![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Zakup nowych Seagate zewnętrzny dysk twardy z funkcją automatycznego tworzenia kopii zapasowych. Kopia zapasowa laptop i desktop. Miał liczne plików (zdjęć), które nie kopiować z pulpitu. Jest to partioned dysk twardy. Na ponownego rozruchu, otrzymał to ostrzeżenie. "Natychmiast kopii danych i zamień dysk twardy. Niepowodzenie może być nieuchronne." Można naciśnij klawisz F1, aby kontynuować. Mam kopię zapasową danych i wszystko co możliwe. Został on prawie dwa tygodnie od tego miejsca. Naciskając F1 system działa normalnie. Pytanie: Czy jest to considence że wystąpił durning kopii zapasowej? Pana zdaniem, czy uważasz, że to ostrzeżenie, czy też jest ostrzeżeniem w błąd? Twoje uwagi i sugestie zostaną docenione .. SideWinder |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Uruchom narzędzie SMART startu systemu BIOS, aby sprawdzić, czy był to błąd. Dowiesz się tego potem.
| |||
| |||
| Thanks for your response. Dodatkowe informacje są potrzebne. Skąd SMART narzędzia zamieszkują, dysk twardy, BIOS itd.? Jesteś wskazane, aby uruchomić narzędzie SMART poza BIOS. Nie masz pewności, co dokładnie oznacza chyba po prostu włączyć SMART Utility (z systemem operacyjnym), a następnie polecenie Uruchom. Przepraszamy za nie wiedząc więcej o SMART użyteczność. Dodatkowa pomoc z pewnością docenią. SideWinder |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Mam ten błąd i miał na celu zastąpienie dysku twardego, ale może ktoś wytłumaczyć co inteligentnego narzędzia i inteligentne błędy i co one oznaczają
| |||
| |||
| Cytat:
|
|
| |||
| |||
| SMART zasadniczo prowadzi diagnostycznych na dysków twardych podczas startu i możemy powiedzieć z góry, jeśli dysk jest ok, w Twoim przypadku wykrył problem i powiedział do zastąpienia dysku twardym. Nawet jeśli nic się nie zdarzyło się jeszcze, zaufaj mi to. I wouldn't ryzyka przy użyciu dysku dłużej, będę ją zastąpić ASAP. |
|
| |||
| |||
| Dzięki, mam przyjść do tego samego wniosku. Mam już nabyć nowy dysk twardy, ale nie miałaś mieli okazję do zainstalowania. I zostały rozpatrzone wiele innych pytań takich jak: Czy moja kopia Windows XP pracy z nowym 320Gb dysk twardy, Czy system Windows automatycznie przypisuje nowy dysk desiginations na nowy dysk twardy i powiązane dysku i zewnętrznych dyskach, Jeśli mogę używać mojego zewnętrznych kopii zapasowej dysku twardym w celu przywrócenia danych na nowy dysk twardy, biorąc pod uwagę fakt, że dane z kopii zapasowej dysku partioned, Jeżeli nie było żadnych programów, aby zapisać na istniejącym dysku twardym (wadliwy dysk, ale nadal działa), który wszedł zainstalowane na komputerze (dysk nie jest dostępny). Jak widać jestem tylko pełnym pytania. Jeśli masz jakiekolwiek odpowiedzi I would appreciate. SideWinder |