rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Removable Media Drives &

Register

Ostrzeżenie SMART! Dysk twardy awarii bezpośrednie

Reply

Narzędzia wątku
Old 6 stycznia 2008, 19:03
Nowe państwa grupy

Zakup nowych Seagate zewnętrzny dysk twardy z funkcją automatycznego tworzenia kopii zapasowych. Kopia zapasowa laptop i desktop. Miał liczne plików (zdjęć), które nie kopiować z pulpitu. Jest to partioned dysk twardy. Na ponownego rozruchu, otrzymał to ostrzeżenie. "Natychmiast kopii danych i zamień dysk twardy. Niepowodzenie może być nieuchronne." Można naciśnij klawisz F1, aby kontynuować.

Mam kopię zapasową danych i wszystko co możliwe. Został on prawie dwa tygodnie od tego miejsca. Naciskając F1 system działa normalnie. Pytanie: Czy jest to considence że wystąpił durning kopii zapasowej? Pana zdaniem, czy uważasz, że to ostrzeżenie, czy też jest ostrzeżeniem w błąd? Twoje uwagi i sugestie zostaną docenione ..

SideWinder
Old 6 stycznia 2008, 20:48
Grupa dawcy

Uruchom narzędzie SMART startu systemu BIOS, aby sprawdzić, czy był to błąd. Dowiesz się tego potem.

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 +620 W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 7 stycznia 2008, 16:05
Nowe państwa grupy

Thanks for your response. Dodatkowe informacje są potrzebne. Skąd SMART narzędzia zamieszkują, dysk twardy, BIOS itd.? Jesteś wskazane, aby uruchomić narzędzie SMART poza BIOS. Nie masz pewności, co dokładnie oznacza chyba po prostu włączyć SMART Utility (z systemem operacyjnym), a następnie polecenie Uruchom. Przepraszamy za nie wiedząc więcej o SMART użyteczność. Dodatkowa pomoc z pewnością docenią.

SideWinder
Old 7 stycznia 2008, 16:08
Grupa dawcy

Mam ten błąd i miał na celu zastąpienie dysku twardego, ale może ktoś wytłumaczyć co inteligentnego narzędzia i inteligentne błędy i co one oznaczają

My System: Cewy to zastanawiam Macine

Procesor (y):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Płyta główna:
asus p5q deluxe
Pamięć RAM:
4 gig 1066MHz OCZ SLI
Karta graficzna (y):
nvidia 8800 ultra evga ko
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
750 kabriolet Seagate, 32meg Wikisłowniku
Optical Drive (s):
3 ASUS DVD pisarzy, LightScribe
Case / PSU:
Lian-li armoursuite PC-P60
Chłodzenie:
tuniq wieży
Sieć / Internet:
podwójne porty Gigabit LAN
Monitor (y):
24 "Dell 2408wfp
Operating System (-y):
winfail Vista 64 | Ubuntu / Arch Linux
Old 7 stycznia 2008, 16:18
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by SideWinder View Post
Thanks for your response. Dodatkowe informacje są potrzebne. Skąd SMART narzędzia zamieszkują, dysk twardy, BIOS itd.? Jesteś wskazane, aby uruchomić narzędzie SMART poza BIOS. Nie masz pewności, co dokładnie oznacza chyba po prostu włączyć SMART Utility (z systemem operacyjnym), a następnie polecenie Uruchom. Przepraszamy za nie wiedząc więcej o SMART użyteczność. Dodatkowa pomoc z pewnością docenią.

SideWinder
Nie - mam na myśli wewnątrz BIOS. Na płytach głównych I've pracował z, to zwykle subheader w menu BIOS. Uaktywnij go stamtąd.
Old 13 stycznia 2008, 04:05
Członek grupy

SMART zasadniczo prowadzi diagnostycznych na dysków twardych podczas startu i możemy powiedzieć z góry, jeśli dysk jest ok, w Twoim przypadku wykrył problem i powiedział do zastąpienia dysku twardym.

Nawet jeśli nic się nie zdarzyło się jeszcze, zaufaj mi to. I wouldn't ryzyka przy użyciu dysku dłużej, będę ją zastąpić ASAP.
Old 13 stycznia 2008, 19:04
Nowe państwa grupy

Dzięki, mam przyjść do tego samego wniosku. Mam już nabyć nowy dysk twardy, ale nie miałaś mieli okazję do zainstalowania.

I zostały rozpatrzone wiele innych pytań takich jak: Czy moja kopia Windows XP pracy z nowym 320Gb dysk twardy,

Czy system Windows automatycznie przypisuje nowy dysk desiginations na nowy dysk twardy i powiązane dysku i zewnętrznych dyskach,

Jeśli mogę używać mojego zewnętrznych kopii zapasowej dysku twardym w celu przywrócenia danych na nowy dysk twardy, biorąc pod uwagę fakt, że dane z kopii zapasowej dysku partioned,

Jeżeli nie było żadnych programów, aby zapisać na istniejącym dysku twardym (wadliwy dysk, ale nadal działa), który wszedł zainstalowane na komputerze (dysk nie jest dostępny).

Jak widać jestem tylko pełnym pytania. Jeśli masz jakiekolwiek odpowiedzi I would appreciate.

SideWinder
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.