rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Removable Media Drives &

Register

Western Digital WD My Book Problem

Reply

Narzędzia wątku
Old 28 listopada 2007, 12:30
Nowe państwa grupy

Default Western Digital WD My Book Problem

Moje zewnętrzny dysk twardy, że mam nie czytać po podłączony w chociaż zwykle sprawia, że dźwięk podczas czytania i podłącz go cala Mój laptop wykryje urządzenie pamięci masowej USB, ale pliki nie mogą być odczytane. Po 5 minut, na ekranie pojawia się automatycznie i nie widzę żadnych słowa wskazujące na to, że pliki są read.he kierowca pokazuje się jako H: dysk, ale kiedy i kliknięciu na nią, całe okno zamarza i mam czekać na inny 5 minut, zanim powróci do normalnego okna. I pobrali Western Digital Data Lifeguard diagnostyczna i kiedy prowadził programu, pojawiło się pole wskazujące, że sterowniki są odczytywane, ale natychmiast znika. Tylko kiedy wyłączyć twardy dysk, DLGDIAG wyskakuje i wykazało SMART status mojego dysku twardego jako "FAIL". Kiedy włączony mój twardy dysk ponownie, to samo dzieje się i tym razem, Kliknąłem na SMART zobacz info na mój twardy dysk i to pokazuje, że jedynym błędem było Spin Up Time. Przy próbie uruchomienia dalszych diagnostyki na moim dysku twardym, błędem byłoby pokazać się, że zbyt wiele złych sektorów.

Więc jak mam przypuszczenia Aby rozwiązać ten problem? Mam ważne dokumenty, a dokumenty osobiste w moim zewnętrzny dysk twardy i nie chcesz go stracić! Prosimy o pomoc!
Dołączone Miniatury
Western Digital WD My Book Problem-untitled.jpg  
Old 28 listopada 2007, 13:16
Moderator grupy

Witaj
  • Czy jest możliwe, aby przetestować ten dysk na innym komputerze w dowolnym miejscu?
  • Jeśli jest. to pierwsza rzecz, że chciałbym polecić ten byłby zbyt skopiować wszystko wyłączyć napęd i zapisać go w innym miejscu. W ten sposób, jeśli coś dzieje się na dysku dane będą bezpieczne.
  • Jeśli okaże się, że dysk działa na innym komputerze, a następnie wystąpił problem z komputerem.
  • Jeśli to nie zadziała, wtedy dysk jest prawdopodobnie winy.
Jeśli pojawi się z powrotem z tą informacją następnie mogę pomóc dalej.

Myślę, że może to być problem z dysku się z powodu błędu narzędzie, że jest wiele złych sektorów. Ale może to tylko fałszywe wpisu.

Jeśli dysk nadal nie działa na innym komputerze i na pewno chcesz otrzymać dokumenty powrót następnie Sugerowałbym biorąc go do odzyskiwania danych firmy od początku.

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 28 listopada 2007, 16:30
Nowe państwa grupy

Dziękujemy za odpowiedź. Niestety, tylko próbował podłączenie dysku twardego do mojego kolegi laptopa i ma ten sam problem. Uznaje ją jako zewnętrzny dysk twardy, ale nie mogę uzyskać do niego dostęp.

Czy istnieje jakiś program lub sposób mogę odzyskać danych przez siebie? Więc jak to odzyskiwanie danych rzeczą chodzą? Ile ty myślisz, że musiałaby wydać na odzyskanie danych? By the way, rozmiar dysku twardego jest 250GB.
Old 29 listopada 2007, 16:00
Moderator grupy

Przepraszamy, że nadal masz ten sam problem, gdy podłączony do innego komputera. To oznacza, że dysk nie jest problem.

Pierwszą rzeczą, chciałbym zwrócić się masz żadnej gwarancji lewo na dysku? Może warto skontaktować się z producentem, aby dowiedzieć się, co mogą zrobić. Mogą one być w stanie go naprawić.

Jeżeli okaże się, że nie jest możliwe wtedy możesz spróbować kilku rzeczy.

Jeśli masz PC to może przybrać zewnętrzny dysk twardy siebie i podejmują dysk twardy z niego. Będzie tak jak zwykły dysk twardy wewnątrz że w zapłonowe albo IDE lub SATA. Można go podłączyć do pulpitu i czy możesz uzyskać do niej dostęp z tym. Jeśli to miał dostęp błędów następnie możesz użyć programu, który dołoży wszelkich starań, aby skopiować go do innego twardego dysku.

Jednak nie ma gwarancji, że to działa i byłoby dużo błahy okolice.

Jeśli naprawdę chcesz danych wstecz i nie wiedzą, że komputer Chciałbym go do odzyskania danych miejscu. Myślę, że świat komputerów to zrobić i opłat o £ 100 to zrobić. Pretty strome, ale będziesz miał swoje dane z powrotem.

Jeśli masz na pulpicie i innym dysku umieścić wszystkie swoje rzeczy na czym mogę pomóc skorzystać z narzędzia, które będzie skopiować wszystkie rzeczy z dysku do drugiego.

Uwaga: Myślę, że dysk może być daje oznaki, że jest umierający. Chciałbym ostroŜnie z nim w przypadku całkowicie się i wtedy będzie gorsze kłopoty.

Uwaga 2: ktoś inny maja karylion się kilka pomysłów i pokazać nam, że wszystkie dane są bezpieczne. To może być wart oczekiwania chwilę, by zobaczyć, co mają do powiedzenia.

Old 30 listopada 2007, 09:17
Nowe państwa grupy

yea, i rodzaju podoba mi się pomysł, biorąc ją od siebie, ale Obawiam się, że po tym jak to zrobić i co, jeśli nadal nie działa? dobrze I'll try to do siebie i zobaczyć jak to działa i przypuszczenia ... anyways thanks for ur serverguy pomóc!
Old 7 marca 2008, 12:17
Nowe państwa grupy

Cubyong Hello!

Mam podobny problem z moim WD My Book Essential.
To zajmuje czas do WD diagnostyka narzędzie rozpoznaje HD.
SMART wyniki są dobre, także qick badania. Rozszerzone badanie pokazuje zbyt wiele złych sektorów.

Czy masz jakieś sukcesy?
I jeszcze gwarancja, ale HD jest prawie pełny i sensitiv z ważnymi danymi.

Dziękujemy i poważaniem
Old 7 marca 2008, 16:04
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by Philee View Post
Cubyong Hello!

Mam podobny problem z moim WD My Book Essential.
To zajmuje czas do WD diagnostyka narzędzie rozpoznaje HD.
SMART wyniki są dobre, także qick badania. Rozszerzone badanie pokazuje zbyt wiele złych sektorów.

Czy masz jakieś sukcesy?
I jeszcze gwarancja, ale HD jest prawie pełny i sensitiv z ważnymi danymi.

Dziękujemy i poważaniem
Wątpię cubyong odpowiedź, ponieważ nie został on jeszcze w Internecie, ponieważ on ostatnio, że wysłana wiadomość.

Jeżeli dane są istotne, aby następnie Sugeruję, abyś go do profesjonalnych napraw miejsce. Oni prawie na pewno będzie w stanie uzyskać danych z powrotem.

Jeśli nie, to można spróbować tego, co powiedziałem w moim ostatnim postem. Ale jeśli dysk nie jest jeszcze objęty gwarancją prawdopodobnie można ubiegać się o koszty napraw gwarancyjnych lub coś podobnego anyway.

Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.