rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Dźwięk, głośniki i odtwarzacze MP3

Register

Sound tylko pochodzi z 2 głośników i sub?

Reply

Narzędzia wątku
Old 11 lutego 2008, 13:22
Członek grupy

Hey everyone,

I'm uruchomiony Vista 64-bitowa z P35C-GS3R Mobo, a Logitech 5,1 konfiguracji. Mam dwa przednie głośniki, dwa tylne głośniki, głośnik centrum i sub. I've zainstalowane sterowniki dźwięku i wszystkie głośniki działają prawidłowo w konfiguracji panelu zawartych z tymi sterownikami. To pozwala mi wybierać między Stereo, 5.1 i 7.1. Cóż, mam 5,1 Wybrane i wyświetla mojej konfiguracji na ekranie i będzie można kliknąć na głośnik do testowania. Wszystkie głośniki odtworzyć dźwięk poprawnie po kliknięciu, co oznacza ich wszystkich działa prawidłowo.

Przy próbie odtwarzania muzyki za pośrednictwem programu Windows Media Player, czy gry, czy cokolwiek, tylko dźwięk pochodzi z przodu dwa głośniki oraz subwoofer. I've tried dostosowanie ustawień WMP, jednak jest już ustawiona na 5.1. Ustawienia w panelu sterowania mają także 5.1. Czy ktoś może pomóc? I've tried ponownej instalacji sterowników itp. .. I just cant get dźwięku pochodzić ze wszystkich głośników, kiedy to pochodzący z aplikacji. Również, gdy małe okna kliknij ikonę dźwięku, a następnie kliknij na wielkość łeb, to odgrywa dźwięk tylko przez dwa przednie głośniki, zorientowali, że mogą pomóc zdiagnozować problem.

Dzięki.
Old 11 lutego 2008, 20:16
Członek grupy

Just an update, mam to grać przez wszystkie głośniki podczas gry Warcraft 3, nie wnosi żadnych zmian ustawień. Jednak to nie grać przez BF2 lub Windows Media Player, czy cokolwiek innego w tej sprawie.
Old 12 lutego 2008, 03:36
Administrator Group

Nie jestem w 100%, ale myślę, że źródło ma być 5,1, dlatego większość muzyki po prostu grać na fronty i sub.

Spróbuj odtwarzanie DVD 5.1 i zobaczyć czy wszystko działa.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 12 lutego 2008, 04:27
Grupa dawcy

prawo Mam ten sam problem z BF2 i wiele innych gier. najwidoczniej jego problem vista/5.1 dźwięk / gry

im nadzieję, że mogą występować pewne światło na to z dodatkiem Service Pack są one wkrótce prasowa.

macie wmp11 pracy z 5,1?

jak powiedział Dave wypróbować dvd, najprawdopodobniej będzie działać, jeśli masz ten sam problem jak ja.

EDIT

tylko sobie można stwierdzić nie działa z WMP

Pan próbował ponownie zainstalować to? tylko na ciągnięcie słomek naprawdę

My System: Mój

Procesor (y):
AMD Athlon dual core
Płyta główna:
WinFast 6600
Pamięć RAM:
3Gb
Karta graficzna (y):
MSI 8600GT
Karta dźwiękowa:
niektóre tanie dx9 5,1
Hard Drive (s):
Optical Drive (s):
Case / PSU:
Chłodzenie:
Sieć / Internet:
Monitor (y):
Cibox 1440 x 900
Operating System (-y):
Vista
Old 12 lutego 2008, 07:31
Członek grupy

Dlaczego odtworzyć dźwięk z plików MP3 poprzez moje wszystkie 5 głośników na XP, ale nie Vista? To nie ma sensu. I popped w 5,1 DVD (szczęśliwy Gilmore) i starał się otworzyć w programie Windows Media Player i które prowadzą do innego problemu ...

"Windows Media Player nie może odtworzyć dysku DVD, ponieważ kompatybilnego dekodera DVD nie jest zainstalowany na komputerze."

Cholera. Divx nie będzie odtwarzać je.

Edycja:

Ściągnąłem Winampa. Odgrywa ona tylko przez dwa głośniki także. : (
Old 12 lutego 2008, 08:15
Grupa dawcy

karty dźwiękowej, co macie?

, a różnica między XP i Vista jest to, że Vista ma wiele problemów sprzętowych i programowych, które mamy nadzieję będzie ustalony w NOWE sp1 na swojej drodze.

Old 13 lutego 2008, 15:08
Członek grupy

Ja jestem za pomocą pokładowych P35C HD Audio.
Old 9 marca 2008, 17:20
Członek grupy

Miałam ten sam problem także i po Googling, zdałem sobie I'm użyciu AC3Filter i ma funkcji "upscale" stereo do 5.1

wystarczy ustawić format wyjściowy do 5,1 w AC3Filter config strona, et voila!

hope it helps
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.