![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Dear All, (Po pierwsze, pozwalają mi przeprosić za kolejną niewiedzy "Średnia Joe", który nigdy się do niczego tech forum w moim życiu, ale jest tutaj płacz o pomoc, gdy coś pójdzie źle źle - Mam zaprzysiężoną że będzie datek do tego forum, jeżeli ktoś może skutecznie pomóc!) (Pozwolę sobie również podkreślić, że chociaż mam ogólnego zrozumienia, co się dzieje i postępuj zgodnie z instrukcjami dobrze uzasadnione, nie jestem wielkim ze szczególnym terminologii.) W przypadku odniesienia, jestem użyciu Dell Dimension 9200 kupił dokładnie dwa lata temu. Zasadniczo XP nie uruchamia się, jasne i proste - nawet w żadnym z bezpiecznego transportu lub w "ostatniej znanej dobrej konfiguracji". Mój pierwszy port zawinięcia był Dell Diagnostyka dysku CD wraz z mojego systemu - Próbowałem użyciu problemu drzewa zidentyfikować konkretnego testu na mój problem. I zakończyły się testy dla "nie można dokonać rozruchu systemu operacyjnego". Wszystko wydawało się dobrze, dopóki nie osiągnął testy na SATA Hard Drive. Zaufanie Test przeszedł ok, ale kiedy follwing badanie miało miejsce: Dysk SATA. S / N = S09QJIML911082 - Urządzenia Quick Check Badanie zamarzł, i napotkane w follwing wiadomość: Fatal Error TNT. 10049: Out of stos buforów, CS: EIP w błąd wartości: Wystąpił błąd w trybie rzeczywistym, z wyjątkiem / przerwać liczba 0071h Err = wartości 0000D100h 000003F9h Polecenie lub nazwa pliku nie został rozpoznany Polecenie lub nazwa pliku nie został rozpoznany Polecenie lub nazwa pliku nie został rozpoznany Polecenie lub nazwa pliku nie został rozpoznany Polecenie lub nazwa pliku nie został rozpoznany Polecenie lub nazwa pliku nie został rozpoznany Polecenie lub nazwa pliku nie został rozpoznany Polecenie lub nazwa pliku nie został rozpoznany Polecenie lub nazwa pliku nie został rozpoznany Polecenie lub nazwa pliku nie został rozpoznany Polecenie lub nazwa pliku nie został rozpoznany Polecenie lub nazwa pliku nie został rozpoznany F: \ DIAGS \ DIM32 \ A1276> Teraz, oczywiście oznacza, że istnieje problem z moim dyskiem twardym - coś uszkodzony. Jednakże, na kawałku umysł, a także prowadził badania Express że badania najważniejsze komponenty całego systemu. Również, kiedy to osiągnął SATA testów, I doświadczonych następujące brzmienie: Kod błędu 0F00: 065D Msg: IDE urządzenia nie powiodło się. The self-test nie do odczytu części testu. (Wiem, że ta płyta to już dwa lata nieaktualna, więc również pobrać najnowszy plik Diagnostyka dla mojego modelu z Dell wsparcie stronie i spalono go na DVD, DVD, które jednak nie wydają się prace przy próbie rozruchu mój system z niego.) OK - mam nadzieję, że nie mam nikogo z bored wszystkich, ale jest to część tam, gdzie Ja jestem szukasz kilka rad. Wiem teraz, aby spodziewać się pewnych poziomu uszkodzenia danych (a tym samym utracie danych), ale chcesz wiedzieć, co mogę zrobić, aby zminimalizować to potencjalnie rozwiązania problemu. Jestem gotowa iść na odległość, a nie po prostu zrezygnować i zastąpić dysk twardy. Czy ktoś polecić Ultimate Boot CD dla systemu Windows? (http://www.ubcd4win.com) Lub też w jakiejkolwiek dobrej użytkownika metod obejścia problemów jak to próbuje nieokaleczone odzyskać dane? Jestem również nadzieję, że niektóre moje dane pozostaną nienaruszone, ponieważ z moich partycji (z systemem Windows i systemu plików na dysku C:, a większość moich danych zapisanych na D: Wszelkie porady i pomoc będzie doceniona poza słowami ... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Gdy dyski twarde nie jest jedyną opcją, aby wysłać je do laboratorium w celu naprawy.
