rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Dźwięk, głośniki i odtwarzacze MP3

Register

Czy moja karta dźwiękowa obsługuje 5.1 surround?

Reply

Narzędzia wątku
Old 27 lipca 2007, 14:51
Członek grupy

Default Czy moja karta dźwiękowa obsługuje 5.1 surround?

Hey guys,

I'm chcących uaktualnić do dźwięku głośniki. Mam M-Audio Firewire Podróżujący zewnętrznej karty dźwiękowej, które kupiłem, bo to dużo nagrywanie gitara, wokal itp., i używać go w inny sposób zbyt dźwięku. I was just wondering, może obsłużyć 5.1 surround sound? I've been looking at specyfikacją internetowych ale nie o tym.

Ponadto, jak się Phillipsa MMS460 głośników 5.1 dla budżetu? Dzięki.
Old 27 lipca 2007, 16:45
Administrator Group

Patrząc na M-Audio witryny I bardzo dużo wątpliwości, karta dźwiękowa obsługuje 5.1.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 2 sierpnia 2007, 01:37
Członek grupy

Cóż, recenzje powiedzieć, że nie obsługuje dźwięk 5.1. Przykro mi z tym proponujemy, ale będziesz musiał przejść na nową kartę dźwiękową. Poszukaj wewnętrznej, a te dni nawet najtańsze z kart wsparcia 5.1. Tak więc można bezpiecznie przejść na jeden.
Dzięki.
Old 9. sierpnia 2007, 06:22
Członek grupy

Ok chłopaki, dzięki za pomoc. Mam jednak inne pytanie:

Czy moje komputery zbudowane w Soundmax Integrated Digital Audio thingy obsłużyć 5,1? M-Audio Firewire Solo został tylko zewnętrzny interfejs do nagrywania gitary i mikrofony, które mogę używać do nagrywania demo, ja po prostu uruchomić dźwięk poprzez zbyt.

Gdybym tylko do korzystania z M-Audio pole zapisu do komputera, a nie odtwarzania, a następnie skorzystać z wbudowanego Soundmax rzeczą do odtwarzania plików audio, bym potem móc korzystać z dźwięku? Jeśli tak, to w jakim stopniu będzie on być w stanie obsługiwać dźwięk? 5,1? lub wyższej?

Dzięki!
Old 9. sierpnia 2007, 06:32
Administrator Group

Zależy od płyty głównej, jeśli karta dźwiękowa jest 5.1.

Jeśli tak nie jest ... jeden 5,1 dedykowane karty dźwiękowej byłoby tanie i jak będzie dużo lepszej jakości niż na pokładzie karty dźwiękowej anyway.
Old 9. sierpnia 2007, 06:40
Członek grupy

Thanks Dave, jak mogę go o znalezieniu mojej płyty głównej, jeśli karta dźwiękowa jest 5.1? Nie jestem bardzo dobrze z tego typu rzeczy. Starałem się w Menedżerze urządzeń, ale nie może zobaczyć dużo, albo nie wiedzą, gdzie szukać. Przepraszam za moją niewiedzę!
Old 9. sierpnia 2007, 06:42
Administrator Group

Czy wiesz, marka i model albo komputera lub płyty głównej.
Old 9. sierpnia 2007, 06:49
Członek grupy

Jest to Fujitsu-Siemens Scaleo P, i zgodnie z belarc, it's a Fujitsu Siemens P5SD1-FM2 Rev 1.xx płyty głównej (myślę, że to prawda?)
Old 9. sierpnia 2007, 07:19
Administrator Group

Według ich stronie jest, ale tak czy inaczej, po prostu spróbować.

Jeśli nie masz pracy nie stracił.
Old 9. sierpnia 2007, 09:39
Członek grupy

Dzięki za pomoc, really appreciate it:)
Reply

Register

Zakładki