rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Dźwięk, głośniki i odtwarzacze MP3

Register

PC i hi-fi

Reply

Narzędzia wątku
Old 10 marca 2008, 14:44
Członek grupy

Default PC i hi-fi

Hello Folks,
miesiąc temu i podłączony mój nowy komputer kupiony na mój 20-letni HiFi NAD jednostki z gniazda cinch-double, pracował bardzo dobrze przez kilka tygodni, ale jeden dzień w środku DVD moje głośniki dał bardzo głośne bassy warkotliwy dźwięk .
Byłem w kuchni w czasie, musiałby zdobyć serca; dźwięk był słyszalny nawet po włączeniu dół HiFi wielkości ...
I na szczęście wciąż szt. głośników, że nadal im przy tym, mimo wszystko ja mieszkam w mieszkaniu, więc im dobrze ze sobą ...
Ale wciąż jestem ciekaw, co heck było, ktoś powiedział, że miał do czynienia z ziemi

Wszelkie takers?
Old 10 marca 2008, 16:42
Grupa dawcy

Default PC i hi-fi

O ile coś popsuł to brzmi jak ziemia pętli.

Ja biorę to NAD wciąż pracuje nad swoją własną - z odtwarzaczem CD podłączony, na przykład - i dźwięku na PC wciąż działa, ponieważ można go używać z komputera głośników.

W hum sugeruje swoim pokoju uziemiania systemu nie jest optymalne i że nie jest łatwo sobie poradzić.

Jeśli wstawisz pętli izolator między komputerem a NAD można zatrzymać hałas. Jest to tanie rzeczy i stara się to, co jest przeznaczone dla.

http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?...ce=14&doy=26m9 jest przykładem, można spróbować go lokalnie źródła.

My System: Tim

Procesor (y):
Athlon 64 3500 +
Płyta główna:
ASUS A8N-VM CSM
Pamięć RAM:
Corsair PC3200 CL2 DDR-400 2GB
Karta graficzna (y):
nVidia GeForce 6600 512MB
Karta dźwiękowa:
Cherry RS 6000 m klawiatury
Hard Drive (s):
Barracuda.7 + 2x200GB 58MB / s utrzymania
Optical Drive (s):
Samsung DVD-ROM TS-H352
Case / PSU:
Thermaltake Soprano
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Telewest 2x20Mb/sec
Monitor (y):
SXGA płaskoekranowe
Operating System (-y):
Slackware (2.6.27.7) (Fluxboksa)
Old 10 marca 2008, 16:47
Członek grupy

Default PC i hi-fi

Dzięki.
Old 18 czerwca 2009, 01:30
Członek grupy

Default PC i hi-fi

I've teraz dowiedział się, że w odniesieniu do ziemi pętli to albo-albo, co oznacza, że nie mogłaby działać płynnie na miesiąc przed hałasem rozpoczął.

Więc jest to bardziej prawdopodobne, że kabel został uszkodzony. I'm buying nowy kabel i spróbuj ponownie.
Old 18 czerwca 2009, 11:22
Grupa dawcy

Default PC i hi-fi

Sprawdź, jak również połączeń.

Jeśli wyciągnąć jeden Jack Cable połowie można zauważyć ten dźwięk, najlepszym przykładem prosty sposób może stać się nagle.
Reply

Register

Zakładki