Jeśli dysk nie jest wykrywany możesz spróbować napraw na oprogramowanie, ale jeżeli nie wykazują w BIOS lub oprogramowania w systemie Windows nie wszelkiego rodzaju sprzęt będzie ustalenie winy. EG: http://www.datatrack-labs.co.uk/ Darmowy zbiórki, dostaw i ofertowe. Spodziewaj zapłacić £ 150 - £ 500 w zależności od części neeeded itp. Nie jestem związany z tej firmy, ale ich użycie dla moich klientów. Albo po prostu dostać nowy dysk i uruchom ponownie. My System: Hybr! D
|
|
| |||
| |||
| Hi Dave, Thanks so much za poświęcenie czasu na przeczytanie i odpowiedzi na mój problem. Niestety, należy wymienić - to pokazać w moim BIOS, jak wspomniano, diagnostycznych "test zaufania" przechodzi ok, więc wie, że istnieje (co myślę jest dobrą wiadomością ...). Dlatego mam nadzieję, że będę mógł coś sortuj siebie. I've been czytania na temat odzyskiwania danych przy użyciu oprogramowania, które obejmuje sprawdzanie spójności i zastanawiałem się, jeśli ktoś może mi dać żadnych ważnych informacji o tym (jeśli jest to rzeczywiście najlepsza droga, aby zejść ...) Jeszcze raz dziękujemy. |
|
| |||
| |||
| Dobry początek, Następną rzeczą jest, aby usunąć dysk i podłączyć go do pracy maszyny, a następnie uruchomić Windows kontroli błędów na jej temat. Albo, jeśli masz tylko jeden komputer, uzyskaj nowy dysk, a następnie zainstalować system Windows dodać starego dysku i błędów sprawdzić. Albo tak jak chcesz nowy dysk przy użyciu starego, który już widoczne usterki w Windows tylko szkoda go bardziej. |
|
| |||
| |||
| Hmmm .... Miałam myśli na temat tego (Mam inny komputer mogę przetestować to on), ale martwi się problemy - jak będzie inny komputer "zmieścić" uszkodzony dysk twardy obok oryginalnej zdrowe jeden z dwóch oddzielnych instalacji systemu Windows pracy obok siebie? Dziękujemy za ciągłe wsparcie. |
|
| |||
| |||
| Tak, jeśli dysk nie jest zdrowe i prawidłowo zamontowane, ustanowiony w BIOS itp to będzie działać poprawnie. Po korupcji i innym okna instalacji nie ma znaczenia, to po prostu pokazać się w oknie Mój komputer jako drugi dysk. Następnie kliknij je prawym przyciskiem myszy, właściwości, kontroli błędów, upewnij się naprawić błędy systemu plików jest zaznaczone, a następnie OK. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Można spróbować usunięcie dysku, montażu nowego i ponownej instalacji XP.
Następnie dodać bieżącego dysku do portu SATA zamiennych lub umieścić go w obudowie zewnętrznej USB i sprawdź, czy możesz coś pobrać z niej. Potrzebny jest nowy dysk i tak, więc masz nic do stracenia próbując. My System: Start Build
|
|
| |||
| |||
| Tak więc w istocie, uszkodzonych plików, które uniemożliwiają XP uruchamiany w momencie, nie będzie sprawy, ponieważ będą one świadczone przez zdrowych dysk twardy na drugi komputer. Wtedy będzie w stanie nienaruszonym, aby uzyskać dostęp do wszystkich plików na dysk po prostu uszkodzony poprzez Eksplorator Windows, jak na normalne? (jak również wykonywanie błąd sprawdzić). (mojemu terminologii ...) |
|
| |||
| |||
| Poprawny, że jest to teoria i zazwyczaj sprawy. Jesteś systemem Windows off zdrowego dysku więc jakiekolwiek problemy lub korupcji slave na drugim dysku są nietrafne. Jednak, tylko dlatego, że pokazuje dysku w BIOS-ie nie oznacza, że będą wyświetlane w systemie Windows, nawet jeśli w systemie Windows pokazuje wciąż może ulec awarii podczas próby dostępu do nich i uzyskać dane. Jest to warto spróbować, ale nie ma nadzieję, że Ci się to robić cały czas i zazwyczaj jest to dysk, na którym gra się jest martwe dysku. |
|
| |||
| |||
| Przepraszam Dave nie patrz post wyżej ..... @ Politycznych ... ignoruje mój post |