem pewien dysk jest goosed jak to działa tylko do surfingu i lekkich korzystać tylko, jeśli Push następnie rozpocząć problemów. Samo diognostic badania pokazują złe sektory. Decided for £ 40ish może również stworzyć nowy dysk i jestem z zaniechaniem Microsoft decission zainstalować i używać tylko "ubuntu" jako systemu operacyjnego. I głównie używać laptopa do photograhy. Wystarczy zainteresowanych I'm nowe otwarcie te rzeczy i to, co jest jak kompatybilność. Pomyślałem o'80GB Western Digital 2,5 cala 5400 Scorpio 8MB cache ATA100 "dostępne Micro Direct, opierają się one w mojej części kraju oraz w razie jakichkolwiek problemów to byłoby łatwe do wymiany. |
|
| |||
| |||
| To brzmi dobrze. Czy wiesz, gdzie jest HDD na ten model? W niektórych można usunąć śrubę i pociągnij ją w jej caddy, ale na inne trzeba szukać wewnątrz na klawiaturze. Ani jest trudne, ale musisz oglądać te malutkie wkręty, że nalegał na pingowanie w całym pokoju! Pacjent powinien mieć możliwość pobrania workshop manual taniej. Ta witryna http://www.electronicmanuals.co.uk/?...FQhCMAod9kNfzA przewiduje ich przy niskich kosztach. |