rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Removable Media Drives &

Register

Problemy z dostępem do Removeable Media Devices

Reply

Narzędzia wątku
Old 11 czerwca 2009, 12:42
Nowe państwa grupy

Default Problemy z dostępem do Removeable Media Devices

Mam problemy z moim komputerze odbiór danych z mojego telefonu i aparatu fotograficznego. Ilekroć mogę łączyć zarówno tych kreatora instalacji mówi mi "wystąpił błąd podczas instalacji urządzenia. Dane są nieważne". Mam tylko kupili także czytnika kart USB i spróbować ominąć ten problem i to samo się stało.
Komputer jest stary (10 lat) i oczek Chyba uaktualnienie będzie odpowiedź, ale ja po prostu nie jest w stanie w tej chwili, aby być w stanie to zrobić.
Jestem nadal bardzo nieswiadomym z techniczne komputerów, więc jeśli ktoś jest gotów pomóc please keep it simple.
Old 11 czerwca 2009, 15:53
Grupa dawcy

Mogę sobie wyobrazić, ze względu na wiek komputera, prawdopodobnie używasz systemu Windows 98.
Niestety W98 wymaga sterowników dla różnych urządzeń USB, podczas gdy XP i Vista nie.

Jeśli zakupu nowoczesnych Card Readers i telefony te prawdopodobnie nie będą pochodzić z W98 kierowców, co jest prawdopodobnie dlaczego uderzanie problemów.

Można spojrzeć na witrynie producenta dla kierowców, ale to całkiem możliwe, jeśli są nowe urządzenia, nie zostały one napisane i wont istnieje.

Czy możesz użyć dowolnego urządzenia USB na komputerze?

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 11 czerwca 2009, 17:02
Nowe państwa grupy

Niestety ja powinienem wspomnieć, że mogę podnieść do XP jakiś czas temu.
Old 11 czerwca 2009, 17:04
Grupa dawcy

Czy możesz użyć dowolnego urządzenia USB na komputerze?
Old 13 czerwiec 2009, 10:19
Nowe państwa grupy

Tak korzystać z sieci szerokopasmowych adapter drukarki i skanera. To wszystko się zaczęło, kiedy wypłacana dla oprogramowania zabezpieczającego AVG minął, ale pozostały wpisy w Menedżerze urządzeń listy. (I teraz używać F Secure), które wpłynęły na moje łącze internetowe. Zrobiłem przywracania systemu, pobrać i diagnostyczny "Oberon Unistaller zrobił dokładnego oczyszczenia jakiegokolwiek AVG. Ten pracował i był w stanie korzystać z karty sieciowej, ale ponownie telefon i aparat nie będzie łączyć. komputer uznaje i nazwiska, ale nie zostanie zainstalowany.
Old 13 czerwiec 2009, 10:36
Grupa dawcy

Pozostałe rzeczą do rozważenia jest USB1 i USB2.
Jest bardzo prawdopodobne, że Twoje 10 lata stary komputer tylko USB1.
Wiele nowych urządzeń może wymagać USB2. Chociaż niektóre urządzenia będą pracować na USB1, nie wszyscy i to może być problem.

Niestety jest to problem sprzętowy i nie można przekonwertować USB1 Controller do USB2 Controller. Można dodać USB2 PCI Card, który może rozwiązać, ale na 10 lat stary komputer, czy naprawdę chcesz rzucić więcej pieniędzy na to?
Reply

Register

Zakładki