rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Dźwięk, głośniki i odtwarzacze MP3

Register

Chcę jakość nie ilość ...

Reply

Narzędzia wątku
Old 22 lutego 2008, 22:44
Członek grupy

Default Chcę jakość nie ilość ...

Mam Logitech Z serii 5.1 surround sound, z ogromnym subwoofera i jestem za pomocą Winampa. Zauważyłem, że mogę uzyskać więcej hałasu i bas następnie rzeczywistego dobra jakość dźwięku. Kładę moje basu na minumum jeszcze mogę słuchać tylko bas i jej brzydkie czasem. Czy istnieje jakiś korektor ustawienia i sprawia, że możesz umieścić lepszej jakości lub oprogramowania, które poprawia jakość dźwięku mój?
Old 23 lutego 2008, 00:16
Grupa dawcy

mogą istnieć pewne okolice sterowniki dźwięku do karty dźwiękowej, które mogą pomóc lepiej dostosować rzeczy.

Winamp również ma własne korektora i zamianie i dostrojeniu się ona również do poprawy rzeczy Major League. i załączony plik pokazuje korektora i wykorzystania wszystkich moich odtwarzaczy multimediów. daje, moim zdaniem, najlepsze jakość dźwięku. nie wyciąć basie, ale nie blast je.
Dołączone Miniatury
I want quality not quantity...-equalizer.jpg  

My System: Ezechiela

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz
Płyta główna:
MSI P-35 Neo Combo chipsetem
Pamięć RAM:
2 koncerty G. Skill DDR2 800MHz
Karta graficzna (y):
BFG NVIDIA GeForce 9800gtx + 512mb
Karta dźwiękowa:
Creative 7.1 soundcard
Hard Drive (s):
160 kabriolet SATA dysk Western Digital
Optical Drive (s):
ASUS CD-ROM 16x DVD-RW combo drive
Case / PSU:
CoolerMaster przypadku Antec Earthwatts 500W
Chłodzenie:
3x stanie 120 fanów, 1 zasobów procesora wentylator
Sieć / Internet:
Brighthouse Kabel 1MB / s
Monitor (y):
22 calowy panoramiczny Samsung
Operating System (-y):
Windows XP Pro SP2
Old 23 lutego 2008, 12:46
Członek grupy

dzięki. thats a great ustawienia korektora

Jakie są wasze myśli o tym
http://www.macosxhints.com/article.p...431&mode=print

Dobre dla mnie, ale za każdym razem, gdy mogę zmienić ustawienia korektora Winamp trwa wiecznie cuase jej tak detalied i twarde. im obecnie na Ciebie, ale badania tego jednego, zobacz co jest lepsze
Old 23 lutego 2008, 14:13
Grupa dawcy

Nie mogę korzystać z tych ustawień, ponieważ w każdym wyższe niż to, co mam, moja subwoofer zaczyna podejmowania niektórych hardcore jak brzmi ... clunking jest najlepszym sposobem na to opisać. basie jest dosłownie skrypt so hard to sprawia, że cała rzecz clunk przejść na ... na przykład bicie z bass drum w danym utworze.

w tym sensie jest to dość subiektywne, z punktu widzenia tego, co nagłośnienie i jakie masz ustawienia jak najlepiej. dla mojego nagłośnienie, i moje ucho, to co lubię. plus it's easy on my woofer. co to dla mnie wielki, niekoniecznie jest idealne dla Ciebie.

pomimo to nudny charakter, głównym punktem jest tu bałagan z korektora pomimo co wiąże się z powodu pozostawienia go na płaskiej ustawienie sprawia, że można przegapić dużo małe szczegóły, że Twój system głośników został zaprojektowany w celu dostosowania w pierwsze miejsce. i was bored jeden dzień, więc nie sobota i messed z poszczególnych przycisku i zobaczył, co zrobił dla dźwięku. nie było na długo przed i zorientowali się, że po lewej stronie był bas, po prawej stronie było potroić, a w środku było niektóre z połączeń głosowych i średniotonowy stuff. , które ma sens, jeśli myślisz o tym.

wygląda trudniejsze niż to jest w tym sensie. Pragnę im powiedzieć, co będzie ustalenie, jakie przynosi, dzięki czemu można łatwo tworzyć własne. wszystko, co mogę powiedzieć, naprawdę jest wykorzystanie najlepszych rozwiązań i wykorzystanie tego, co po prostu nauczyli się jak najbardziej można i zachować ją na zawsze, że ustawienie. jednej Dałem ci wyszła po miesiącach prób i błędów, by zobaczyć, co najlepsze ustawienie pracował dla wszystkich utworów i może kiedykolwiek słuchać.
Reply

Register

Zakładki