rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Removable Media Drives &

Register

Secondary Drive wont pracy, ale prace przy jego kapitan dysku

Reply

Narzędzia wątku
Old 16 maja 2008, 18:41
Członek grupy

Mam dysk wtórnego, gdzie wszyscy się na mojej muzyki i filmów oraz ect.. Ale to nie działa, gdy i załadowanie systemu Linux lub Windows. I poszedł do Disk Utility rzeczą w Linuksie i mówi to jest dysk o nazwie Dane dysku. (Thats nazwa dysku). Więc wiem twardy dysk pracuje. ale doesnt pojawiają się w domu folderu i otworzyć i cant niczego w nim nie można uzyskać do niego dostęp. to samo z oknami. i włączony do moich drutów mój dysk D (Data Disk) głównym dysku master. i uruchomić go do mojej starej partycji mandriva na to, pracował dobrze. tak, coś musi być źle w opcji z dyskiem. Co mogę zrobić 2 naprawić
Old 17. maja 2008, 07:06
Grupa dawcy

Pan zmienić skoczków na to, aby pokazać, że jest ona Slave dysku zamiast na dysku master?
Chciałbym powiedzieć o dźwięku postu, którego nie udało Ci się. Należy upewnić się, to zrobił inaczej nie będzie działać jako slave. :)

My System: hAvAAck Build 3

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo E6750@2.67GHz
Płyta główna:
Asus P5N-E
Pamięć RAM:
GSkill 4GB DDR2
Karta graficzna (y):
Nvidia EVGA e-GeForce 8600GT
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Samsung 500GB @ 7200rpm
Optical Drive (s):
Martwy
Case / PSU:
Typowa sprawa, Generic PSU
Chłodzenie:
Zalman 92mm
Sieć / Internet:
na pokładzie
Monitor (y):
Dell 2408WFP Ultrasharp 2048 24 "
Operating System (-y):
MS Vista ult, Ubuntu 7,10 64-Bit
Old 17. maja 2008, 07:43
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by hAvAAck View Post
Pan zmienić skoczków na to, aby pokazać, że jest ona Slave dysku zamiast na dysku master?
Chciałbym powiedzieć o dźwięku postu, którego nie udało Ci się. Należy upewnić się, to zrobił inaczej nie będzie działać jako slave. :)

początkowo miałem nic nie zmieniła. napęd tylko randomlly popsuło. ale gdy chciałem sprawdzić, czy to mój dysk wtórnym będzie rozruchu, zrobiłem to mój podstawowy dysk kapitana, że tylko ona będzie działać i wykupił mój pierwszy dysk.
Old 17. maja 2008, 07:51
Grupa dawcy

I don't think I understand następnie.
Jakie są ustawienia zworki?
Old 17. maja 2008, 08:04
Członek grupy

im gonna zrobić zdjęcie jego
Old 17. maja 2008, 08:08
Grupa dawcy

jaki jest model z dysków twardych? Użytkownik (lub I) można znaleźć w Internecie na wykresie skoczka konfiguracji mistrzów vs Slave, a następnie możesz przenieść skoczków, ile potrzeba, aby zapewnić, że jest ustawiona poprawnie.
Old 17. maja 2008, 08:24
Członek grupy

http://img130.imageshack.us/my.php?i...4062355sm0.jpg
To jest pic mojego starego komputera. wygląda podobnie jak ten, ale nie jest to, że czerwony drut z drugiej strony, jak również dysk twardy. że inne dysków twardych bez hte czerwone drutu, jest nie działa, teraz jest tu czytać drutu ..

Pamiętam, moja harddrives pracował perfekcyjnie, to tylko randomlly popsuło.
Old 17. maja 2008, 08:29
Grupa dawcy

Oba dyski mają dwa wtyki w nich? Jeden z PSU i jeden do Mobo?
Co się stało tuż przed jej przestały działać poprawnie?
W błyszczące złote szpilki w hotelu, gdzie są skoczków będzie zlokalizowany, BTW.
Old 17. maja 2008, 08:43
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by hAvAAck View Post
Oba dyski mają dwa wtyki w nich? Jeden z PSU i jeden do Mobo?
Co się stało tuż przed jej przestały działać poprawnie?
W błyszczące złote szpilki w hotelu, gdzie są skoczków będzie zlokalizowany, BTW.

Tak, jak podłączony. i tak wiem o shiney złote szpilki .... I dunno. i ponownie uruchomić Linuksa na moim komputerze, mój isnt tapeta tam. Staram się go znaleźć i ja cantomat znaleźć moje dane na dysku (nazwa dysku)
Old 17. maja 2008, 08:47
Grupa dawcy

i powiedział pan, okna nie widzieć? Musisz prawdopodobnie ponownie w linux.
Inną możliwością jest, że dysk twardy będzie źle, to jest podejmowania żadnych dźwięków?
Również jeżeli zworki są ustawione prawidłowo, Slave prawdopodobnie nie działać prawidłowo jako kapitan, jak powiedział pan to zrobił.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.